Verband gevonden tussen diabetesgeneesmiddelen en ‘vleesetende’ genitale infectie

skeeze / Pixabay

Een nieuwe studie door wetenschappers van de Amerikaanse Food and Drug Administration heeft een verband gevonden met enkele van de nieuwere diabetesgeneesmiddelen voor een geslachtsziekte.

De FDA kondigde aan dat SGLT2-remmers zijn gekoppeld aan een zeldzame maar levensbedreigende bacteriële infectie.

De infectie kan zich snel verspreiden en het huidweefsel doden terwijl het groeit

RT- rapporten: symptomen van de ziekte bekend als ‘Fournier gangreen’ zijn pijn, roodheid en een vieze geur in het genitale gebied. Het is alarmerend dat de infectie begint door je genitale of anale regio aan te vallen, maar kan zich ook snel verspreiden en onderweg ander lichaamsweefsel doden.

De zeldzame infectie heeft betrekking op mensen die een nieuwe klasse van geneesmiddelen bekend als SGLT2-remmers, volgens FDA wetenschappers die onlangs gepubliceerd hun bevindingen over de kwestie.

De medicijnen werden in maart 2013 op de markt gebracht en zijn vanaf januari 2019 gekoppeld aan 55 mensen met Fournier-gangreen, die allemaal in het moesten worden opgenomen en waarvan er drie aan de ziekte stierven. Ter vergelijking, onderzoekers vonden slechts 19 gevallen van de ziekte bij patiënten die andere diabetesmedicijnen gebruikten van tot 2019.

Hoe verontrustend de mogelijke ook zijn, diabetesdeskundigen willen benadrukken dat de infecties een zeer klein percentage diabetici treffen. “De voordelen van deze medicijnen opwegen tegen de risico’s,” vertelde Dr. Joel Zonszein, directeur van het klinisch diabetescentrum in het Montefiore Medical Center in New York City, aan Medical Xpress.

“Fournier gangreen is een zeldzame gebeurtenis,” zei studie auteur Dr. Susan Bersoff-Matcha.

Ondertussen zei een van de fabrikanten van SGLT2-remmers, Boehringer Ingelheim, dat het “vertrouwen heeft in het positieve baten-risicoprofiel” van hun medicatie.

Patiënten die SGLT2-remmers gebruiken, wordt door de FDA geadviseerd om onmiddellijk medische hulp in te roepen als ze gevoeligheid, roodheid of zwelling van de genitale regio ervaren.

Lees verder bij de bron: time2wakeup.me


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Weer gedoe: ‘Titel nieuwe EU-commissaris asielbeleid is kwetsend voor vluchtelingen’

Red het klimaat, eet een mens!