in

Klinkt als film promotie: Stephen Hawking waarschuwt voor de opstand van computers

12973090073 ed18dab00e Stephen Hawking1

Computers zullen ‘in de niet al te verre toekomst een reëel gevaar vormen’, aldus de beroemde Engelse natuurkundige Stephen Hawking. Ze worden zo snel slimmer dat ze zichzelf op eigen kracht zullen gaan verbeteren. ‘De ontwikkeling van volledige kunstmatige intelligentie kan het einde van het menselijk ras inluiden’.

Volgens de Volkskrant heeft de ‘rolstoelkosmoloog’ een nieuwe software-update gehad en kan Hawking nu twee keer zo snel schrijven en spreken als voorheen – wat hij uit zichzelf niet kan vanwege zijn ziekte ALS. Een half jaar geleden liet hij ook al van zich horen. Toen kwam de sciencefictionfilm Transcendence uit. Johnny Depp veranderde in de film in bits en bytes. Volgens Hawking kan het ‘de grootste vergissing in de geschiedenis zijn’ als we die film niet serieus nemen.

Lees verder via Wel.nl.

 

Foto via IntelFreePress cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
525096750 995ee96593 planet x1

Geen idee dus For Your Information: Astronoom houdt vol er is een Planeet X, vier keer groter dan de aarde die sluimerd aan de rand van ons zonnestelsel

988d4a2a543fee9e47069711 640 cancer1

Farmaceuten maken vaccins van menselijke kankercellen