in ,

Global Warming, einde van sneeuw? Finland denkt dat hun wintersneeuw deze zomer niet zal smelten

27259875671 a3a165b25c alpen snow

Finland denkt dat de sneeuwhopen die zich dit jaar hebben opgehoopt door het ruimen van wegen zo groot zijn dat een deel van de sneeuw nog steeds bevroren zal zijn als de winter terugkeert.

In de Finse hoofdstadregio mogen de sneeuwhopen die deze winter zijn opgebouwd in de zomer niet smelten

DE HOOFDGEBIED  van Finland heeft deze winter zoveel sneeuw gekregen dat de metershoge palen die naar aangewezen sneeuwstortplaatsen worden gesleept, in de loop van de zomer niet zullen smelten,  meldt  Helsingin Sanomat.

In Uusimaa lag de hoeveelheid sneeuw bijvoorbeeld 1,7 keer hoger dan vorig jaar in januari,  aldus Foreca .

Helsingin Sanomat schreef vrijdag dat de sneeuwhopen bijna 20 meter hoog zijn op het stortterrein in Herttoniemi, oostelijk Helsinki. In Maununneva, een noordwestelijke wijk van de stad, hebben vrachtwagens ongeveer 16.000 ladingen sneeuw gedumpt op het stortterrein, onthulde  Tero Koppinen , een productiemanager bij Helsinki City Construction Services (Stara).

De sneeuw die van wegen wordt geploegd, vormt een groot bouwwerk, door de lokale bevolking ook wel de Alpen genoemd, ook op het enige sneeuwstortgebied in Espoo, in Vanttila.

Lees meer: https://www.helsinkitimes.fi/finland/finland-news/domestic/18867-snow-piles-built-up-this-winter-may-not-melt-during-summer-in-finnish-capital -regio.html

De Finnen lijken dit meestal als een grap te beschouwen, misschien als een kans om af te koelen op warme zomerdagen. En hoogstwaarschijnlijk heeft deze gebeurtenis geen gevolgen op de lange termijn.

Maar de leert dat wanneer ijstijden toeslaan, ze abrupt kunnen toeslaan, met heel weinig waarschuwing.

12.800 jaar geleden bevroor de wereld abrupt. De temperaturen zakten terug naar ijstijden en bleven meer dan 1000 jaar koud.

In 2009 beweerde een groep wetenschappers die onderzoek deden naar sedimentmonsters met een hoge resolutie uit Lough Monreach, een oud meer in , dat de terugkeer naar de ijstijd mogelijk in minder dan een jaar heeft plaatsgevonden . In de woorden van de hoofdonderzoeker: “Het zou net zoiets zijn als Ierland vandaag meenemen en naar Spitsbergen verplaatsen, waardoor in zeer korte tijd ijzige omstandigheden worden gecreëerd”.

Er is niets ongewoons aan ijstijden in ons huidige geologische tijdperk. Het uitstel van koude temperaturen is ongebruikelijk, niet de .

Het grootste deel van de laatste 115.000 jaar was de wereld opgesloten in een harde ijstijd, met uitgestrekte ijskappen die Europa en Canada bedekten. Het Holoceen, onze huidige korte onderbreking van extreme ijstijd, strekt zich slechts de laatste 12.000 jaar terug.

Terwijl klimaatalarmisten hun waardeloze computermodellen paraderen en schreeuwen dat de wereld oververhit raakt, beseffen paleoklimatologen dat de wereld verre van ongewoon warm is, maar momenteel in de greep is van de Kwartaire ijstijd , een periode van ongewone kou die tot dusver heeft geduurd. 2,6 miljoen jaar. Wat we nu meemaken is het Holoceen , een korte onderbreking van de uitgestrekte ijskappen die een groot deel van het Kwartair bepalen.

Een terugkeer naar extreme kou is onwaarschijnlijk tijdens ons leven. Opmerkelijke gebeurtenissen op geologische schaal vinden zelden plaats op een menselijk tijdsbestek. Maar een terugkeer naar de ijstijd op een bepaald punt in de toekomst is onvermijdelijk.

Laten we hopen dat onze nakomelingen de technologische en technische bekwaamheid behouden die ze nodig hebben om het ijs tegen te houden, wanneer het ijs eindelijk terugkeert om ons prachtige huis uit te dagen.

Lees verder bij de bron: Whattsupwiththat

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1477c1f4002e51bc75f368eb 640 eu money1

Corona blaast EU-stabiliteitspact op: Stabiliteitscriteria blijven ook in 2022 buiten werking

1920px Red and blue pill 1

De eerste Covid-19-vaccin-pil kan binnenkort beginnen met proeven op mensen