Miljoenen Android-telefoons bevatten vooraf geïnstalleerde malware

Blijf ver weg van Android! Android is je eigen enkelband…

Op miljoenen Android-telefoons is malware gevonden in apps die door de fabrikanten worden geïnstalleerd vóór de verkoop, aldus CNET dat zich baseert op een presentatie van een veiligheidsonderzoeker van .

Malware vormt al langer een bedreiging voor Android-gebruikers in de vorm van apps die vanuit de Play Store gedownload kunnen worden, maar Google's onderzoeksteam waarschuwt deze keer voor malware in apps die door smartphoneproducten worden geïnstalleerd.

Het gaat daarbij om budget-smartphones die gebruik maken van apps van externe partijen, die bedoeld of onbedoeld malware bevatten.

Grotere producenten zoals Samsung, LG en Google's Pixel gebruiken dit soort apps waarschijnlijk niet.

Volgens Maddie Stone, veiligheidsonderzoeker van Google, vormt de vooraf geïnstalleerde malware een grote dreiging, doordat antivirusprogramma's ze niet detecteren. Ook is de malware lastiger te verwijderen; de apps kunnen niet verwijderd worden, tenzij de een beveiligingsupdate uitstuurt…..

Lees verder bij de bron: NU.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Op deze manier gaat het klimaat zeker veranderen! Accu’s en zonnepanelen blijven spontaan in de fik vliegen

Onverantwoord honderden miljoenen belastinggeld uitgeef gedrag van minister Kaag moet stoppen