in ,

Facebook experiment blijkt onderzoek Pentagon te zijn

105586525 81490638f6 pentagon1

In een door Facebook uitgevoerd experiment werden berichten op de persoonlijke tijdslijn van een groot aantal gebruikers gemanipuleerd zonder dat ze dit wisten.

Alle sporen wijzen nu naar het Pentagon die de sociale media willen gebruiken als “operationeel werktuig” om burgeronlusten te kunnen inschatten en voorkomen.

Afgelopen weekend werd de sociale internet gemeenschap weer eens opgeschrikt door een actie van Facebook.

“Zaterdagnacht bleek uit een studie die werd gepubliceerd in het tijdschrift Pnas dat het sociale netwerk in 2012 een week lang de emoties van sommige gebruikers probeerde te beïnvloeden door sommige statusupdates van vrienden te verbergen.

In totaal was 1 op de 2500 Facebook-gebruikers betrokken bij het experiment. De onderzoekers concludeerden dat gebruikers die alleen positieve of negatieve emoties te zien kregen, zelf ook iets vaker diezelfde emotie deelden.

Op internet werd voornamelijk negatief gereageerd op het experiment. Verschillende bloggers omschreven het onderzoek als onethisch omdat gebruikers ongevraagd werden ingezet als emotioneel proefkonijn. Via de gebruiksvoorwaarden van Facebook gaan gebruikers hiermee akkoord, maar deze worden door veel mensen niet gelezen”.

Echter, wat blijkt nu? Het onderzoek is betaald door de Amerikaanse Federale overheid en er zijn duidelijke banden met een afdeling van de Amerikaanse Defensie die zich bezighoudt met onderzoek naar mogelijke onlusten en oproer onder de bevolking.

Een en ander is bekend geworden door onderzoek van een aantal alternatieve nieuwswebsites, maar ook door een onderzoeksjournalist van de Engelse krant The Guardian.

Alle sporen leiden terug naar een project van het Amerikaanse Pentagon met de naam Minerva Initiative.  Een project dat zich bezighoudt met onderzoek naar wat de kritische punten zijn waarop een bevolking van een gehoorzame massa kan omslaan naar een opstandige en daardoor op grote schaal voor onlusten kan zorgen.

De reden dat dit Facebook experiment werd uitgevoerd is omdat het Pentagon “operationele werktuigen” wil waarmee men kan voorspellen wat burgers zullen doen, dit voorkomen, waarmee ze diezelfde bevolking kunnen manipuleren, controleren en indien nodig zelf onlusten kunnen veroorzaken. Het zal niemand verbazen dat ze Facebook en Twitter hebben uitgezocht voor hun onderzoek en experimenten.

via Niburu.

Photo by michael baird cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4112399275 1daf8e3980 zwarte piet1

‘Rechtbank draait Zwarte Piet de nek om’

7263711668 663f7c2cbd hypotheek1

‘Banken rekenen klant te veel voor hypotheek’