in ,

Omdat het allemaal gewoon mogelijk is: Ambtenaar kreeg exta salaris in natura

De gemeente Meerssen heeft zo'n acht jaar lang het salaris van een ambtenaar aangevuld in natura. De gemeente betaalde de elektriciteitsrekening van de ambtenaar.

Dit omdat hij aan het eind van zijn salarisschaal zat en toch meer wilde verdienen. Dit alles speelde van 1999 tot 2007. Dit melden bronnen aan L1.

Goedkeuring

De elektriciteitsrekening van de ambtenaar was vrij hoog omdat hij ook over een zwembad beschikte. Het toenmalige college met als burgemeester Karel Majoor en wethouder Wiel Kusters keurde deze regeling goed. In 2007 kwam de regeling aan het licht.

Toeslag

De toen net zittende burgemeester Ricardo Offermanns en de net benoemde gemeentesecretaris Jacques Eurlings vonden dat deze afspraak niet door de beugel kon en moest  sneuvelen. Maar de toen zittende wethouders waren voor een overgangsregeling. Uiteindelijk heeft het college besloten om een toeslag toe te kennen.

Lees verder via 1Limburg

 

Foto via Jos Dielis


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dankzij Rutte II loopt het overheidstekort in heel rap tempo op

Hersens en simpel nadenken kunnen de deur uit: Google weet wanneer je overreden wordt