in , ,

Instanties moeten gehackte burgers waarschuwen, DigiD en Belastingdienst is niet in geding geweest < wat een BS

240953982 775691c99d hacked1

De e-mailadressen van circa 1,3 miljoen Nederlanders zijn mogelijk kwetsbaar doordat computerhackers over gestolen wachtwoorden kunnen beschikken, waarschuwt het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC).actie te ondernemen om de gebruikers van de kwetsbare e-mailadrssen te informeren.

1,2 miljard inlogggevens

Circa 5600 websites met een mailadres eindigend op .nl kunnen mogelijk voor derden toegankelijk zijn, zo blijkt uit gegevens die door het Amerikaanse bedrijf Hold Security aan het NCSC zijn verstrekt. De veiligheidsinstantie geeft sinds dinsdag tips aan providers en gebruikers om misbruik te voorkomen.

‘Beperkte impact’

Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat de impact van de diefstal van e-mailadressen en wachtwoorden voor vitale sectoren als beperkt wordt ingeschat. De veiligheid van de websites die de Rijksoverheid beheert, zoals inloggegevens voor DigiD en de Belastingdienst, is volgens de bewindsman niet in het geding geweest.

Lees verder via Binnenlands Bestuur.

 

Foto via sbwoodside cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
31abac4e6a15e0e281e22ed5 640 pensioen1

Akkoord over strengere pensioenregels

SU 25 MH17 approach1

Rusland doet MH17 test met boordkanon straaljager, bewijs geen raket?