in ,

Update: Joris Demmink én Opstelten bemoeide zich tóch met proces-Wilders, zaak op losse schroeven

corrupt 1559934309
OpenClipart-Vectors / Pixabay

Oud-minister van Justitie Ivo Opstelten (VVD) heeft zich wel degelijk bemoeid met het proces tegen PVV-leider Geert Wilders, vanwege zijn ‘minder-Marokkanen’- uitspraak. Na jaren van officiële ontkenningen tegenover parlement en rechters, geeft de opvolger van Opstelten, minister Ferd Grapperhaus, dit nu officieel toe.

Dat blijkt uit antwoorden van Grapperhaus op vragen van Wilders, die vanavond naar de Tweede Kamer zijn gestuurd.

RTL Nieuws meldde vorig jaar dat Opstelten gesprekken had gevoerd met de top van het Openbaar Ministerie over dat proces-Wilders. Hij zou daarin hebben gezegd dat hij voorstander was van vervolging van Wilders.

De zaak ligt extreem gevoelig, omdat het hier gaat om politieke betrokkenheid bij de strafrechtelijke vervolging van een volksvertegenwoordiger.

Net op de dag dat de opperpipo van Het OM vraagt of ze eventjes met rust kunnen worden gelaten, wordt op vrijdagavond borreluur de vuile was van Opstelten buitengezet door Grapperhaus, die heeft moeten toegeven dat Ivo Opstelten zich wel degelijk bemoeide met de vervolging van Geert Wilders voor het verkiezingsriedeltje Willen Jullie. Meer. Of Minder. Marokkanen.

OM heeft altijd keihard ontkend dat de polletiek er VUISTDIEP inzat, maar gaat nu keihard op de muil,

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws en geenstijl

Instant-update –

 Opstelten probeerde Wilders al in 2011 pootje te haken

When it rains it pours. Volgens de Telegraaf probeerde Opstelten al in 2011 Wilders pootje te haken. In samenwerking met zijn toenmalige hoogste ambtenaar, de omstreden Joris Demmink. De krant pakt uit: ‘Wilders loopt ons voor de voeten’.

via https://tpo.nl/2019/06/07/ivo-opstelten-bemoeide-zich-als-minister-wel-degelijk-met-proces-tegen-geert-wilders/

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
moon 1559925467

Wetenschappers weten niet wat de flitsen op/van de maan veroorzaakt

smart home 1559933889

Duitsland wil toegang tot data van alle slimme (huishoudelijke)apparaten voor politiediensten