in

Dit moet goed fout gaan: Winkeleigenaren betalen massaal geen huur

55e0d24b4f51a514f1dc8460962a3f7f1d37d8f852547941752a7fdd924b 640 crash

Grofweg 70 procent van de winkels en horecazaken heeft de huur van april nog niet overgemaakt. Dat blijkt uit navraag door BNR bij twee grote vastgoedadviseurs.

Ook verhuurders vrezen hierdoor in de problemen te komen.

Eerder riepen de koepels van vastgoedbeleggers en verhuurders op om de huren voor winkeliers deels of volledig op te schorten.

‘Er is afgesproken dat per huurder wordt bekeken in hoeverre hij aan de huurverplichting kan voldoen’, zegt Jordy Diepeveen van vastgoedadviseur Savills. Een huurder zou dan naar rato betalen.

‘Maar de cijfers laten een heel ander beeld zien: er wordt bijna helemaal niet meer betaald. Dat is niet met elkaar te rijmen.’

Hoewel veel ondernemers geen huur meer betalen, zijn er wel verschillen in het betaalgedrag per huurder, zo ziet adviseur Cushman & Wakefield. Over het algemeen betalen huurders van grote winkelformules beter dan kleinere ondernemers.

Daarnaast speelt de locatie en het type winkel een rol:

Lees verder bij de bron: BNR Nieuwsradio

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5G kroon 500x480 1

Het is zover! Vodafone lanceert vandaag 5G in helft Nederland

np1

Aantal coronadoden toont aan dat economie moedwillig wordt vernietigd