in , ,

Valt het kwartje al? Net als vorig jaar: Coronalockdowns eindigen net op tijd voor de Ramadan

geralt / Pixabay

Het past in beeld van de huidige culturele neergang in Europa: onder het mom van de bestrijding van de Coronapandemie wordt sinds vorig jaar een campagne gevoerd tegen christelijke feestdagen en hoogfeesten, waarbij ook de familiebanden worden verbroken.

Pasen, Pinksteren, Allerheiligen en Kerstmis werden afgelast, kerken werden gesloten, kerkdiensten en familiefeesten werden verboden en bezoeken van begraafplaatsen en het herdenken van de doden werden streng ontmoedigd.

Voor moslims is de situatie anders: kort voor hun feestdagen worden de strenge Coronaregels – inclusief lockdowns – toevallig “plotseling” opgeheven.

Dit was geval vorig jaar voor de Ramadan in april, toen de lockdowns tien dagen voor het begin werd versoepeld, en ook voor Offerfeest in augustus.

En dit patroon zal zich dit jaar waarschijnlijk herhalen, schrijft Unser Mitteleuropa.

In zowel Duitsland als Oostenrijk duren de Coronalockdowns tot Pasen (4 en 5 april), waarschijnlijk ook tijdens de paasvakantie, en eindigen ze kort voor het begin van de Ramadan, die dit jaar op 12 april begint.

Dit werd niet alleen aangekondigd door …..

Lees verder bij de bron: Frontnieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Let op! Avondklok of niet: politie blijft surveilleren en beboeten, supermarkten blijven dicht

LIVE: Wordt de avondklok geschrapt? Volg hier de zitting