in ,

Gaat lekker met de opbouw van die EU: België sloot 60 geheime belastingdeals

Ons land heeft zestig akkoorden gesloten met multinationals met daarin afspraken over de winst waarop ze belast worden. De inhoud ervan wordt angstvallig geheim gehouden, zo berichten De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag.

Ook ons land biedt multinationals de mogelijkheid om te onderhandelen over de winst waarop ze in belast worden. Het is niet alleen dat alle registers opentrekt om de internationale groepen naar zich te lokken. Dankzij de gunstige “excess profit rulings” kunnen internationale spelers een groot deel van hun winst onbelast opstrijken.

“De rulingcommissie heeft sinds 2005 zestig van die akkoorden gesloten”, zegt Francis Adyns, de woordvoerder van de FOD Financiën. Het is de eerste keer dat duidelijkheid wordt geschapen over het aantal akkoorden, maar de inhoud ervan blijft geheim. De rulingdienst beroept zich op zijn beroepsgeheim.

Lees verder via HLN.be.

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Volkskrant doet weer poging om UKIP kapot te maken

Vrij bizar: Toezichthouder NZa OEFENT met onafhankelijkheid