in , ,

Oorlogje spelen met Biden: EU belooft steun aan Oekraïne tegen vermeende dreiging vanuit Rusland

Alexas_Fotos / Pixabay

Bij monde van de hoge vertegenwoordiger voor buitenlands beleid, Josep Borrell, heeft de Europese Unie () deze week laten weten ‘onwrikbare steun’ te geven vanwege de vermeende bedreiging van ‘de en territoriale onschendbaarheid’ van Oekraïne.

De EU ziet in de troepenbewegingen van het Russisch leger in het eigen land een mogelijke dreiging voor de veiligheid van Oekraïne. Het land verkeert zelf nog altijd in een halve , ondanks de afgesproken wapenstilstand in 2015, met elke dag talloze beschietingen en explosies.

Vanuit de EU wordt de schuld van de onrust consequent neergelegd bij de separatisten in het oosten van het land.

Afgelopen week werd duidelijk dat er vanuit Oekraïne een mobilisatie richting het oostelijk front in gang is gezet. Ook is er vanuit het land de terugkerende wens om steun vanuit de van Amerika (VSA) te ontvangen en vergaande ondersteuning van de .

Hierbij lijkt dan ook de EU een rol te willen spelen, die eenzijdig alle schuld voor de ontstane situatie bij Rusland en de separatisten neerlegt en de eigen onderbouwing van ‘nooit meer oorlog’ voor Europese samenwerking lijkt te zijn vergeten.

https://twitter.com/JosepBorrellF/status/1378791417913413636?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1378791417913413636%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Freactnieuws.net%2F2021%2F04%2F08%2Feu-belooft-steun-aan-oekraine-tegen-vermeende-dreiging-vanuit-rusland%2F

Met de nieuwe, assertievere Amerikaanse regering van Joe Biden, lijkt Oekraïne kansen te zien om met geweld de twee dissidente regio’s Donetsk en Loegansk weer bij de natie te voegen.

Tijdens de volgende …

Lees verder bij de bron: ReactNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Editorial Road Trip Target  - ooceey / Pixabay

Google installeert nieuwe spyware in Chrome – om gedrag te monitoren

Niemand ontkomt aan het grote medische experiment: Ook illegalen hebben in Nederland recht op een prik, maar hoe gaan ze die krijgen?