Zweden: lichtend voorbeeld voor integratie van migranten is gearresteerd op verdenking van terrorisme

Schermafbeelding 2019 08 18 om 09.30.53

Woensdag werd een Oezbeekse migrant door de autoriteiten Östersund, gearresteerd op verdenking dat hij op het punt stond een terroristische daad te plegen.

Op een gegeven moment werd de Oezbeekse migrant opgehouden als een lichtend voorbeeld voor integratie van migranten door een lokale Zweedse krant, volgens Nyheter Idag.

De man van in de dertig was naar verluidt in de buurt van het Stortorget-plein in Östersund aan het rijden toen hij door de gewapende politie werd overreden. Nadat onderzoekers items in zijn auto hadden gevonden waardoor ze geloofden dat hij zich had voorbereid op een mogelijke moord, werd de man gearresteerd, meldt Nyheter Idag .

Na de arrestatie konden zowel het parket als de Zweedse veiligheidspolitie Sapo een mogelijk terroristisch motief koppelen aan de acties van de Oezbeekse.

Een getuige van de arrestatie vertelde verslaggevers dat hij dacht dat de man werd gearresteerd omdat hij dronken was. De toeschouwer zei dat de situatie duidelijker werd en dat de zaken ernstiger werden nadat de politie wapens uit het voertuig van de man haalde.

De man was eerder in 2016 het land uitgezet, maar was volgens de Zweedse avondkrant Expressen teruggekeerd met een tijdelijke verblijfsvergunning .

De migrant kwam in 2012 voor het eerst naar Zweden om asiel aan te vragen op grond van het feit dat het leven van zijn familieleden werd bedreigd omdat zijn vader een maffiabaas had vervolgd. Hij erkende later dat het verhaal vals was.

Nyheter Idag rapporteerde over hoe een lokale krant de familie had geprezen voor hun modelintegratie in de Zweedse samenleving. Het artikel dat Nyheter Idag citeert, identificeert de verdachte als Dilshod Usmanov.

Blijkbaar was het feit dat Usmanov en zijn vrouw in staat waren Zweeds te leren en te krijgen als assistent in de gezondheidszorg, in een krant lofwaardig.

Na zijn arrestatie vertelde Usmanov politie-onderzoekers dat hij zich bedreigd en onder druk gezet voelde om een ​​terroristische aanval uit te voeren. Als gevolg hiervan gelooft aanklager Henrik Olin dat waarschijnlijk een andere persoon betrokken was.

Lees verder bij de bron: Voice of Europe

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
brexit 1559288009

No deal Brexit: blijven de Britten hongerig, ziek en zonder zich te kunnen verplaatsen achter?

migranten boot asielzoekers

“Open Arms” liegt alles bij elkaar: eerst zieken, die niet ziek zijn – nu minderjarigen, die niet minderjarig zijn!