in ,

Vrij bizar: Toezichthouder NZa OEFENT met onafhankelijkheid

De commissie Borstlap had kritiek op de nauwe banden tussen VWS en Nza. Die laatste ‘oefent' nu met onafhankelijk toezicht houden. Dat zegt interim-bestuurder Maarten Ruys van de Nza tegen Skipr. Het ministerie van VWS heeft het er maar moeilijk mee.

Volgens Ruys zijn de afgelopen maanden gesprekken gevoerd met VWS over de onafhankelijkheid van de Nza. “Waar het onze toezichthoudende taken betreft, ligt nu heel duidelijk vast dat de Nza een heel andere positie heeft dan de minister.”

Zijn organisatie ‘oefent' nu met die onafhankelijkheid in de praktijk, zegt Ruys. “Van de rapporten die binnenkort openbaar worden, hebben we het concept naar VWS gestuurd. De minister mag erop reageren, maar wij zullen wel haar reactie en wat wij daarmee gedaan hebben openbaar maken.” Het eerste rapport waarbij de Nza kan laten zien dat het zelfstandig opereert is het rapport over in de , dat later deze maand verschijnt.

Lees verder via Skipr.

 

Foto via Mar10os


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gaat lekker met de opbouw van die EU: België sloot 60 geheime belastingdeals

Platform burgerrechten; Medisch beroepsgeheim afgelopen jaren stelselmatig uitgehold