Rechter bepaalt dat overheid mensen niet verplicht mag verzekeren voor zorg

Dit vind je misschien ook leuk...

Reageer mee...

16 reacties op “Rechter bepaalt dat overheid mensen niet verplicht mag verzekeren voor zorg”

 1. DJB schreef:

  Nu rijst de vraag. Kan er hiermee geld terug geëist worden?

 2. lietje schreef:

  Hier zat ik al een hele tijd op te wachten!! Op naar een verzekering waar je je kunt verzekeren voor geneeswijzen waar je wel vertrouwen in hebt.

 3. Laurens Laturiuw schreef:

  en nu ,gewoon maar weer betalen aan de deurwaarder,zo als gewoonlijk

 4. luna schreef:

  Hoe zit het met ons geld,en hoe zit het met onze eigen bijdrage???…is dat ook illegaal?…met wie kunnen we contact opnemen?

 5. Berrie schreef:

  Hoe krijg ik mijn geld terug van reeds betaalde boete aan cak?

  • Jessyca Hendriks schreef:

   Dat zou ik ook wel eens willen weten. Sinds okt 2012 woon ik in Duitsland en is er vanaf dec 2018 het een en ander mis gegaan met mijn salaris. Daardoor kon ik de ziektekosten verzekering niet betalen. Ik was ook nergens aangemeld! In mei waren de problemen opgelost en kreeg ik direct een brief van het CVZ met de mededeling of ik de voorgaande maanden binnen 3 weken even wilde overmaken a €1300. Gebeld en ik was verplicht verzekerd vanaf 1 jan 2013!!!!!!!!!!! Nu het zelfde geintje omdat ik 2017 over naar het ABP ben gegaan, en mijn vorige instantie vergeten is mijn (verplichte) CAK verzekering over te zetten. 5 Maanden niks betaald, en tot nu toe nog geen afrekening gehad.

 6. Gonda Kohne schreef:

  Heel goed dit. Het gaat steeds verder wat de regering ons verplicht. Je moet zelf kunnen beslissen of je verzekerd wil zijn voor zorg. Er zijn mensen die een dokter prima kunnen betalen wanneer zij die nodig hebben. Maar zij zitten nu vast aan een geldverslindende zorgverzekering. Zo vindt ik het ook belachelijk dat je verzekering en belasting moet betalen voor je eigen auto terwijl die geparkeerd staat op jouw eigen terrein. Opschorten en weer aanmelden is omslachtig en brengt steeds kosten met zich mee! Zo is het ook idd belachelijk dat een regering kan beslissen over jouw organen. Het moet toch niet gekker worden dat je moet reageren om dat te voorkomen. Even afgezien of je wel of geen donorcodicil zou willen tekenen ja of nee. Het gaat steeds verder.

 7. Jos schreef:

  Waarom moet ik Als grensarbeider, wonende in België , werkzaam in Nederland, voor mijn dochter iedere maand bij CAK bijdrage betalen tot 25 jaar.ze woont en studeert in België, moet wel betalen maar kan niet terugvallen op de Nederlandse zorgverzekering.

 8. willem schreef:

  nu op naar de pensioenen, het geld wat ik 45 jaar verplicht heb betaald ,’mijn eigen geld” en mij dit niet volledig terug geven en al die andere nederlanders die hun eigen geld hebben betaald

 9. Helena schreef:

  Hoe zit het met verplicht pensioengelden? Wij als fysiotherapeut mogen niet eens kiezen welk pensioenfonds we willen.

 10. F Piet schreef:

  Ik weet niet of de burger er op zit te wachten om naar een andere private zorgverzekering te switchen zoals in de USA
  Daar is het een feit dat de zorgverzekeraars door die privatisering over lijken gaan

 11. Chris schreef:

  Nou ik hen er nooit om gevraagt of wat dan ook en een berg schuld van hun en ben ook nog altijd niet van plan dat in te lossen bij ze maffia instelling maar de vraag is wel hoe kom ik er van af ????

 12. Ari schreef:

  In 2015 de polis voor 2016 geweigerd, voor de datum van 1 januari. De rechtszaak werd behandeld als klacht en niet als weigering. De klacht werd afgewezen en ik moest direct betalen. Niet gedaan; dan de boete regeling gekregen voor 1 jaar. Werd direct van mijn inkomen afgehaald. Na een jaar kreeg ik de plicht om mij binnen 3 maanden te verzekeren. Gedaan, op 1 dag na, en
  had weer een basisverzekering. Wat als ik per 1 januari 2019 de verhoogde premie weiger, de polis weiger omdat die duurder is geworden; krijg ik dan weer te maken met rechters deurwaarders boetes en CAK? Overigens heeft de wijziging CJIB naar CAK mij 425 euro teveel betaalde boete gekost. Niemand wil in het dossier kijken en verwijst naar de ander. Mag ik een nieuwe polis weigeren, als ik dat doe voor de ingangsdatum?

 13. M.Holthuijsen schreef:

  Ik heb ook nooit iets getekend. Toen ik 18 werd werdt het automatisch op mijn eigen naam gezet. Ik betaal al jaren niet pmdat ik het niet kan betalen en heb een schuld van meer dan € 11.000,-
  Ik kan wel wat hulp gebruiken hierbij.

 14. MM schreef:

  Zeker een aso rechter “geschoold in de VS
  aan Anglo Amrikaanse systemen doen we niet in Europa

Discuseer je mee?

Close
%d bloggers liken dit: