in , , ,

EU heeft het voorzien op uw pensioen, 1400 miljard euro naar EU Pensioen-Unie

via http://nos.nl/artikel/696444-volgend-jaar-iets-meer-koopkracht.html

Tja, geen dag zonder megalomanie. Het mag duidelijk zijn dat pensioenen in Europa veel geld vertegenwoordigen. En daar waar geld is, is uiteraard een wens het te confisqueren. En waar geldt dit meer dan bij de immer anti-democratische EU:

EU stelt controversiële pensioenwet uit tot na -referendum. Een controversiële deal over een pensioenfondsrichtlijn voor alle lidstaten van de Europese Unie (EU) ligt klaar in Brussel. De europarlementariërs die over het akkoord hebben vergaderd, willen de overeenkomst pas bekendmaken na het EU-referendum in Groot-Brittannië. Het gaat om de IORP II-richtlijn, waardoor Nederlandse pensioenfondsen onder het arbitraire toezicht van andere landen mogen staan.

De grijpt nu naar uw pensioen, uiteraard wordt dit stukje grijpen door de EU ook gesignaleerd door Burgercomite-EU. De aanstaande -Unie werd ook door Arno Wellens (925.nl) gesignaleerd uiteraard. Ook CDA kamerlid Pieter Omtzegt bevestigt het nog maar eens:

Knipsel Knipsel3

IORP-2 breekt in ieder geval de pensioenfondsen reeds los uit de grip en toezicht door de Nederlandse overheid en brengt het daarmee onder gedeeltelijke controle van de EU. Weer minder soevereiniteit voor Nederland, weer meer voor de EU!

PvdA MinFin Dijsselbloem geeft met deze activiteiten de Nederlandse pensioenpot (1200+ miljard euro) aan Brussel. Stapje voor stapje, centimeter voor centimeter worden de pensioenen toegeëigend door de EU. En met dit verdrag een grotere stap en meerdere tegelijk. Zeg niet dat u nooit gewaarschuwd bent wanneer uw pensioen in de handen vaneurocraten verdwijnt.

Ik zie een nieuw raadgevend referendum in de nabije toekomst van Rutte 2. En sinds wanneer heeft het europarlement een wetgevende macht?

Lees verder via de Bron: Lang Leve Europa!

gaat 1400.000.000.000.000.000.000.000.000 euro genoeg voor 50 jaar roven

Onze ‘waardevaste’ pensioenen! Ook ik heb vanaf mijn 18de levensjaar eraan meebetaald in de vaste overtuiging dat die pensioenen dat inderdaad waren. ‘Waardevast’ wil zeggen dat pensioenen met de meegroeien. Als de lonen bijvoorbeeld met 2% worden gecorrigeerd omdat het geld minder waard is geworden, zouden de pensioenen mee moeten groeien. Die indexering wordt al jaren niet meer toegepast, maar nu wijzen alle tekenen er op dat de pensioenfondsen binnen niet al te lange tijd de pensioenuitkeringen zullen (moeten) verlagen.

Ze sturen al e-mails naar hun leden waarin het alvast maar wordt aangekondigd. De regering (hebben we die dan nog of zijn het een stelletje plucheklevers die met alles en iedereen zijn begaan zolang het maar niet het ‘eigen volk eerst’ betreft?) kijkt toe en van hen is alweer helemaal niets van te verwachten. Staatssecretaris Klijnsma vindt de situatie niet nijpend genoeg om in te grijpen. De Grote Roerganger, de Pinokkio van dit Kabinet, zei: ‘Het gaat maar over een paar procent’… Onze waardeloze premier, die lak heeft aan de gepensioneerden vergeet wel dat wij iedere keer weer een paar procent hebben ingeleverd omdat er geen indexering meer heeft plaatsgevonden.

Bovendien zijn er bij de 1,8 miljoen die straks gekort zullen worden, ook mensen die nu al moeite hebben met het betalen van de vaste lasten, waaronder de zorgkosten. Maar dat is de Merkeliaan Rutte waarschijnlijk ontgaan. Meer geld voor Griekenland, zorgen voor handophouders, geld naar Oekraïne, miljarden voor Brussel; het heeft allemaal een veel grotere prioriteit dan een stelletje oude van dagen die steeds harder moeten worstelen om van hun rond te kunnen komen. De politiek heeft altijd de mond vol van solidariteit, maar alleen als ze dat uitkomt. Pinokkio (zijn neus wordt iedere dag langer!) stelt dat de regering niet gaat over de pensioenen, dat is aan werkgevers en werknemers. Maar ’de regering’, toen geleid door Kok, heeft eertijds wel 30 miljard harde Nederlandse guldens uit het ABP geroofd. Vreemd, daar ging men dan kennelijk toen toch wel over. Maar nu niet natuurlijk omdat het Rutte niet uit komt.

Maar hoe zit het eigenlijk met de financiële situatie van de pensioenfondsen? Is de bodem van de kist met geld in zicht en moet ieder dubbeltje worden omgekeerd voor ze het uit kunnen keren? Dat zou je toch geloven als de fondsen de uitkeringen moeten gaan korten. Maar niets is minder waar! De pensioenfondsen hebben meer geld in kas dan ooit tevoren. Wat is hier gaande?

Nederland is zo plat als een dubbeltje, zeggen mensen die het landschap van ons land voor het eerst zien. Ze vergissen zich. Nederland heeft een van de hoogste bergen ter wereld. Die berg heet ‘Pensioenfondsen’ en is 1400 miljard euro hoog. Vóór de crisis was de hoogte nog 700 miljard euro, maar hij groeit met duizelingwekkende snelheid. De hoogte van die berg geld staat in schril contrast met het feit dat er sinds jaar en dag pensioenkortingen aangekondigd en doorgevoerd worden en dat aanpassing van de pensioenen aan de loonontwikkeling (indexatie) sterk achterblijft. Niet zo vreemd dat onderzoekers van de Nijmeegse Radboud Universiteit vorig jaar al concludeerden dat de koopkracht van gepensioneerden fors is achtergebleven.

Maar eerst die berg met geld, 1400.000.000.000.000.000.000.000.000 euro (1400 miljard). Hoe kon die zo hoog worden? Simpel. Omdat de pensioenfondsen zeer hoge rendementen halen. Zes, zeven, zelfs acht procent is geen uitzondering. Naast dat rendement komt er jaarlijks zo’n 33 miljard euro aan premie binnen, terwijl er maar rond 28 miljard aan pensioenen uit gaat. Ter illustratie: met de cijfers van nu zouden de pensioenfondsen de komende vijftig jaar alle pensioenen kunnen uitbetalen, zonder dat er een cent aan premie binnenkomt. Het antwoord op de vraag waarom worden de pensioenen dan gekort en niet voldoende geïndexeerd is ook al simpel: Omdat de pensioenfondsen zeer grote buffers moeten aanhouden.

Wie wil weten hoe dat zit, moet terug in de tijd. Tien jaar geleden zegde het kabinet Balkenende het systeem vaarwel waarin voor pensioenfondsen een vaste en veilige rente van 4 procent per jaar standaard was. Vanaf 2006 gold de destijds hogere marktrente en ging min of meer de dagkoers bepalen hoeveel geld pensioenfondsen minimaal in kas moesten hebben. Echter, de financiële crisis in 2008 deed de rente flink kelderen waardoor het leek of de pensioenfondsen ineens te weinig geld hadden. Léék, want in werkelijkheid was en is er geld zat. Momenteel bedraagt die flexibele rekenrente slechts circa 1,5 procent en op basis van dat schamele percentage wordt de verwachte groei van de vermogens van de pensioenfondsen vastgesteld. En niet op het behaalde rendement van zes, zeven, acht procent. Met andere woorden: de pensioenfondsen worden gedwongen zich arm te rekenen op basis van de huidige marktrente.
Daardoor worden heel wat mensen, die hun hele leven gewerkt en betaald hebben, op hun pensioenen gekort. Gevolg van die kortingen is weer dat met name jongeren zich zorgen maken over de vraag of het geld straks op is als zij aan de beurt zijn. Plus dat er steeds meer stemmen opgaan om het eigen dan maar zelf te gaan beheren, bijvoorbeeld door middel van beleggingen.

Ondertussen dreigt wel het draagvlak voor het wellicht beste pensioenstelsel ter wereld af te brokkelen en worden we verkocht aan de dictators van Brussel. Terwijl dat helemaal niet nodig is. Het SP Kamerlid Paul Ulenbelt vecht al jaren voor terugkeer van een vaste en vooral hogere rekenrente bij de pensioenfondsen. Maar zelfs nu er voor volgend jaar wederom pensioenkortingen dreigen, lijkt verantwoordelijk staatssecretaris Klijnsma onwrikbaar. Ulenbelt: ‘Ze verprutst het. Zij is feitelijk degene die de strenge regels oplegt, zij is samen met Mark Rutte verantwoordelijk voor de uitverkoop van ons pensioengeld. En zij is degene die kan zeggen dat het anders moet, maar helaas. Zodoende ondermijnt ze  het vertrouwen in ons pensioenstelsel.’ Ulenbelt pleit voor een verhoging van de rekenrente voor pensioenfondsen van zo’n twee procent. ‘Op die manier kunnen de pensioenfondsen beoordeeld worden op wat ze daadwerkelijk presteren en niet op wat ze opgelegd krijgen.’

Nee, ik begrijp het allemaal niet. Beter gezegd, ik begrijp Klijnsma en Rutte niet, maar dat doe ik al jaren. De pensioenfondsen verdrinken in het geld maar omdat de rekenrente geen 4% maar slechts 1,5% is, beslist de een of andere mafkees in Den Haag dat de pensioenen moeten worden gekort terwijl de fondsen in het geld verdrinken. Of moeten zij een groot deel van die berg met geld aan Brussel over gaan dragen omdat we de pensioenfondsen van Grieken, Italianen enzovoorts financieel moeten gaan ondersteunen? Als dat zo is, wordt het tijd voor een staatsgreep, geleid door de pensioengerechtigden, HET IS GELD VAN DE NEDERLANDER EN NIET VAN BRUSSEL. Kom in actie laten dit waardeloze Kabinet naar het kerkhof helpen. Een erehaag beveel ik niet aan, ook geen bloemen op het graf.

Lees verder via de Bron: Stop de bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

1400.000.000.000.000.000.000.000.000 euro (1400 miljard).moet zijn: 1.400.000.000.000

Kees
5 jaren geleden

1400 miljard Euro is slechts € 1400.000.000.000.000,-

ronald
Antwoord aan  Kees
1 maand geleden

Nee Kees

jungleelephant
5 jaren geleden

Die Klijnsma mogen ze van mij ophangen,naast Dijsselbloem en Rutte,zo gauw er een volkstribunaal komt:ze verdienen niet beter!Er is nog nooit zo veel armoede geweest als nu,en het wordt alleen maar erger:iedere dag een beetje meer!

Antwoord aan  jungleelephant
5 jaren geleden

Vergeet dat volkstribunaal maar. Komt er niet in Nederland.

Basje
Antwoord aan  Johannes Gouka
5 jaren geleden

Beste Johannes,
Ik neem aan dat je je even hebt laten gaan. Je kunt boos worden, maar zo’n reactie zouden ze moeten verwijderen.

Mikael Marinov
Antwoord aan  jungleelephant
1 maand geleden

Doodschieten is minder pijnlijk en dus humaner en bovendien blijkbaar een recht voor iedereen nu
kinderen al op de dodenlijsten van Schwab-oranje-bilderberg-gates-genocide-club staan.
Gelukkig kon ik van mijn pensioen nog een luchtdrukmoordparaplu kopen volgens ouderwetse bulgaarse specificatie! De cynidecapsules werken helaas langzaam, er is dus wel lijden.

Basje
5 jaren geleden

Als je dit leest vraag je je af of wij nog langer deel willen uitmaken van de EU.
Timmermans is misschien dan wel iemand die toeziet dat Brussel niet teveel macht naar zich toetrekt, maar vertrouwen doe ik het niet! Ik gun iedereen het zijne, maar het moet toch niet zo worden dat de rest van Europa gaat meeprofiteren van de door ons opgebouwde pensioenpot. We moeten ons ook veel meer laten horen. We zijn een TE rustig volk dat (te) veel over zich heen laat gaan.
Dus pensionado’s: oproer in Den Haag!

MM de Vries van Den Berg
Antwoord aan  Basje
5 jaren geleden

Daar ben ik het helemaal mee eens.We moeten allemaal opstaan,en gaan demonstreren net als in Frankrijk, zijn ze nou ff helemaal gek geworden daar in Den Haag.

ondergrondse
Antwoord aan  MM de Vries van Den Berg
7 maanden geleden

Wie zit te slapen in een corrupte democratie, wordt wakker in een dictatuur.
De dictator Mark Hitler

Mikael Marinov
Antwoord aan  ondergrondse
1 maand geleden

Jammer dat moordaanlagen op Hitlers altijd veel te laat of niet komen.

ondergrondse
Antwoord aan  Basje
7 maanden geleden

Frans Timmermans komt uit de NSB NSDAP waaruit in de nadagen ’45 de P.v.d.A. uit voort gekomen is. Naast de VVD de grootste grossier in landverraders NSB’ers. Getuigt de toeslagen affaire Mark Rutte zijn achtergrond is NSB, zijn opa zelf een halfbloed Indonesiër op de wereld geworpen door een Indonesische dienster bevrucht door een onder gewaardeerde Nederlands Indië militair, waarbij ze bij de geboorte zijn vergeten om er een hart in te stoppen, een halfbloed met het karakter van Heinrich Himmler, hij en die Lodewijk Asscher hebben hele bevolkingsgroepen de hel ingeduwd gelijk de Nazis deden. En dan ook nog proberen terug te komen als de Messias en de beschermer van ‘de kleine werkende man’, dit soort geestelijk gestoorde randdebielen horen niet thuis op deze functies, deze horen thuis in een gesloten afdeling van een inrichting voor geestelijk en psychische gestoorden. Als Gestapo’s en ook die Dijsselbloem die Nederland totaal financieel heeft leeggeroofd.

ing J. Onno Dekker
Antwoord aan  ondergrondse
1 maand geleden

Verbazingwekkend dat het demissionaire kabinet nog niet uitgedund is.

H.J.A.
5 jaren geleden

Ik wil niet de pensioen van landen betalen die er een zooitje van gemaakt hebben.

Hoks
5 jaren geleden

Weg uit de EURO wil alleen betalen voor NEDERLAND.

ondergrondse
Antwoord aan  Hoks
7 maanden geleden

Dan moet dat snel gebeuren, die corrupte Frans Dijsselbloem die Griekenland total kapot heeft gemaakt, heeft ons pensioengeld en dat van de toekomstige pensioen gerechtigden al stapje voor stapje verkwanseld, hij is nog erger als Draghi en Mark Rutte samen. Die amateur Jihadist die in Parijs de geschiedenis leraar zijn strot heeft doorgesneden had beter een paar landen centraal stations uit kunnen stappen, had hij in Den Haag wat kunnen opruimen. Frans Dijsselbloem de Joseph Goebbels van de eenentwintigste eeuw.

ing J. Onno Dekker
Antwoord aan  ondergrondse
1 maand geleden

Ondergrondse je bent goed op de hoogte. De grieken kennen de fraude evengoed en ik denk dat hij zeer goed beveiligd wordt. Feitelijk gaan deze geldrovers van de NWO over lijken.

Robert
5 jaren geleden

Ik ben zoooo kwaad hierom als ik neerzet wat ik denk (want dat mag ook al niet meer)..heb ik vast bezoek van de politie vannacht????….

ondergrondse
Antwoord aan  Robert
7 maanden geleden

Stem PVV

5 jaren geleden

Ik begrijp het wel als je nu kort, hou je meer koek over bij de overheveling

Job
5 jaren geleden

1 miljard is duizend miljoen.1400 miljard is dus 1400 duizend miljoen. Ofwel 1400 000 miljoen. Ofwel 1400 000 000 000. Rutte onlangs vrijdagavond op tv over de zware last van 51miljard bezuiniging van de laatste jaren.
Bij het bescheiden gestelde 6% rendement p.j. leveren de pensioenfondsen in 1 jaar al 84 miljard op. Geld wat ook nog eens door pensioen verlaging onttrokken word uit de lokale economie. DE NEO LIBERALE KOERS IS VISIELOOS. KLIJNSMA KAN NIET REKENEN.

Basje
5 jaren geleden

Ik heb het voorgelegd aan Nieuwsuur met de vraag uit te zoeken hoe dit zit. Ik ben zeer benieuwd of ze dit oppakken. Overigens als dit doorgaat stem ik ook NEXIT!

ondergrondse
Antwoord aan  Basje
7 maanden geleden

Ik stem al NEXIT

vomit comet
5 jaren geleden

1400 miljard = 1,4 TRILJARD!!!

Basje
Antwoord aan  vomit comet
5 jaren geleden

Ik kan begrip hebben voor de ouderen in het Verenigd (?) Koninkrijk die Brexit veroorzaakt hebben. En mocht het hier zover komen dat we een Nexit referendum krijgen dan moet er absolute duidelijkheid komen over ons pensioengeld, anders gaat Nexit het hier ook winnen.

Frits
5 jaren geleden
Hans
5 jaren geleden

Kan iemand mij uitleggen wat de EU met ons geld gaat doen, want voor zover ik het heb begrepen gaat het om eensluidendheid van regels. Op die manier werken alle pensioen fondsen op dezelfde manier in geheel Europa. Lijkt mij zinvol. Nog nergens gelezen dat EU ons pensioen geld gaat beheren(beslissen wat er wel en niet mee mag).

Basje
5 jaren geleden

Ik kom terug op mijn eerste bericht!!!! Gisteren Rutte gezien en hij is mordicus tegen bemoeienis van Brussel met onze sociale- en pensioensvoorzieningen.
Ondanks alles vertrouw ik erop dat dit kabinet z’n woord houdt.
Ik kan me eerlijk gezegd ook moeilijk voorstellen dat een partij als de PvdA, dé grote voorvechters, die altijd gestreden hebben voor onze sociale voorzieningen, de zeggenschap naar Brussel zouden overhevelen.
En beste lezers, kijk wat er gebeurd in UK, de problemen stapelen zich op en niemand blijkt goed onderzocht te hebben wat de gevolgen zouden zijn van een Brexit. Laten we het hoofd koel houden en een Nexit niet ondersteunen.
Ik ben ervan overtuigd dat Brexit zal leiden tot heroverweging van taken die door Brussel worden overgenomen.

ondergrondse
Antwoord aan  Basje
7 maanden geleden

Bekijk de toeslagen affaire nog eens terug, dan zie je twee landverraders die beiden last hebben van geselecteerde geheugen stoornissen, deze lui horen thuis in op een gesloten afdeling van een inrichting voor psychisch en geestelijke gestoorden. Hoe lang mag de leugen lat van Mark Hitler nog worden, Lodewijk Asscher een Jood, kon zo ontsnapt zijn als kapo uit Auschwitz. Het doden gas Zyklon B. is trouwens uitgevonden door een Joodse chemicus, die zo zijn leven kon kopen en verlengen, toen de nazi’s genoeg van hem hadden hebben ze hem een nekschot gegeven.

Hannah
3 jaren geleden

Ik wil nog even aanvullen dat wij in Nederland aan de ene kant met de hoogste pensioenberg zitten van Europa, maar aan de andere kant ook de grootste (hypotheek)schuldenberg bezitten. In de zuidelijke landen is het afbetaalde huis de pensioenpot. Worden wij van ons pensioen beroofd dan rest ons slechts de (hypotheek)schuld. Wij worden aan 2 kanten gepakt.

ing J. Onno Dekker
Antwoord aan  Hannah
1 maand geleden

Dat laatste vinden Rutte en zijn …maten erg lekker.

JohnC
1 maand geleden

We hoeven ons niet steeds af te vragen en bevestiging te zoeken of er vreemde dingen gebeuren: Er is geen klimaat probleem. Er is geen CO2 probleem. Er is geen stikstof probleem. Er is geen energieschaarste. Covid is geen ernstig virus. Sterker nog: Covid is niet eens geisoleerd want het is er niet !!! Covid is influenza A of B en prima te genezen met HCQ of Ivermectine.

Burgers worden wereldwijd bedonderd, voorgelogen, bestolen, afgeperst, vergiftigd en vermoord.
En dat door de banken, de grote corporaties, de NGO’s als VN, WEF, WHO, IMF, BIS etc, de pharma industrie en door nota bene hun eigen regeringen die betaald worden door de burgers …..

Covid mag dan wel niet zeer schadelijk zijn, maar wat wel zeer schadelijk is en zelfs dodelijk zijn, zijn de vaccins die de mensen worden opgedrongen.
Covid vaccins is niets minder dan een bio oorlog. DIT IS WWIII. Een andere oorlog dan die we gewend zijn, maar gevaarlijker dan alle andere bij elkaar. En een wereldoorlog tegen de elite van wereldwijde banken en grote corporates en waar regeringen hun burgers hebben verraden.

De burgers staan nu tegenover NGO’s, regeringen, banken, militaire organisaties die deze oorlog en ook nog eens tegen de wereldwijde pharma industrie die er geen enkel probleem mee heeft de wereldbevolking massaal te vermoorden.
.
De burgers hebben een heel groot voordeel: ze zijn met heel erg veel tegen een criminele kliek.

Het is abslouut noodzakelijk aan de orde om vast te stellen wie hier allemaal achter steken (en Rutte, Kaag, Merkel en Macron zijn echt niet meer dan trekpoppen) en vervolgens hoe we deze criminelen kunnen stoppen en berechten.

Interessante complottheorie: Aanslag 20-6-2016 op voetbal wedstrijd EK

Verwoestend rapport: Rode Kruis spendeert donaties vooral aan zichzelf