in

1,5 miljoen gemeenschapsgeld verdwenen bij welzijnswerk Zaandam

In Zaanstad is minstens 1,5 miljoen aan gemeenschapsgeld verdampt door het faillissement van de stichting Welsaen, verantwoordelijk voor buurthuizen en jongerenwerk. De curator onderzoekt of er opzettelijk is weggesluisd.

Het bestuur van stichting Welsaen vroeg begin juni onverwacht faillissement aan. Inmiddels proberen bewoners van de gemeente Zaanstad de buurtcentra van Welsaen zelf met vrijwilligerswerk open te houden. In de achterstandswijk Kogerveld is dat niet gelukt. Daar is het buurthuis sinds 1 juli dicht.

In heel bezuinigen gemeenten op welzijnswerk voor kwetsbare groepen, zoals ouderen of jongeren in achterstandswijken. Om het hoofd boven te houden, fuseerde de stichting Welsaen in Zaanstad vorig jaar met Evean, een grotere zorgorganisatie in Noord-Holland. Evean is op zijn beurt weer onderdeel van Espria, met een omzet van 835 miljoen euro en ruim 11 duizend medewerkers een van de grootste werkgevers in de zorg.

Het is een trend die op meer plaatsen zichtbaar is: gemeenten organiseren zorg en welzijn liefst zo dicht mogelijk bij de . Maar achter de schermen wordt de hulp vaak geleverd door een groot zorgbedrijf dat, in het geval van Espria, opereert van Purmerend tot Assen.

De Zaanse stichting Welsaen had op het moment van de fusie rond de 2,5 miljoen euro eigen vermogen. Omdat dat kapitaal in het verleden is opgebouwd met Zaanse subsidies, werd met de gemeente afgesproken dat niet al dat geld zou verdwijnen in de fusieorganisatie, maar beschikbaar zou blijven voor het plaatselijke welzijnswerk.

via VK.

Photo by Marcel Oosterwijk


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Leerling merkt weinig van extra miljoenen, staat op spaarrekening geparkeerd

Burger betaald weer: ‘Draghi pompt €700 miljard in europese banken’