in , ,

Google Assistent en je privacy: alles wat je moet weten

ef35b40b2af61c3e81584d04ee44408be272e1d01eb516419cf1 640 Google privacy

De Assistent is één van de slimste stemhulpen, maar dat is niet zonder reden. Google gebruikt namelijk een hoop data om de Assistent zo goed te maken.

Hier kleven nadelen aan, en het bedrijf ligt daarom regelmatig onder vuur als het op privacy van gebruikers aankomt. Android Planet vertelt je daarom alles over de Google Assistent en jouw privacy.

…Jouw gesprekken met de Google Assistent worden opgeslagen om advertenties persoonlijker te maken. De zoekmachine let bij het voorschotelen van reclames bijvoorbeeld ook naar je zoekgeschiedenis, locatie en kijkgedrag op .

…Je kunt spraakopdrachten altijd inzien en verwijderen. Ga hiervoor naar ‘Mijn Activiteit', waar al je Google-gebruik wordt opgeslagen. Door op afspelen te klikken kun je naar de audiobestanden luisteren. Tik op de drie stipjes om het fragment te verwijderen. Het is ook mogelijk om alles in één keer weg te gooien.

Ga daarvoor naar het menu, kies voor ‘Activiteit verwijderen op basis van', tik op het pijltje en kies voor ‘Onbeperkt'. Bevestig je keuze.

…Google Assistent luistert je niet af. Je moet de spraakassistent namelijk activeren door “Ok Google” of “Hey Google” te zeggen. Een uitzondering op deze regel is de Gespreksmodus. Wanneer je deze functie aan hebt staan, blijft de Assistent meeluisteren zodat je meerdere vragen in één keer kunt stellen.

We weten niet hoe lang de Assistent blijft meeluisteren wanneer je de Gespreksmodus hebt aanstaan. Hierdoor zijn er gevallen bekend waarbij gebruikers niet doorhadden dat ze werden opgenomen, en daardoor in de problemen raakten.

Google Assistent is bij lange na niet de enige stemhulp. Ook Microsoft heeft een eigen assistent, Cortana, en op -apparaten heb je Siri. Verder zit ook niet stil en vooral in de is populair. Hoe regelen deze apparaten hun privacy?

Siri heeft een belangrijk  voordeel ten opzichte van Google Assistent qua privacy. Alle zoekacties worden namelijk lokaal op je telefoon opgeslagen. Concreet betekent dit dat Apple geen zoekprofielen opbouwt. Ook Microsoft Cortana gebruikt spraakgegevens om de ‘gebruikerservaring te verbeteren'.

Net als Google Assistent werkt ook Cortana via de cloud. Microsoft verzamelt dus alle spraakopdrachten om die vervolgens te analyseren.

Alles bij de bron; AndroidPlanet

Lees ook eens verder bij de bron: Google Assistent en je privacy: alles wat je moet weten

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
e833b90d2df2003ecd0b470de7444e90fe76e7d61cb6124397f6c8 640 coup

Hoe een coup kan worden uitgevoerd

LED Halogen

EU-verbod: Einde verhaal voor halogeenlamp