in , , , ,

Amerikaanse ministerie van Defensie liet in Oekraïne onder diplomatieke bescherming biowapens produceren

biolab pentagon biohazard scr

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft biolabs in het buitenland voor topgeheime experimenten. Vaak in onstabiele landen. Oekraïne heeft 11 tot 13 biolabs waar men potentiële biowapens produceert en onderzoekt. Deze biolabs worden geleid en gefinancierd door het Pentagon (DoD).

De biolabs in Oekraïne zijn een militaire dreiging voor Rusland en mogelijk de rest van de wereld.

Ministerie van Defensie financiert buitenlandse biolabs

Het DTRA (Defense Threat Reduction Agency) is onderdeel van het Amerikaanse ministerie van Defensie. “Het DTRA stelt de Amerikaanse overheid, het ministerie van Defensie (DoD) en internationale partners in staat om massavernietigingswapens en opkomende dreigingen tegen te gaan en af te weren”. Dat is althans de officiële rol van het DTRA. In werkelijkheid “produceert het Amerikaanse leger regelmatig dodelijke virussen, bacteriën en toxines in directe schending van het VN-Verdrag inzake het verbod op biologische wapens”. Dat is de conclusie van de Bulgaarse journaliste Dilyana Gaytandzhieva.

Om vrijer te kunnen opereren en geen verantwoording verschuldigd te zijn aan het Congres, heeft het Pentagon veel van dergelijke militaire biowapenprogramma’s uitbesteed aan particuliere bedrijven. Deze zijn vaak gevestigd in het buitenland, met name in instabiele regio’s, bijvoorbeeld in voormalige Sovjet-Unie-landen zoals Georgië, Oekraïne en Kazachtstan, het Midden-Oosten, Zuidoost-Azië en delen van Afrika. Deze Amerikaanse biolaboratoria bevinden zich in 25 landen over de hele wereld en worden gefinancierd door het DTRA.

1 696x449 1

Honderden miljoenen-contracten

In deze biowapenprogramma’s gaan miljarden om. Eén van de bedrijven is CH2M Hill, een Amerikaans bedrijf dat nu onderdeel is van Jacobs Engineering Group. Zij kregen ten behoeve van het Pentagon-programma DTRA-contracten van $341,5 miljoen, voor biolabs in Georgië, Oeganda, Tanzania, Irak, Afghanistan en Zuidoost-Azië. De helft van dit bedrag ($161,1 miljoen) werd toegewezen aan het Lugar Center in Georgië.

Een ander bedrijf is Battelle die vanaf 1952 minstens 11 contracten binnen het Amerikaanse militaire biowapenprogramma heeft afgesloten. Zij ontvingen als onderaannemer 59 miljoen bij het Lugar Center in Georgië. Battelle onderzoekt, ontwikkelt en test zowel zeer giftige chemicaliën als hoogpathogene biologische agentia voor een groot aantal Amerikaanse overheidsinstanties. Het bedrijf heeft in totaal zo’n $2 miljard aan federale contracten gekregen en staat op de 23e plaats in de top 100 van de Amerikaanse overheidscontractanten.

Topgeheime experimenten en reconstructie van een Sovjet miltvuurbom

Battelle werkte samen met de CIA aan het Clear Vision Project (1997 en 2000). Het doel van het project was om de kenmerken van ‘biologische agentia’ die door middel van bommetjes verspreid werden te beoordelen, specifiek het reconstrueren en testen van een miltvuurbom (antrax) uit de Sovjettijd. Dilyana Gaytandzhieva schrijft: “De clandestiene CIA-Battelle-operatie werd weggelaten uit de verklaringen van het Amerikaanse Biologische Wapenverdrag die aan de VN werden voorgelegd.”

Daarnaast heeft Battelle de afgelopen tien jaar een Top Secret Biolab in Fort Detrick (Maryland VS) geëxploiteerd onder een contract van het Amerikaanse Department of Homeland Security (DHS). Het ging om het National Biodefense Analysis and Countermeasures Center (NBACC), een Biosafety Level 4 lab (BSL-4). In een dergelijk streng beveiligd Biosafety level 4 lab wordt gewerkt met zeer besmettelijke en dodelijke organismen waar geen medicijnen of vaccins tegen bestaan. Het bedrijf kreeg van DHS in de periode 2006-2016 een overheidscontract van $344,4 miljoen en voor de periode 2015-2026 nog een contract van $17,3 miljoen. Naast de militaire experimenten in het Lugar Center in Georgië, werkte Battelle in het NBACC Lab aan de productie van biowapens.

Berekening Pentagon: hoe 625.000 mensen te doden voor slechts $0.29 kosten per dode

Entomologische oorlogsvoering is een vorm van biologische oorlogsvoering waarbij insecten worden gebruikt om ziekten over te brengen. Het Pentagon zou dergelijke entomologische tests hebben uitgevoerd in Georgië en Rusland. Zoals een project in 2014 met besmettelijke zandvliegen in Georgië en een uitgebreider geografisch gebied buiten de Kaukasus. Experimenten met besmettelijke insecten waren operaties die deel uitmaakten van het Amerikaanse Programma voor Biologische Wapens.

Dat dit soort programma’s alleen maar opgetuigd worden ter verdediging van een potentiële natuurlijke pandemie of biologische aanval is niet erg waarschijnlijk. Dat blijkt ook uit het rapport van het Amerikaanse leger uit 1981. Daarin vergelijkt men twee scenario’s van 16 gelijktijdige aanvallen op een stad door muggen, besmet met gele koorts, en een Tularemia-aerosolaanval, om hun effectiviteit in kosten afgezet tegen het percentage en aantal slachtoffers te kunnen beoordelen.

Ziekteverwekkende zandvliegen in Georgië en Rusland

18 563x420 1

Vanaf het begin van het Pentagon-project in 2014 klaagde de lokale bevolking in buurland Dagestan (Rusland) over bijtende vliegen die huiduitslag veroorzaakten. Vliegen uit de Phlebotomine-familie dragen gevaarlijke parasieten, die ze via een beet op mensen overbrengen en Leishmoniasis veroorzaken. Indien onbehandeld kan de acute vorm van Leishmoniasis dodelijk zijn. Ook in de Irak-oorloog zijn Amerikaanse soldaten ernstig gebeten door zandvliegen en liepen ze Leishmoniasis op.

De ziekte komt oorspronkelijk uit Irak en Afghanistan. Een rapport van het Amerikaanse leger uit 1967, ‘Arthropods of medical importance in Asia and the European USSR’ vermeldt alle lokale insecten en de ziekten die ze verspreiden. Uit het document blijkt dat de natuurlijke habitat van bijtende vliegen echter de Filipijnen is, niet Georgië of Rusland.

Experimenten om overdraagbaarheid en virulentie van ziekteverwekkers te vergroten

Het Pentagon bestudeerde allerlei insecten als mogelijke drager van ziekteverwekkers. Ze hadden ook een bijzondere belangstelling om vleermuizen te verzamelen en bestuderen. Vleermuizen zijn naar verluidt de gastheren van het Ebola-virus, het Middle East Respiratory Syndrome (MERS) en andere dodelijke ziekten. In het DTRA-programma (Cooperative Biological Engagement Program) zijn talloze onderzoeken uitgevoerd die gericht waren op “dodelijke pathogenen van militair belang” die bij vleermuizen voorkwamen.

biolabs oekraine 51 696x465 1

Het Defense Threat Reduction Agency (DTRA) van het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft 11 biolabs gefinancierd in het voormalige Sovjet-Unie-land Oekraïne, waarvan een deel grenzend aan Rusland.

MERS-CoV is een van de virussen die zijn ontwikkeld door de VS en door het Pentagon bestudeerd, evenals Influenza en SARS. Het tijdelijke verbod van Obama in 2014 op overheidsfinanciering voor dergelijk ‘dual-use’-onderzoek, bevestigt het bestaan van deze praktijken. Gain-of-function onderzoek — experimenten om virussen besmettelijker en ziekmakender te maken — werd overgeheveld naar het buitenland, zoals het Wuhan Institute of Virology, ook een BSL-4-lab. Deze laboratoria zijn door Amerikaanse organisaties gefinancierd, zoals het National Institutes of Health (NIH), waar dr. Fauci directeur is. In 2017 is het moratorium opgeheven en zijn de Enhanced Potential Pandemic Pathogens (PPP’s) experimenten in de VS voortgezet, met als doel de overdraagbaarheid en/of virulentie van ziekteverwekkers te vergroten.

Voormalige Sovjetwetenschappers maken in Oekraïne biowapens onder diplomatieke dekking

Het DTRA van het Amerikaanse ministerie van Defensie (DoD) heeft 11 biolabs in Oekraïne gefinancierd. Oekraïne heeft geen controle over deze militaire biolabs op hun eigen grondgebied. Volgens de overeenkomst van 2005 tussen het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en het Oekraïense ministerie van Volksgezondheid is het de Oekraïense regering verboden om gevoelige informatie over het Amerikaanse programma openbaar te maken. Ook is Oekraïne verplicht gevaarlijke ziekteverwekkers voor biologische Onderzoek over te dragen aan het Amerikaanse ministerie van Defensie (DoD). Bovendien kreeg het Pentagon toegang tot bepaalde staatsgeheimen van Oekraïne, in verband met de projecten onder hun overeenkomst.

Een van de bilaterale overeenkomsten tussen de VS en Oekraïne is de oprichting van het Science and Technology Center in Ukraine (STCU), een internationale organisatie die voornamelijk wordt gefinancierd door de Amerikaanse regering en die een diplomatieke status heeft gekregen. De STCU ondersteunt officieel projecten van wetenschappers die eerder betrokken waren bij het Sovjet-biologische wapenprogramma. In de afgelopen 20 jaar heeft de STCU meer dan $285 miljoen geïnvesteerd in de financiering en het beheer van zo’n 1.850 projecten van wetenschappers, die eerder werkten aan de ontwikkeling van massavernietigingswapens.

Bijvoorbeeld Ken Alibek, een voormalige Sovjet-microbioloog uit Kazachstan, hij was een expert op het gebied van biologische oorlogsvoering en is in 1992 naar de VS overgelopen. Hij was de belangrijkste expert van de Sovjet-Unie op het gebied van miltvuur. Na zijn overloop naar de VS was hij betrokken bij onderzoeksprojecten van het Pentagon.

Verdachte uitbraken in nabijheid van Oekraïense Pentagon-biolabs

Een van de laboratoria van het Pentagon bevindt zich in Charkov, waar in januari 2016 minstens 20 Oekraïense soldaten in slechts twee dagen stierven aan een griepachtig virus, terwijl er nog 200 werden opgenomen in het ziekenhuis. In maart 2016 zijn in Oekraïne 364 sterfgevallen gemeld (waarvan 81,3% veroorzaakt zijn door de Mexicaanse griep A (H1N1), dezelfde stam die in 2009 de wereldwijde pandemie veroorzaakte).

In 2016 verdenkt de Oekraïense politie dat gevallen van botulismevergiftiging veroorzaakt zijn door de biolabs. Er werden 115 gevallen van botulisme met 12 sterfgevallen gemeld. In 2017 bevestigde het Oekraïense ministerie van Volksgezondheid nog eens 90 nieuwe gevallen van botulinetoxine, met 8 sterfgevallen. De politie startte een onderzoek en beschouwde de Pentagon-biolabs tot de hoofdverdachten, aangezien botulinumtoxine een van de bioterrorismemiddelen is die het Pentagon in de VS had geproduceerd. Daarnaast deed de Oekraïense politie in 2018 onderzoek naar de verdachte uitbraken van Hepatitis A infecties, die zich in slechts enkele maanden snel over Zuidoost-Oekraïne verspreidden, waar de meeste biolabs van het Pentagon zijn gevestigd.

Pentagon is nooit gestopt met biowapenprogramma

Hoewel het Amerikaanse biowapenprogramma in 1969 officieel werd beëindigd, blijkt uit documenten dat de militaire experimenten nooit zijn geëindigd. Het Amerikaanse leger produceert en test bio-agentia in een speciale militaire faciliteit op Dugway Proving Ground (West Desert Test Center, Utah), zoals bewezen in een rapport van het Amerikaanse leger uit 2012. Documenten bewijzen dat het Amerikaanse leger aerosolen van het meest dodelijke toxine ter wereld produceert, bezit en test. In 2014 kocht het leger 100 mg botulinumtoxine van Metabiologics voor tests op Dugway Proving Ground. Hun activiteiten staan in detail beschreven in het Capabilities Report 2012.

72 696x393 1

Biologische agentia geproduceerd door het Amerikaanse leger in Dugway Proving Ground, Utah, VS. Bron: Capabilities Report 2012, West Desert Test Center

100

Bron: fbo.gov

Etnische biowapens gericht op Russen en Chinezen

Een etnisch biowapen is een biogenetisch wapen dat primair gericht is op het schaden van mensen van specifieke etniciteiten of genotypen. Hoewel het onderzoek naar en de ontwikkeling van etnische biowapens officieel nooit publiekelijk zijn bevestigd, blijkt uit documenten dat de VS biologisch materiaal verzamelt van bepaalde etnische groepen – Russen (Slavische volk) en Chinezen. De Amerikaanse luchtmacht heeft specifiek Russische RNA – en synoviale weefselmonsters (gewrichtsvloeistof) verzameld, waardoor in Moskou de vrees werd gewekt voor een geheim Amerikaans etnisch biowapenprogramma.

 

> Oorspronkelijke artikel: ‘The Pentagon Bio-weapons’ door Dilyana Gaytandzhieva

Dit artikel is een samenvatting en vertaling van de publicatie ‘The Pentagon Bio-weapons’, geschreven door Dilyana Gaytandzhieva, een Bulgaarse onderzoeksjournalist, correspondent voor het Midden-Oosten en oprichter van Arms Watch. De afgelopen jaren heeft ze een reeks onthullende rapporten gepubliceerd over wapenleveringen aan terroristen in Syrië, Irak en Jemen. Haar huidige werk is gericht op het documenteren van oorlogsmisdaden en illegale wapenexport naar oorlogsgebieden over de hele wereld.

Zij zegt over haar journalistieke werk: “Al vele jaren word ik elke keer dat ik rapporten publiceer, informatie en onweerlegbare feiten geef, aangevallen door Amerikaanse en Georgische journalisten die beweren dat ik complottheorieën publiceer. Dit zijn geen complottheorieën, dit zijn feiten. De VS voeren experimenten uit met hun militaire bondgenoten in Oekraïne en Georgië. En deze experimenten zijn potentieel dodelijk. En dat wordt vastgelegd in de documenten.”

Zijn de biolabs in Oekraïne ontmanteld?

Op 26 februari 2022 deelt Dilyana Gaytandzhieva op social media dat de Amerikaanse ambassade in Oekraïne de documenten van het biowapenprogramma heeft verwijderd. Deze zijn nog wel terug te vinden op haar website dilyana.bg en het webarchiefDe timing is interessant nu verschillende bronnen (hier en hier) beweren dat de Russische militaire aanvallen onder andere gericht zijn op de ontmanteling van de Oekraïense biolabs.

2022 03 03 12.27.07

Putin heeft aangegeven dat hij Oekraïne wil demilitariseren om Rusland te vrijwaren van onmiddellijke militaire bedreigingen. Het opruimen van gevaarlijke biolabs met etnische biowapens specifiek gericht op het Slavische volk, zou in die context een begrijpelijke manoeuvre zijn.

Biolabs waar gevaarlijke biowapens en chemische gifstoffen zijn opgeslagen ontmantel je niet door deze simpelweg te bombarderen. Eerst moeten de gevaarlijk bioagentia vernietigd, dan wel veilig gesteld worden. Volgens Gene Co Sensei (vooral bekend als Gene Decode) is dat al op 21 februari 2022 gebeurd. Aan de hand van de overzichtskaart met locaties van de biolabs en bombardementen in de Oekraïne, zien we dat naast strategische doelen zoals vliegvelden bij Antonov, Kiev en Dnipro en de haven bij Odessa en Marioepol, ook een aantal locaties zijn gebombardeerd waar de biolabs zich bevinden.

biolabs explosies oekraine 51 696x465 1

Overzichtskaart met locaties van biolabs en de in de media gerapporteerde bombardementen. Volgens Gene Co Sensei bevinden zich in Oekraïne 13 biolabs, waarvan minstens één ook in de buurt van Odessa.

Ondertussen brengen de mainstream media valse verhalen en vervalste beelden over de aanvallen op Oekraïne naar buiten (zie vorige artikel), met als doel om Putin in een kwaad daglicht te stellen. Als Rusland echter biolabs met gevaarlijke biowapens heeft vernietigd, dan is de wereld waarschijnlijk een nieuwe pandemie bespaard gebleven. Desondanks kan men beter geen voorbarige conclusies trekken. Het eerste dat in een oorlog sneuvelt is de waarheid, de propagandamachine draait op volle toeren.

Anderen zien het gewapende conflict juist als risico voor de biolabs. Zo zegt Robert Pope, de directeur van het Cooperative Threat Reduction Program: “de oorlog zou de verzameling van ziekteverwekkers in Oekraïne in gevaar kunnen brengen”. Hij heeft de leiding over dit programma van het ministerie van Defensie met het doel om de massavernietigingswapens van de voormalige Sovjet-Unie te beveiligen. Pope beweert dat de laboratoria in Oekraïne geen biowapenfaciliteiten zijn en het onderzoek in de biolabs ten behoeve van de volksgezondheid plaatsvindt.

Hoe geloofwaardig dit standpunt is valt te bezien. Niet alleen gezien de feiten die in dit artikel naar voren komen, maar ook omdat Oekraïne een bolwerk is van corruptie en andere misdaden tegen de menselijkheid, zoals mensenhandel op grote schaal. Er gebeurden in dat land tal van zaken die het daglicht niet konden verdragen en juist daarom was het zo’n interessant land voor topgeheime biologische experimenten.

Biologische experimenten zijn oorlogsmisdaden

De mainstream media zal liever niet de aandacht vestigen op de biolabs vanwege de illegale praktijken die er plaatsvinden. Het VN Verdrag biologische wapens behelst immers een wereldwijd verbod op de ontwikkeling, de productie en het aanleggen van voorraden van bacteriologische (biologische) en toxinewapens. Artikel 8 van het Statuut van Rome van het Internationaal Strafhof (ICC) definieert biologische experimenten als oorlogsmisdaden.

Volgens het officiële narratief bestaat er geen biologische oorlogsvoering, terwijl we daar al twee jaar middenin zitten. Het Sars-Cov-2 virus is het resultaat van het gain-of-function onderzoek, dat met financiering vanuit Amerikaanse organisaties in buitenlandse biolabs plaatsvond, zoals ook blijkt uit de vele vastgelegde patenten. De wereldwijde gevolgen van deze uitbraak zijn catastrofaal geweest. Daarom hebben betrokkenen er belang bij om het publiek te doen geloven dat het virus afkomstig was van een vleermuis en niet uit het biolab in Wuhan.

Laten we hopen dat de situatie in Oekraïne niet verder escaleert en de waarheid over de biolabs en hun agenda aan het licht gaat komen. Dan kunnen we uitzien naar een internationaal tribunaal waarin de schuldigen terecht staan voor de misdaden in de Covid-crisis en andere geplande pandemieën.

Lees verder bij de bron: Ellaster

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2014 geslaagde coup in Oekraine

Oekraïens neo-NAZI-vakantiekamp voor jongeren..!

hm3yGGC p 0

Joe Biden, de seniele leider van ‘Het Westen’ denkt dat Poetin, jawel Rusland heeft aangevallen … sterkte mensen!