in , , , ,

Complottheorie doorprikt: Duitse ‘onafhankelijke journalisten’ worden vorstelijk betaald door de overheid

fake news, font, text

Zo'n 200 Duitse journalisten die bij publieke omroepen en andere media voor onafhankelijke berichtgeving moeten zorgen, worden vorstelijk betaald door de overheid.

Ze krijgen gemiddeld zo'n 5000 per maand.

Alternative für Deutschland (AfD) had hierover Kamervragen gesteld. De Bondsdag maakte vervolgens bekend dat journalisten van zenders als ARD, ZDF, WDR, Phoenix en Duitse Welle voor verschillende ministeries werkzaam waren.

Het bericht zorgt ook in Nederland voor deining.

“Helder. De betaalt de journalisten om een gewenste boodschap uit te dragen. Qua corona. Qua andere onderwerpen. Zal het in Nederland anders zijn? Nee?” vraagt BVNL-bestuurslid Hans van Tellingen.

Het is nu een complotpraktijk

“Zoiets als dit gebeurt in Nederland natuurlijk nooit! Dat gebeurt alleen in andere landen. Allemaal hartstikke onafhankelijk die MSM-journalisten,” zegt journalist Eric van de Beek sarcastisch.

“Gekaufte journalisten – lees bijvoorbeeld Udo Ulfkotte – zijn al minstens een decennium een complottheorie, maar zo eentje van het soort dat iedereen het weet en nu dus ook mág weten,” …..

Lees verder bij de bron: Ninefornews


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Analyse van Pfizer-documenten: De “complotters” hadden weer eens gelijk

Vaccination Injection Needle  - Reckmanns / Pixabay

Ziek gevaccineerd Duitsland: 20.000% meer ziekteverzuim na vaccinatie