in , ,

Google installeert nieuwe spyware in Chrome – om gedrag te monitoren

Editorial Road Trip Target  - ooceey / Pixabay
ooceey / Pixabay

Zonder het de getroffen gebruikers te vertellen, heeft stilletjes een nieuwe gerichte reclametechniek geïntroduceerd in de Chrome-browser.

De nieuwe praktijk wordt zwaar bekritiseerd.

Een week geleden werd Federated Learning of Cohorts, of FLoC, geïmplementeerd in miljoenen browsers die hun gebruikers nu in groepen zullen sorteren op basis van gedrag en vervolgens hun groepslabels zullen delen met trackers en adverteerders van derden.

Degenen die onder de regeling vallen, zijn willekeurig geselecteerd en kunnen zich alleen afmelden door cookies van derden in Chrome uit te schakelen.

De Electronic Frontier Foundation (EFF) is zeer kritisch en stelt dat FLoC een slecht idee is en dat het een concrete schending inhoudt van het vertrouwen van de gebruiker in een die niet zou mogen bestaan.

Dubbel volgen

Volgens de EFF zal FLoC adverteerders helpen gerichte reclame te maken wanneer cookies van derden verdwijnen, maar tijdens de strenge tests die momenteel worden uitgevoerd, zal de nieuwe technologie parallel werken.

Dit betekent dat trackers die het onlinegedrag van gebruikers volgen, voortaan ook hun FLoC-ID’s verzamelen.

In dit stadium is ….

Lees verder bij de bron: Frontnieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
text on black background

Na Facebook nu ook data van 500 miljoen LinkedIn-gebruikers te koop

Oorlogje spelen met Biden: EU belooft steun aan Oekraïne tegen vermeende dreiging vanuit Rusland