Satellieten bespieden ons al met nieuwe technologie, registreren elke beweging die je doet

PIRO4D / Pixabay

Er zijn “real-time” spionnen in de lucht. Satellieten zijn al begonnen met het in de gaten houden van elke beweging, omdat massabewaking een realiteit van horrorverhalen wordt, vooral voor mensen die van vrijheid houden.

Hoewel commerciële satellietbeelden krachtig genoeg zijn om bijvoorbeeld een auto te zien, is het niet gedetailleerd genoeg om het merk en model te identificeren, volgens een rapport van de MIT Technology Review. Maar voorstanders van privacy en vrijheid zeggen dat dat helemaal niet uitmaakt. Het probleem is dat we al door hen in de gaten worden gehouden.

Volgens CNET maken privacyverdedigers zich zorgen over de 24-uurs surveillance vanwege de dramatische vooruitgang in de  satellietbeeldtechnologie in de afgelopen 10 jaar. Satellietbedrijven beweren dat ze de gegevens van een persoon gescheiden houden van identificerende kenmerken, maar Peter Martinez van de Secure World Foundation is een van de mensen die zich nog steeds zorgen maakt over de constante monitoring van mensen.

“De risico's vloeien niet alleen voort uit de satellietbeelden zelf, maar uit de fusie van aardobservatiegegevens met andere gegevensbronnen,” zei Martinez in een . Het probleem is het enorme volume van satellieten boven je hoofd. Beeldverwerkingsbedrijf Planet Labs bevestigde dat het 140 beeldvormende satellieten heeft die momenteel in een baan om de aarde draaien. Het rapport zegt dat dit genoeg is om elke plaats op aarde eenmaal per dag te passeren. En degenen die de satellieten bezitten, zeggen zich geen zorgen te maken.

“Zelfs met de hoogste resolutiebeelden van Planet (resolutie van 1 m), blijft het onmogelijk om individuele personen, kentekenplaten van auto's of anderszins identificerende informatie te onderscheiden. Onze beelden zijn ideaal voor het dagelijks volgen van grootschalige veranderingen. Dit omvat het zien van dagelijkse veranderingen in gebouwen en wegen, bossen, in de landbouw, waterlichamen en meer, ”zei een woordvoerder van Planet Labs in een e-mail.

Technologie groeit in een snel tempo en daarmee neemt de surveillancecapaciteit van de overheid toe. Hoewel velen zich ervan bewust zijn dat ze worden gevolgd en gevolgd door degenen die beweren ons te bezitten, weten sommigen niet hoe erg het is geworden. Iedereen wil een vorm van privacy; de wereld waarin we leven biedt echter niet veel.

Veel landen hebben bewakingssystemen, maar de landen in de Five Eyes, Nine Eyes en 14 Eyes allianties werken samen om gegevens op grote schaal te delen, volgens een rapport van Cloud WardsOnschuldige mensen worden elke dag bespioneerd. De Five Eyes, Nine Eyes en 14 Eyes groepen zijn grote spelers in het wereldwijde bewakingsspel. Elk betrokken land kan in bepaalde regio's toezicht houden en dit met anderen in de alliantie delen.

De vijf ogen zijn de VS, het VK, Canada, en .

De Five Eyes-alliantie, ook bekend als FVEY, werd opgericht op 14 augustus 1941 en kan worden herleid tot de Tweede . Tijdens de Tweede Wereldoorlog was de uitwisseling van inlichtingeninformatie tussen het VK en de VS belangrijk en het partnerschap ging daarna verder.

De Nine Eyes-alliantie bestaat uit de Five Eyes-landen, plus , Frankrijk, en . Hoewel er  aanwijzingen zijn  dat de Negen Ogen en 14 Ogen bestaan, is er weinig bekend over wat ze wel en niet kunnen doen.

De 14 Eyes-alliantie bestaat uit de Negen Eyes-landen, plus Duitsland, , Italië, Spanje en Zweden. Het is een uitbreiding van de allianties van Five Eyes en Nine Eyes, maar de echte naam is  SIGINT Seniors Europe . – Cloud afdelingen

Naarmate de technologie zich verder ontwikkelt, verliezen we alle privacy en alle vrijheid. We zijn al goed op weg om het totalitarisme te voltooien.

Lees verder bij de bron: activistpost


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ziekmakende poepbacterie gevonden op bijna 90% van de veehouderijen

Het volstoppen van Nederland met mensen in eerste helft 2019 weer toegenomen