in , ,

Minder veiligheid voor meer geld, Lang leve het neo-liberalisme !

Bezuinigingen ? Het plan wordt anders ! Naar Amerikaans voorbeeld moeten Nuts instellingen geld gaan opbrengen. Meer doen voor minder geld. We merken de effecten al. Managers lagen groeien bij de hulpdiensten en vrijwillig heeft zijn betekenis verloren. mensen die zich ten dienste van de maatschappij stellen worden gepasseerd, er wordt niet naar de ideeën geluisterd. Erger nog de wet die geschreven is inzake hulpdiensten wordt niet langer nageleefd. Wij zijn het eens met de portemonnee dat 2 mensen meer kosten in personeelsdienst.

Dat de vrijwilliger alleen maar scholing geniet en tegen een lage onkostenvergoeding extreem gevaarlijk (betaald) werk verricht, daar wordt aan voorbij gegaan. Wat de opzet is ? Privatisering ! Kosten effect versus veiligheid, kortom de boekhouder bepaald of uw veiligheid theoretisch in orde is ! In theorie kan alles, modellen bewijzen het ! Echter in die modellen worden belangrijke variabelen weggelaten. We denken daarbij aan materialen om levens te redden, we denken ook aan aanrijtijden, maar vergeten hierbij dat de teleportatie nog niet is uitgevonden. In het kort samengevat “Theorie is anders dan praktijk” Er is iets gaande wat de nederlander helemaal niet wil. Minder veiligheid maar wel meer betalen. We zien het in de zorg, op de werkvloer maar nu naar het blijkt moeten nu gemeenschapstaken eraan geloven.

Uit de reportage blijkt dat mensen die bij de vrijwillige brandweer werken bang zijn om hun “baan” te verliezen. Ze mogen niet spreken met de pers, plannen worden zonder inspraak personeel doorgevoerd. De stem van de praktijk wordt genegeerd door de “rekenmeesters”. Dit levert gevaar op voor het personeel, maar ook voor de in nood. Bekijk de reportage over dit onderwerp.

Bij 6:50 begint dit onderwerp

De toekomstplannen zijn niets meer en niets minder de overheidstaken af te schuiven naar particuliere handen. Hoe dat gaat ? Nu dan kijken we naar de politiemacht de ! Justitie zal  gaan veranderen.

  • Opsporingen zullen door vrijwilligers gedaan worden in dienst van uitzendbureaus, kwaliteitsverlies en gebrekkige kennis van opsporingstechnieken en middelen. Gevolg een rekening als U aangifte gaat doen.
  • Gevangenissen, gaan over in particuliere handen en zullen een winst moeten maken, dat daarbij de gestrafte en/of familie de rekening van verzorging en detentie gaat krijgen. Vrijwillige cipiers gaan dan over het welzijn van de gedetineerde.
  • Medewerkers van het OM en rechters zullen betaald gaan worden door het bedrijfsleven, een regelrechte aantasting van de rechtsstaat. Want zodra er geld in het spel is bestaat de onafhankelijkheid niet meer !
  • Politie zal geen hulp verlenen uit goodwill, maar meer hun broodheer gaan spekken, dus de boetes worden gestort op rekeningen van bedrijven via het CJIB.
  • Onderwijzers en scholengemeenschappen zullen betaald gaan worden door het bedrijfsleven, de staat trekt zich terug, de burger moet zijn opleiding kopen en niets zal meer “gratis” zijn. Ook hier ongelijke kansen.
  • Over ziekenhuizen en zorg hoef ik niet meer uit te wijden, dit is al in gang gezet en de resultaten zichtbaar
  • Ambulance en spoedhulp wordt weggehaald bij de staat, vervalt in particuliere handen en niet verzekerd, dan bent U de klos, de rekening is hoog , maar de medewerkers die het uitvoeren blijven mensen. Vrijwilligers , niet gehinderd door extra scholing, maar laagbetaalde krachten dan wel vrijwilligers die U oprapen van de straat. Eerst Uw portemonnee bekijken dan vervoeren, Dat staat ons te wachten !

Dit leidt tot een verdeelde maatschappij en terugloop van de kwaliteit van de Nuts. Waar betalen we eigenlijk nog belasting voor ? We laten het over aan de markt en het bedrijfsleven. Belasting wordt geïnd en doorgeschoven naar bedrijven die deze Nutsvoorzieningen overnemen. Ik hoef U niet uit te leggen dat het zeer onwenselijk is. Politiek is een ander mening toegedaan. Eerst was de verkoop van Nederlandse bedrijven aan het buitenland aan de orde. Nu worden de taken van de gemeenschap te gelde gemaakt. U bent een melkkoe, een consument, gedraag U dan ook als een koe en protesteer niet teveel. Niet Uw stem is leidend voor onze machthebbers, maar Uw koopgedrag en gewoonten. Hoe basis die ook moge zijn. De staat zorgt niet langer voor zijn inwoners maar zal meer en meer ten dienste komen van het bedrijfsleven, de negatieve effecten zien we voornamelijk bij de VVD. Toename belangenverstrengelingen en corruptie.

Gaan we ertegenin, dan valt de economie zoals die momenteel is, dus mensen waar wachten we eigenlijk nog op ? Hoe kunnen we deze onzalige plannen tegenhouden ? Als hulpverleners genegeerd worden en de ervaringen niet worden opgepikt, net als hun aanbevelingen. De portemonnee en de manager regeert ! Dan zien we dat de maatschappij als geheel tot stilstand komt met alle gevolgen van dien.

Stil protest helpt niet meer, vluchtelingen nemen het nieuws in beslag en zorgen voor afleiding. Maar de werkelijke problemen worden druppelsgewijs verstopt in de pot die doofpot heet. We zijn er maar druk mee ! Maar ondertussen zien we niet wat de zakkenrollende staat uithaalt. En dan is het te laat. Burgers gaan in verzet, in februari worden diverse economische objecten door een handjevol actievoerders stilgelegd. Gewoon omdat het kan, we laten zien dat het geld niet langer mag regeren, en zullen dit aanpakken. Hoe ? Met behulp van de middelen die wij als burger hebben, vermeerderd met hersenkracht, zullen enkele economisch motoren tot stilstand komen, gewoon omdat dit kan! De Rotterdamse haven, hier rommelt het al, zal afgesloten worden, goederen zullen het achterland niet langer bereiken over de weg, spoor en vaarwegen. Gevolg een grote klap voor de Nederlandse industrie en de buitenlandse doorvoer. Schiphol, blokkades , uitgevoerd door enkele burgers, en het is koud , dus we blijven binnen ! De verkenningen van de elektronische infrastructuur zijn afgerond. Objecten kunnen door de burgers met een simpele connectie worden afgesneden. Het protest zal inslaan en dan hebben we aandacht. Nu is het enige wat helpt afdreigen van de machthebbers en de poppetjes achter de schermen.

De burgers gaan dadelijk de orders uitdelen, we hebben genoeg van het ge-people. Het roer moet om, en het roer gaat om, de vraag is alleen wanneer ? Nu dus ! Actie. Stop de economisering van de wereld, terug naar handhaving van de oude wetten. dient hersteld te worden ! Bedrijven zijn er voor U, niet andersom zoals de bedrijven momenteel denken. Voor een beter leven en menswaardige omstandigheden en kansen, sluit U aan bij het verzet. U weet wie het zijn, U bent het namelijk zelf !

Lees verder bij de Bron: Urubin

 

Photo by Skley


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Alternatief voor hegemonie IMF en Wereldbank nu in bedrijf

Peop aan de regelgeving: Verzekeraars houden massaal dagwaarde geheim