in

Prutsers: Politie raakt cruciale social-media informatie jihadproces kwijt op internet

De Haagse politie is belangrijke informatie kwijtgeraakt over een infiltratieactie onder jihadisten. Daarmee is mogelijk niet meer te achterhalen of de politie zich schuldig heeft gemaakt aan uitlokking.

Door een nepprofiel aan te maken op wilde de politie doordringen in kringen van Haagse terrorismeverdachten. Onder de naam ‘Aboe Noewas’ deed een agent zich voor als jihadist. Hij verstuurde vriendschapsverzoeken naar de verdachten. De agent vergat echter zijn eigen Facebook-uitingen op te slaan, en is de informatie nu kwijt omdat het account is verwijderd.

Volgens de verdediging heeft het kwijtraken van de informatie ingrijpende gevolgen voor de strafzaak. “Bij infiltratietrajecten moet zeer nauwkeurig worden vastgelegd wat men doet om te kunnen bepalen of er geen sprake is van uitlokking. Dat kan nu niet meer”, zegt advocaat André Seebregts. Collega Tamara Buruma, zegt dat de politie “op een wildwest-achtige manier” bewijs heeft verzameld op Facebook. Bovendien illustreert de zaak hoe moeilijk is vast te stellen wat een opruiende tekst is.

Het OM zegt dat de politie een nepaccount op Facebook nodig had om informatie te vergaren. Om een “geloofwaardige positie” te creëren, was het volgens de woordvoerder “noodzakelijk om ook zelf bijdragen te delen”. De woordvoerder wil niet ingaan op de vraag of de informatie kwijt is. Betrokkenen bij het onderzoek bevestigen dit wel. Politie en OM proberen nu alsnog de eigen infiltratieactiviteiten te achterhalen, door de informatie met spoed op te vragen bij het hoofdkantoor van Facebook.

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws

Overigens is dit hele verhaal bullshit naar mijn inziens omdat je een facebook account namelijk nooit helemaal kan opheffen….

Photo by boltron-


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Voorbeeldfunctie: Overheid doet er nog langer over haar rekeningen te betalen

Genationaliseerde ABN Amro wil meer dividend gaan uitkeren