Hoeveel doden moeten er nog vallen? Overheid verzaakt de veiligheid van bruggen

Het zoveelste rapport …

nancygebhardt / Pixabay

Ruim drie jaar nadat de Onderzoeksraad aan ontluisterend rapport publiceerde over een dodelijk ongeval op de Den Uylbrug in Zaandam, wordt er nog steeds onvoldoende gedaan om ongelukken met op afstand bediende bruggen te voorkomen.

Bruggen in zijn nog onveilig, stelt de Onderzoeksraad vandaag in een wederom snoeihard rapport.

De Onderzoeksraad toont aan dat de problematiek niet uniek is voor de gemeente Zaanstad, maar een landelijk probleem betreft.

Naar aanleiding van het vandaag gepubliceerde rapport ‘Veiligheid van op afstand bediende bruggen – Lessen uit het ongeval Prins Bernhardbrug Zaandam’ kondigt de minister aan te verkennen welke mogelijkheden er zijn.

Op de bewuste brug in Zaandam gebeurden al twee ernstige ongevallen, toch blijkt er weinig te zijn veranderd.

Op 28 november 2018 raakte een ouder echtpaar zwaargewond op de Prins Bernhardbrug in Zaandam.

Dit ongeval vertoont sterke gelijkenissen met het ongeval op de Den Uylbrug waarover de Onderzoeksraad in 2016 een rapport uitbracht. Een fietsster stopte voor de stopstreep op de brug omdat deze werd geopend. De fietsster viel daarbij 15 meter naar beneden en …

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Geld wordt met de dag valser

Bij global warming doen de feiten er niet toe