in ,

Bankiers zijn nóóit schuldig

6236106579 9c300a5bdc banksters

In 2008 zou er een , bankencrisis en economische begonnen zijn. We zijn nu zeven jaar later 2015 en de crisis speelt nog steeds. Wat mij opvalt is dat iedereen vergeten is dat de ABN AMRO failliet was en gekocht is door de Nederlandse staat, dat de SNS bank failliet is en gekocht is door de Nederlandse staat, dat de ING bank failliet is en gered is met een enorme injectie van de Nederlandse staat.

Dat de Rabobank de LIBOR affaire heeft gehad waarmee ze miljarden hebben verdiend en daardoor niet failliet is gegaan omdat ze feitelijk crimineel gedrag getoond hebben waarvoor ze een niet schuldigverklaring hebben gekregen in ruil voor € 80.000.000 van onze minister van .

Blijkbaar als je maar genoeg geld meeneemt ben je nergens schuldig voor. Nu in 2015 zie je dat de mensen op straat zijn moe gezeurd over dat het allemaal ellendig is en je ziet ook heel veel mensen een beetje aan een draadje hangen, het is druk op de wegen, de mensen gaan naar hun werk, 200.000 mensen zitten in acute betalingsnood vanwege hun hypotheken maar die zie je niet want die zitten in schaamte verborgen en zijn maar aan het werken en werken in de hoop dat ze niet uit hun huis gezet worden of dat ze niet een BKR notering krijgen of dat er niet allerlei ellende over hun hele leven wordt uitgestort, want ze hebben op gezien  hoe erg het is als dat gebeurt.

Veroorzakers van de crisis zijn er nooit op afgerekend

Maar zijn we nou echt met z'n allen vergeten dat degenen die de ellende van zeven jaar lang hebben veroorzaakt en die nog steeds voortduurt daar nog nooit op afgerekend zijn?  Hun contracten zijn allemaal nog in stand, ja er zijn wel wat ontslagen gevallen bij maar dat is niet meer dan een natuurlijk verloop.  Mensen zijn aan het herstructureren gegaan binnen die bedrijven, ja nogal wiedes, ze hebben een tweede kans gekregen. Maar de meeste banken adverteren zich helemaal suf, ‘Samen staan we sterk' , ‘Meer mogelijk maken, ‘ is oranje voor de ING bank'. Blijkbaar zijn het allemaal enorme positieve bedrijven die er voor de mensen zijn. Ik zou de mensen toch echt willen  waarschuwen, teken geen contract met een bank. Laat je geld nog niet eens bij een bank staan, als je goed naar de wet kijkt, in is een wet aangenomen dat ze zomaar 10% van je geld kunnen afpakken als er een bank dreigt om te vallen. Dus die banken zijn gruwelijke organisaties. Zij zijn een soort schaduw elite in Nederland. Je hebt de econoom Ewald Engelen die daar zelfs een boek over heeft geschreven. Ze zijn doodsbang dat je aan hun geld gaat zitten, want wat men niet weet is dat het ergste van hebberigheid is houderigheid. Dus het is niet zozeer dat, stel mijn buurman heeft een boekje liggen en ik pak dat van hem af, ik graai dat bij hem weg, een graaicultuur, het is van mij,  wat veel erger is, het blijft van mij , en ik stuur mijn advocaat op je af want ik heb net al je geld gestolen en ik heb net de hele samenleving ondersteboven gezet, met dat geld ga ik nu hele dure advocaten kopen, zodat het geld wat ik net van je gestolen heb lekker van mij blijft.

De banken zijn niet failliet en de jongens van de Rabobank zitten niet in de cel. Blijkbaar hebben we in Nederland sommige mensen die anders behandeld worden dan de rest.

Lees verder via: Gewoon-Nieuws.nl

Photo by JSchueller2 cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8150856778 b0b63d9dc2 Lodewijk Asscher

Asscher(zelf 3,8 miljard fraude) weigert onterechte boetes Fraudewet terug te draaien

15982736455 d966c9d884 doofpot1

Overheid besteedt tonnen belastingpoet aan doofpotten en zwijggeld