in ,

Gaat lekker met de opbouw van die EU: België sloot 60 geheime belastingdeals

c4175dbf899dcd3442ca3004 640 belasting1

Ons land heeft zestig akkoorden gesloten met multinationals met daarin afspraken over de winst waarop ze belast worden. De inhoud ervan wordt angstvallig geheim gehouden, zo berichten De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag.

Ook ons land biedt multinationals de mogelijkheid om te onderhandelen over de winst waarop ze in België belast worden. Het is niet alleen Luxemburg dat alle registers opentrekt om de internationale groepen naar zich te lokken. Dankzij de gunstige “excess profit rulings” kunnen internationale spelers een groot deel van hun winst onbelast opstrijken.

“De rulingcommissie heeft sinds 2005 zestig van die akkoorden gesloten”, zegt Francis Adyns, de woordvoerder van de FOD Financiën. Het is de eerste keer dat duidelijkheid wordt geschapen over het aantal akkoorden, maar de inhoud ervan blijft geheim. De rulingdienst beroept zich op zijn beroepsgeheim.

Lees verder via HLN.be.

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8816783775 3ab8aed17d ukip1

Volkskrant doet weer poging om UKIP kapot te maken

1116634723 58fabc75e0 onze zorg1

Vrij bizar: Toezichthouder NZa OEFENT met onafhankelijkheid