Geheime nota: ’Opstelten bemoeide zich wel degelijk met vervolging Wilders’

OpenClipart-Vectors / Pixabay

Oud-minister Ivo Opstelten heeft zich wel degelijk persoonlijk bemoeid met de beslissing van het om Geert Wilders te vervolgen.

Dat concludeert RTL Nieuws op basis van een geheime ambtelijke nota uit 2014 die de omroep na een beroep op de Openbaarheid Bestuur in handen kreeg.

Voor de zomer al verklaarde een anonieme ambtenaar hetzelfde. Hij luisterde een gesprek af tussen de ex-minister en de hoogste ambtenaar van het departement.

Opstelten zou hebben gezegd dat Wilders moest worden vervolgd „omdat hij ons voor de voeten loopt.”

Tegelijkertijd liep er een procedure van RTL Nieuws bij de Midden- om alle stukken van het ministerie van in handen te krijgen die betrekking hebben op de vervolging van Wilders.

Advocaat Geert-Jan Knoops wilde op de beslissing van de rechtbank wachten. Het Amsterdamse gerechtshof besloot dat niet te doen, maar hield de deur op een kier.

De nota die RTL in handen kreeg zal dinsdag, als het proces tegen Wilders wordt hervat, voor de verdediging ongetwijfeld aanleiding zijn om opnieuw nader onderzoek te vragen, of het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk te verklaren in de vervolging.

Op de nota schreef Opstelten met rode letters dat hij de vervolging van Wilders wil bespreken. Dat overleg vond plaats op 25 september 2014, met de toenmalig hoogste baas van het Openbaar Ministerie, …

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Partijkartel slaat weer toe: VVD-zorgwoordvoerder Rutte mag gaan cashen als dikbetaalde zorgconsulent

5G is het paard van Troje: VodafoneZiggo experimenteert in Maastricht met 5G-mast