in ,

De eerste Covid-19-vaccin-pil kan binnenkort beginnen met proeven op mensen

1920px Red and blue pill 1

Een coronavirusvaccin dat als een pil kan worden ingeslikt en thuis kan worden toegediend, zou in de nabije toekomst kunnen beginnen met klinische proeven nadat de ontwikkelaars veelbelovende voorlopige gegevens hadden gemeld.

Het baanbrekende medicijn, Oravax genaamd, wordt ontwikkeld door het Israëlisch-Amerikaanse Oramed Pharmaceuticals en het in India gevestigde Premas Biotech. De twee bedrijven hebben de handen ineengeslagen om Oravax Medical Inc. op te richten, dat de orale toedieningstechnologie van Oramed hoopt te combineren met de vaccinexpertise van Premas om een ​​nieuwe inoculatiemethode tegen Covid-19 te creëren.

Een pilotstudie op dieren wees uit dat het orale vaccin hielp bij het produceren van antilichamen die immuniteit tegen het virus creëren, beweert het bedrijf. De veelbelovende resultaten werden bereikt door het toedienen van een enkele Oravax-capsule, waardoor het medicijn mogelijk onderscheidt van sommige van de andere vaccins die twee doses nodig hebben.

Prabuddha Kundu, mede-oprichter van Premas Biotech, vertelde de Indiase media dat toediening van het vaccin zou zijn “als het nemen van een vitaminepil” en dat “we meer dan 100% zeker zijn dat de technologie werkt en veelbelovend is.” De resultaten van de voorlopige dierproeven zouden binnenkort in een wetenschappelijk tijdschrift worden gepubliceerd, voegde hij eraan toe.

Oramed CEO Nadav Kidron vertelde de Jerusalem Post dat het orale medicijn logistieke problemen zou elimineren die zijn ontstaan ​​door wereldwijde massale vaccinatie-aandrijvingen, en dat de pil zelfs door individuen vanuit het comfort van hun huis kan worden ingenomen.

Het medicijn kan op koelkasttemperatuur worden verplaatst en zelfs op kamertemperatuur worden bewaard, waardoor sommige problemen met sommige traditionele vaccins worden verlicht, die voor gebruik extreem koud moeten worden bewaard. Kidron beweerde ook dat orale toediening van het vaccin tot minder bijwerkingen zou kunnen leiden.

De capsules zouden vooral nuttig worden als Covid-19-vaccins uiteindelijk “jaarlijks worden aanbevolen, zoals de standaard griepprik” , zei hij.

Oravax Medical heeft momenteel een aanvraag ingediend om proeven bij mensen uit te voeren in verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten, Israël, Mexico en Europa. De studies zouden al in juli kunnen beginnen.

Lees verder bij de bron: RT World News

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
27259875671 a3a165b25c alpen snow

Global Warming, einde van sneeuw? Finland denkt dat hun wintersneeuw deze zomer niet zal smelten

Greenpeace faalt met het zielige-ijsbeer-trucje, stapt nu over op de pinguïns