Facebook lost oude belofte in en krijgt volg-mij-niet-knop

-gebruikers krijgen de mogelijkheid de informatie die het bedrijf via andere apps en websites verzamelt, van hun account los te koppelen. Hypergepersonaliseerde advertenties behoren daarmee tot het verleden, maar alleen voor consumenten die daar actief werk van maken.

Bijna iedereen zal het bekend voorkomen: je bezoekt ergens op een online winkel op zoek naar nieuwe sportschoenen van een bepaald merk. Even later log je in op Facebook en, jawel, daar verschijnt een advertentie van precies die sportschoenen.

Uiteraard is dat geen toeval: Facebook weet feilloos welke sites je bezoekt, welke apps je gebruikt en waar je daarbinnen naar op zoek bent.

Facebook gaat gebruikers nu de mogelijkheid geven om door het bedrijf via andere apps en websites verzamelde informatie te bekijken en – desgewenst – van hun account los te koppelen.

Mark Zuckerberg beloofde anderhalf jaar geleden stellig dat zijn bedrijf met dergelijk nieuw privacygereedschap (Off-Facebook Activity genaamd) zou komen.

Dat het allemaal veel langer duurde, heeft volgens Facebook te maken …

Lees verder bij de bron: De Volkskrant


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

AIDS en Ebola getransporteerd van België naar Congo

Stuk minder transitmigranten opgepakt: Belgische politie geeft er geen aandacht meer aan