in ,

Demissionaire Rutte en zijn demissionair kabinet besluiten dat Nederland een 10-JARIGE veiligheidsakkoord aangaat met Oekraïne

4735591625 bb8abc983c willem alexander leger

Nederland sluit een bilateraal veiligheidsakkoord voor minstens tien jaar met Oekraïne, meldt demissionair minister Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken).

Demissionair minister Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Hanke Bruins Slot.

In de overeenkomst worden volgens haar afspraken gemaakt over onder meer militaire steun op de middellange en lange termijn, samenwerking op het gebied van de defensie-industrie, steun tegen cyberaanvallen en hulp bij de wederopbouw.

Ook blijft Nederland zich inzetten voor gerechtigheid.

Hoeveel geld met het akkoord is gemoeid, is niet bekendgemaakt. De overeenkomst wordt binnenkort getekend en is net als die van andere westerse landen juridisch niet bindend.

Het gaat om een politieke verbondenheid. Het betekent ook niet dat Nederlandse militairen ter plekke Oekraïne gaan …. (jaja…)

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


pensioen

Defensieminister Ollongren komt voor uw pensioen om andere mensen verderop te gaan doden

bananenrepubliek

Omdat het kan: Rutte “wordt 4 april benoemd tot secretaris-generaal van NAVO maar BLIJFT ook demissionair premier”