in

JD onderzoekt: Ben jij bereid om voor je ouders te mantelzorgen?

[socialpoll id=”2222320″]

Nederlanders vinden de opvatting van het dat ze meer onbetaalde en hulp moeten verlenen aan familie en vrienden maar niks. Ze vrezen dat de druk om voor elkaar te zorgen toeneemt en dat meer geleund moet worden op de eigen familie- en vriendenkring. Dat concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Hoewel de bereidheid om onbetaalde zorg en hulp te verlenen in groot is, lopen veel mensen nu al wel tegen een aantal grenzen aan, stellen de onderzoekers. 'Te lang intensief hulp bieden kan leiden tot overbelasting, zeker als je die hulp alleen geeft.'(bron)


Mantelzorgers die zich gedwongen voelen om minder te gaan werken zodat zij meer voor hun naaste kunnen zorgen, maken een enorme inkomensval. Mensen met een modaal inkomen gaan er ruim 1100 per maand op achteruit, dat berekende het Nibud in opdracht van Mezzo.(bron)

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ombudsman wordt wakker: Politieleiding staat te snel achter eigen mensen

Het nieuwe belastingplan: De kapper wordt fiks duurder. Lang haar weer trendy?