in ,

Oproep tot iedere Nederlander PIN eens een weekend niet, het graaien moet een keer stoppen

5913c87a5b31e913 640 cash

Oproep tot iedere Nederlander PIN een dag niet het graaien moet stoppen. Het graaien is weer begonnen, en ondanks de nieuwe strenge wetgeving hebben de bankiers weer een gaatje gevonden om zichzelf eens flink te belonen.

ING, ABN Amro, en vele verzekeringsbanken hebben een gaatje in de nieuwe wet van Dijkstal gevonden. Loonsverhogingen van een ton en meer in het afgelopen jaar met de smoes ze hebben de afgelopen jaren niets gehad. Een ongelooflijke actie die een keiharde klap in het gezicht is van de belastingbetaler.

Werknemers van de banken staan al jaren op de nullijn of worden bij bosjes ontslagen, kantoren moeten dicht en in sommige dorpen moeten bewoners naar een ander dorp of stad om te kunnen pinnen want er is geen kantoor of pinautomaat meer te vinden wegens de bezuinigingen bij de grote banken.

2008 het jaar dat alle armoede begon, banken vielen om en moesten gered worden door de staat (lees belastingbetaler). Het is nu 2015 vele ontslagen verder omdat banken geen geld uitlenen aan bedrijven, er zijn landen die in zware problemen zitten, burgers die armoede lijden en er heerst hoge werkloosheid omdat banken blijven doen wat ze voor 2008 deden GRAAIEN.

Dit alles is steek in de rug van ons het volk die het zwaar hebben, daarom roep ik iedereen op om een dag niet te pinnen dit gaat om miljoenen euro´s. Oproepen tot een bankrun mag niet meer maar afstraffen door geen PIN gebruik mag wel en kan de bank grote schade toebrengen.

Met de afgelopen verkiezingen konden we een kabinet naar huis sturen die dit o.a veroorzaakt heeft maar u heeft het niet gedaan door thuis te blijven, daarom vraag ik u betaal zoveel mogelijk cash en laat ze die extra kosten van de pinkaart niet innen, één dag dat is toch niet te veel gevraagd?

 

 

Ik stel voor iedere 1e weekend van de maand

vrijdag vanaf 18:00 t/m zondag 23:00

niet pinnen maar cash betalen

 

 

Lees verder via Stop de bankiers.

Vakbonden CNV en FNV hebben met afkeer kennisgenomen van de jaarcijfers van ING,ABN Amro en Nationale-Nederlanden. “Schaamteloos vervallen ING Bank,ABN en NN in oud beloningsbeleid voor de top. De graaicultuur lijkt terug van weggeweest.” Een van de redenen van de verontwaardiging is dat NN-topman Lard Friese over dit jaar (onder voorwaarden) volgens CNV Dienstenbond zijn vaste salaris met 63% ziet stijgen. De bond wil dat de overheid ingrijpt.

De ‘exorbitante salarisstijging’ wordt berekend over Frieses vaste inkomen van € 850.000. Daarnaast kan hij bij goed presteren nog rekenen op een variabele beloning van 20%. ING-bestuursvoorzitter Ralph Hamers gaat volgend jaar 28% meer verdienen: € 1,63 (1,27) mln. Ook hij kan daarnaast een bonus van 20% opstrijken. “Wat CNV Dienstenbond betreft is hier sprake van ongewenst oud gedrag en oude cultuur. Het CNV wijst er bovendien op dat ook het parlement en de regering dit aan banden wilden leggen met de wet Beloningsbeleid financiële ondernemingen. Het CNV roept dan ook minister Dijsselbloem op in contact te treden met de concerns en hen te manen tot ander gedrag en andere beloningsafspraken.”

Abn Amro

Met uitzondering van topman Gerrit Zalm steeg het vaste salaris van de bestuurders vorig jaar met bijna 17 procent naar 707.500 euro. Die verhoging past volgens de staatsbank bij het bonusverbod voor staatsgesteunde banken. Die biedt namelijk de mogelijkheid om gemiste bonussen te compenseren voor een bedrag ter waarde van 20 procent van het vaste salaris.

Onbegrijpelijk

Bestuurder Ike Wiersinga ergert zich vooral aan het omzeilen van de nieuwe wet Beloningsbeleid financiële ondernemingen, die de variabele beloning maximeert op 20%. ING en NN krikken als alternatief gewoon het vaste salaris op, stelt ze. “Alsof er niets gebeurd is. Alsof er geen financiële crisis is geweest. Alsof er geen massaontslagen zijn gevallen. Alsof er geen maatschappelijke verontwaardiging is geweest over het gedrag van bankiers. Dat maakt de salarisstijgingen die zijn voorzien onbegrijpelijk en onaanvaardbaar.”

Volgens ING zijn de salarisstijgingen lager dan gemiddeld in de markt. “Het is een toelichting die past in het oude denken, terwijl de bank de afgelopen jaren juist proclameerde nieuwe waarden te willen omarmen. Klantbelang en maatschappelijk verantwoord ondernemen staan daarbij hoog in het vaandel. Nu de bank echter afscheid heeft genomen van het infuus van de overheid en net weer op eigen benen kan staan, lijkt de eigen portemonnee weer de boventoon te voeren.”

Wiersinga geeft aan dat de bonden de salaristoename aan de top in elk geval zullen gebruiken bij de cao-onderhandelingen in het najaar. “Als de top beloond wordt voor goede resultaten, dan geldt dat ook voor de medewerkers.”

FNV spreekt dezelfde taal, al berekent de bond een wat mildere salarisstijging voor Friese: 40%. Bestuurder Gerard van Hees: “De top lijkt totaal gespeend te zijn van maatschappelijke zelfreflectie en leeft in een eigen werkelijkheid. Los van wat op de werkvloer, bij de klanten en op straat leeft.” FNV vindt dat de hoogste inkomens mogen inclusief bonussen niet meer dan 20 keer zo hoog mogen zijn als de laagste inkomens in een bedrijf. “Daar voldoet het nu totaal niet aan. Voor beide bedrijven zouden de laagste salarissen dan eigenlijk verdubbeld moeten worden.”

Cijfers

Friese kwam over 2014 uit op een totale brutobeloning van € 1.911.000, inclusief € 850.000 aan variabele beloning en € 180.000 aan pensioenkosten. Voor dit jaar komt het totale basissalaris van de NN-baas uit op € 1.180.000, waarvan € 236.000 in aandelen. De maximale directe beloning (zonder pensioenvoorzieningen en andere emolumenten) gaat volgens het NN-jaarverslag naar € 1.416.000: 17% lager dan de directe beloning van € 1.700.000 die Friese vorig jaar ten deel viel.

Van andere grote verzekeraars zijn de 2014-beloningscijfers nog niet bekend. Aegon-topman Alex Wynaendts ontving in 2013 als vast salaris € 1.049.156. De variabele beloning liep op tot € 1.031.635 en wordt gespreid uitgekeerd. Toenmalig Delta Lloyd-bestuursvoorzitter Niek Hoek kreeg in 2013 een vaste beloning van € 800.000. De variabele beloning bij het behalen van de doelstellingen is dat jaar teruggebracht van 100% naar 50%. Gerard van Olphen ontving in 2013 als bestuursvoorzitter van SNS Reaal een vast salaris van € 510.000 en € 90.000 aan pensioenbijdragen. Vanwege de nationalisatie was er geen variabele beloning van toepassing. Willem van Duin kon als Achmea-topman over 2013 een vast salaris van € 931.000 tegemoet zien. De variabele beloning was maximaal 30% (maximaal 45% bij het beter presteren dan vooraf gestelde doelen).

Lees verder via Onzin zegt Gerrit Zalm dan moet ie even dit even lezen!

Aegon

Bestuurders van Aegon hebben over vorig jaar opnieuw bijna een extra jaarsalaris aan bonussen ontvangen. Dat blijkt uit het jaarverslag van de verzekeraar, dat vrijdag is gepubliceerd.

Bestuursvoorzitter Alex Wynaendts kreeg een bonus van 913.000 euro. Daarvan wordt de helft in contanten uitgekeerd en de andere helft in aandelen Aegon. Wynaendts krijgt 40 procent van het bedrag direct, de rest wordt gespreid over drie jaar betaald, als de resultaten van Aegon voldoen. De bonus komt bovenop zijn vaste salaris, dat vorig jaar met 105.000 euro steeg naar 1,15 miljoen euro.

Lees verder via Reformatorisch Dagblad.

Wist de VVD voor de verkiezingen al van graaiende bankiers?

Het grote graaien van onze bankiers is weer begonnen, ING, ABN Amro bestuurders en meer hebben maar liefst en ton of meer erbij. Deze boeven die hebben er voor gezorgd dat vele gezinnen zwaar in de armoede zitten en dat omdat we de sluwe plannetjes van dit schorem pikten.

Gerrit Zalm heeft ons eerst de Euro door de strot geduwd, daarna met sluwe contracten vele gezinnen de armoede in geholpen en nu steelt meneertje ons belastinggeld om zijn vriendjes meer te geven dan dat ze al (nodig) hebben. Bonussen geven dat mag niet meer dus dan geven we ze maar een tonnetje of meer salarisverhoging is het niet links om dan maar rechts om!. Maar ja wie op een grote voet leeft……

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën zelf zo´n geniepig mannetje laat weten dat hij juridisch noch politiek iets kan doen tegen de salarisverhogingen, die het gevolg zijn van een wet uit 2011 die in 2012 is goed bevonden door de toenmalig minister van Financiën Jan Kees de Jager en de Tweede Kamer. Gevraagd naar wat hij ervan vindt, zegt Dijsselbloem:

 ‘Ik kan hier juridisch noch politiek iets aan doen, maar ik sta dit natuurlijk niet met enthousiasme te verdedigen.’

Geloof jij het?, natuurlijk kan ie er wel wat aan doen door zich openlijk te keren tegen dit tuig, natuurlijk kan hij hier hard tegen in gaan de staat is tenslotte enig aandeelhouder van de ABN Amro maar ja, dan kan ie straks een topbaan vergeten in deze door en door verrotte sector.

ING is natuurlijk een ander verhaal, maar toch hebben zij ook een hoop uit te leggen! het risico dat er vele klanten gaan overstappen wordt met de dag groter op deze manier. Ten eerste is ons spaargeld niets meer waard bij de banken maar kan men wel 1,3 miljoen betalen aan een topman. Ten tweede zal door dit graaien en mogelijke aankomende crisis de bank weer aan het infuus moeten want dat er een beurscrash gaat komen is wel zeker, wij hebben hier eerder over geschreven en ook de beursanalisten van RTL voorspellen het.

Wat ik helemaal vreemd vindt is dat dit nieuws net na de verkiezingen is bekend gemaakt?. Bij komt de vraag op wist het kabinet dit al veel langer maar werd het verzwegen?, wat als dit nieuws voor de verkiezingen bekend was gemaakt had de VVD (Zalm is tenslotte van die corrupte partij) dan ook de grootste geworden?

Als die topmannen  echt zo goed zijn weten zei dit ook maar hoogstwaarschijnlijk hebben zij daar totaal schijt aan of ze weten dit wel en zijn daarom aan het zakken vullen, want wat je hebt mag je houden en kunnen ze niet meer afpakken. Grote schande niets anders.

Hieronder nog voor de duidelijkheid vier vragen met antwoorden om alles een beetje duidelijk te maken.

De salarissen worden verhoogd om de verlaging van de bonussen te compenseren. Is dat logisch?

“Die bonussen wilden we met zijn allen afschaffen, omdat de bonuscultuur leidde tot veel risicovolle producten, die banken aan het wankelen brachten, zonder dat werknemers enig persoonlijk risico liepen. Die structuur moest doorbroken worden. Maar als je dan die bonussen dan simpelweg gaat vervangen door een vast salaris, is dat wel een curieus fenomeen.”

“Ten tweede helpt dit natuurlijk niet echt om het vertrouwen te herstellen bij de klanten, die de afgelopen jaren gezien hebben hoe graaiende bankiers ons allemaal in de problemen hebben gebracht.”

Hebben de bestuurders die salarisverhoging eigenlijk verdiend door goed werk te leveren?

“Nee. ABN-Amro is ooit door de staat overgenomen, met de belofte dat al het geld weer terug zou komen als hij weer verkocht werd. Inmiddels is wel duidelijk dat dat geld in ieder geval niet meer terug komt. In 2014 hebben ze voor het eerst weer een beetje winst behaald. Na een jaartje gelijk dit doen, dat is wel excessief.”

“Bij ING zag je dezelfde reflex. Die maakten gisteren ook bekend dat ze de topsalarissen flink verhogen. Daar zijn ze net weer een jaartje zelfstandig, en het eerste wat je ziet is de gretigheid om de eigen zakken te vullen. En terwijl dat het enige doel lijkt, zijn ze nog verbaasd dat het publiek geen vertrouwen meer in banken heeft.”

“Als het nu ondernemers waren. Maar dit zijn gewoon mensen in loondienst, die heel goed voor zichzelf zorgen.”

Alleen bestuursvoorzitter Zalm krijgt geen salarisverhoging?

“Dat is een ex-politicus, dus die snapt waarschijnlijk wel dat het politiek gevoelig ligt. Maar hij heeft klaarblijkelijk ook de druk van de overige bestuurders niet kunnen weerstaan. Het argument bij die mensen is dan meestal: ‘Ja, maar we hebben al jaren niets gehad’. Alsof het arme sloebers zijn.”

“Het andere argument is vaak: we moeten deze salarissen wel betalen, want anders gaan onze mensen naar het buitenland. Nou, ga alsjeblieft! Ga maar solliciteren in het buitenland, en hopelijk word je aangenomen. Dit zijn de mensen die ons in de problemen hebben gebracht, en die nu de klanten en de belastingbetalers gewoon weer in het gezicht spuwen.”

Kan minister Dijsselbloem deze salarisverhoging niet tegenhouden?

“Als minister kan hij natuurlijk niet veel meer dan vrijblijvend zijn bezorgdheid uitspreken. Als enige aandeelhouder kan hij hier op de aandeelhoudersvergadering wel degelijk nog een stokje voor steken. Maar uit de laatste informatie blijkt dat het met hem overlegd is, en dat hij het niet heeft tegengehouden. Ik ben benieuwd wat de Kamer daarvan vindt.”

Lees verder via Wist de VVD voor de verkiezingen al van graaiende bankiers?

Belastingbetaler geeft top ABN Amro loonsverhoging

Met uitzondering van topman Gerrit Zalm steeg het vaste salaris van de bestuurders vorig jaar met bijna 17 procent naar 707.500 euro. Die verhoging past volgens de staatsbank bij het bonusverbod voor staatsgesteunde banken. Die biedt namelijk de mogelijkheid om gemiste bonussen te compenseren voor een bedrag ter waarde van 20 procent van het vaste salaris.

De bestuurders zagen in 2012 en 2013 nog van de salarisverhoging af, maar de commissarissen van ABN besloten de verhoging vanaf 2014 wel door te voeren. Vakbond FNV Finance noemde dat besluit vrijdag in een reactie „heel zuur”, aangezien het merendeel van de werknemers van de bank de afgelopen twee jaar geen extra salaris heeft ontvangen.

De bank wees erop dat de bestuurders, ondanks de loonsverhoging, door het bonusverbod nog altijd 17 procent minder krijgen dan ze bij hun werving in 2009 werd voorgespiegeld. Vakbond CNV ziet echter weinig in die redenering. „In 2009 zag de wereld er echt heel anders uit. De toen gemaakte afspraken kunnen nu niet meer door de beugel”, aldus bestuurder Sandra Hendriks.

Het jaarsalaris van bestuursvoorzitter Zalm bleef vorig jaar ongewijzigd op 759.375 euro.

Reinier Castelein, voorzitter van vakbond de Unie, reageert op het nieuws: “Je zou bijna denken dat het zo goed gaat met de bank dat alle werknemers en ook de directie er wat bij krijgen. Maar het bizarre is dat mijn gewaardeerde collega Erwin Rog vorig jaar nog een nullijn heeft afgesproken voor twee jaar met de werknemers van ABN Amro en dat de directie zich nu een half jaar later verrijkt met een ton per jaar.”

Sprinkhanengedrag

Volgens Castelein is hier sprake van sprinkhanengedrag. “Het lijkt wel alsof de top van de Nederlandse bankiers gewoon niet begrijpen dat de crisis van 2008 ook nu nog ingrijpt op de totale maatschappij. Je ziet tienduizenden werknemers in de financiële sector hun baan verliezen de komende jaren. Op de een of andere manier is er voor die onderkant geen enkele vorm van zekerheid. Er is geen zicht op nieuw werk voor die mensen.”

Twijfel over loyaliteit

Het gaat hier om een retentiebonus, weet Castelein. “Dat is eigenlijk nog gekker. De afgelopen jaren hebben deze mensen bewezen op hun plek te blijven zitten. Nu heeft de Raad van Commissarissen deze groep een bonus toegekend omdat ze dan bij elkaar blijven tijdens de beursgang. Op de een of andere manier wordt er getwijfeld aan de loyaliteit van deze managers en moet je die mensen een ton geven om te vragen of ze alsjeblieft willen blijven. Die ton komt op het enorme salaris dat ze al hebben.”

Bonusverbod

Door de loonsverhoging steeg het vaste salaris van de bestuurders vorig jaar met bijna 17 procent naar 707.500 euro. Die verhoging past volgens de staatsbank bij het bonusverbod voor staatsgesteunde banken. Die biedt namelijk de mogelijkheid om gemiste bonussen te compenseren voor een bedrag ter waarde van 20 procent van het vaste salaris.

Volgens de top is het bankbedrijf in dermate goede staat dat een beursnotering dit jaar kan plaatsvinden.

Lees verder via Belastingbetaler geeft top ABN Amro loonsverhoging

Gerrit zalm probeert gedrag ‘graaiende bankiers’ goed te praten

De top van ABN Amro krijgt volgens topman Gerrit Zalm niet meer loon, maar juist minder. Dat zei Zalm in reactie op de ophef over de ton extra die de bestuursleden vanaf 2014 op hun rekening gestort krijgen.

De bestuursleden van ABN Amro hebben over vorig jaar een salaris gekregen van 707.500 euro, blijkt uit het vandaag gepubliceerde jaarverslag. Het jaar daarvoor was dat nog 607.500 euro, een verschil van bijna 17 procent.

Volgens Zalm is die verandering het gevolg van de afspraken die de toenmalige minister van Financiën Wouter Bos heeft gemaakt met het nieuwe bestuur van ABN Amro na de nationalisatie in 2008. Afgesproken werd toen dat zij een vast salaris kregen, en dat ze afhankelijk van de prestaties 50 procent extra konden verdienen in bonussen.

Omdat er nu een wet is waardoor er helemaal geen variabele beloning meer mag zijn bij staatsbanken, heeft ABN Amro jaren geleden afgesproken dat het bestuur hiervoor bijna 17 procent extra vast loon krijgt.

“Per saldo is men er dus op achteruitgegaan ten opzichte van het arbeidscontract”, legt Zalm uit. Hij wijst er op dat de Raad van State bij de invoering van de bonuswetgeving heeft gezegd dat een zekere mate van compensatie tegenover het schrappen van de bonussen zou moeten staan.

De afgelopen jaren zag het bestuur nog af van van de bonuscompensatie. De raad van commissarissen van ABN Amro heeft daar nu een eind aan gemaakt. Zalm: “Zij zeiden, dit is waar jullie recht op hebben en dat moeten jullie ook gewoon krijgen.”

‘graaiende bankiers’

Het beeld van de ‘graaiende bankiers’, zoals de vakbonden schetsen, vindt Zalm onterecht. “Die 50 procentbonus is helemaal geschrapt en we hebben alle jaren volgens de doelstellingen gepresteerd. Dat ze nu 16,67 procent erbij krijgen, kan dus echt niet als een verbetering worden gezien.” De vakbonden moeten volgens Zalm kunnen waarderen dat als een contract eenzijdig wordt aangepast, daarvoor wordt gecompenseerd.

Zalm, die bijna 760.000 euro krijgt overgemaakt voor zijn diensten, ontvangt zelf geen loonsverhoging. De voormalige minister van Financiën heeft andere afspraken gemaakt. “Mijn beloning is afhankelijk van de opbrengst bij de verkoop. Dat is nog ver, dus ik heb geen recht erop.”

Hij heeft zijn collega’s niet weerhouden om het extra loon aan te nemen. “Integendeel, ik heb erop aangedrongen dat wat volgens de wet is en met de aandeelhouders is afgesproken, dat ze dat ook moeten nemen.”

Lees verder via Gerrit zalm probeert gedrag ‘graaiende bankiers’ goed te praten

SCHANDE: ,,De graaicultuur lijkt terug van weggeweest”

,,De graaicultuur lijkt terug van weggeweest’ ING wil topman Ralph Hamers ruim 28 procent loonsverhoging geven. Als het aan de raad van commissarissen ligt stijgt zijn vaste salaris van 1,27 miljoen euro van afgelopen jaar, naar 1,63 miljoen euro in 2015. Dit staat in het gepubliceerde jaarverslag van de bank.

Het beloningscomité wijst er in een toelichting op dat de vaste salarissen van de raad van bestuur niet zijn verhoogd sinds ING in 2009 voor de tweede keer een beroep moest doen op hulp van de overheid. Vanwege die steun mocht de bank geen bonussen betalen, ook niet bij goede prestaties.Nu ING alle staatssteun heeft terugbetaald, mag de bank weer bonussen uitkeren. Hamers maakt voor het eerst sinds zijn aantreden in 2013 kans op een variabele beloning. Die kan, afhankelijk van zijn prestaties, oplopen tot een vijfde van het basissalaris.

Medebestuurders

Ook voor medebestuurders Patrick Flynn en Wilfried Nagel zijn de ‘magere jaren’ voorbij. Zij kregen afgelopen jaar nog 772.000 euro aan vast salaris, dat gaat dit jaar omhoog naar 1,18 miljoen euro. Ook zij kunnen tot 20 procent extra verdienen bij goed presteren.

Topman Lard Friese van de vorig jaar verzelfstandigde verzekeraar NN (Nationale-Nederlanden) ontvangt ook 1,18 miljoen euro. Dat is een stijging met bijna 39 procent. Een vijfde van het vaste salaris wordt in aandelen NN uitbetaald. Ook Friese kan een variabele beloning opstrijken van maximaal 20 procent.

De stevige loonsverhoging houdt volgens NN verband met de beursgang, waardoor Friese meer verantwoordelijkheid draagt. Financieel directeur Delfin Rueda gaat er om die reden in zijn basissalaris zelfs 46 procent op vooruit.

Graaicultuur

De vakbonden reageerden geschokt. ,,De graaicultuur lijkt terug van weggeweest”, aldus CNV. ,,Ondertussen moeten er in deze krimpende bedrijven mensen uit en hebben de werknemers er al jaren geen koopkracht bij gehad”, voegt FNV daar aan toe.

De commissarissen van ING maken zich juist zorgen over het bonusplafond in Nederland. Dat zou het in de toekomst weleens lastig kunnen maken om goede bestuurders te vinden, schrijven zij in het jaarverslag.

Lees verder via SCHANDE: ,,De graaicultuur lijkt terug van weggeweest’

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
vlammenzee e1426754210267

Gewelddadig protest tegen ECB bij opening nieuw kantoor van 1,5 miljard euro

9456414087 8ea94cb7c9 gvb

Uitgeprocedeerde asielzoekers krijgen gratis ov-kaart, NLers mogen lopend naar voedselbank