Na Amazon en Google blijkt ook Apple-personeel mee te luisteren met spraakassistent

1195798 / Pixabay

-medewerkers luisteren mee met sommige opnames van Siri, en horen daarbij regelmatig gevoelige medische informatie, drugdeals en mensen die seks hebben, meldt The Guardian. Apple laat medewerkers een deel van de opnames van Siri horen, zodat zij de spraakherkenning kunnen verbeteren.

Eerder deze maand bleek dat voor zijn Google Assistant ook medewerkers laat meeluisteren.

 doet hetzelfde met opnames van zijn assistent . Bij die bedrijven was de verontwaardiging groot omdat gebruikers niet zijn ingelicht over de eventuele opnames.

Ook Apple zegt nergens duidelijk tegen zijn klanten dat opnames van Siri door mensen beluisterd kunnen worden, zelfs als de assistent onbedoeld geactiveerd wordt. “Een klein deel van de Siri-vragen wordt geanalyseerd om Siri en de dicteer-functie te verbeteren”, zegt Apple in een reactie.

“Vragen van gebruikers worden niet gekoppeld aan hun Apple ID. Siri-reacties worden geanalyseerd in beveiligde gebouwen en alle reviewers moeten voldoen aan Apple's strenge geheimhoudingsplicht.”

Apple zegt dat minder dan 1 procent van de dagelijkse activeringen van Siri door medewerkers beluisterd wordt. Die opnames zijn willekeurig, en meestal enkele seconden lang.

Lees verder bij de bron: Bright


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Oeps! Preventieve borstamputatie blijkt helmaal niet nodig voor borstkankergen BRCA2

EU sloopt internet weer een stukje verder: sites met like-knop verantwoordelijk voor datadeling Facebook