in ,

Wat elke burger wel zo’n beetje wist, Hoogleraar: ‘Participatiesamenleving is een sprookje’

Hoogleraar participatie en diversiteit aan het VU medisch centrum Tineke Abma noemt het kabinetsideaal van de participatiesamenleving ‘een sprookje’, ‘te mooi om waar te zijn’. Abma leidt al enkele jaren twee grote onderzoeken naar gemeenten en schetst een minder romantisch beeld. Volgens haar loopt het nu niet goed en komt die boodschap niet door bij de ambtenaren en politiek. ‘Ambtenaren ervaren een grote politieke druk om successen te boeken en merken tegelijkertijd dat de weg naar participatie veel ingewikkelder is dan gedacht.’

Hoogleraar Tineke Abma: ‘Gemeenten verliezen de werkelijke behoefte, een zorgzame samenleving waar mensen voor elkaar zorgen uit het oog’.

Vrouwen zijn straks de klos volgens Abma. ‘Het afschaffen en beknibbelen op thuishulp werkt averechts. Duizenden verliezen hun vaste baan en inkomen. Oudere vrouwen krijgen niet meer de hulp die ze nodig hebben. (Schoon)dochters worden verondersteld bij te springen, maar komen in een spagaat met baan en gezin’, zegt de hoogleraar vandaag in Trouw. ‘Vrouwen krijgen waarschijnlijk de zorg in de schoenen geschoven en dat is onrechtvaardig’.

Lees verder via Politalk.nl.

 

Foto via paulclps cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
c66c842ce22db122afb95703 640 euro1

BAM, met je EU: Nederland krijgt naheffing à 642 miljoen euro op EU-afdracht

7159422433 4d5a0a37d9 ongeschikt1

Jaja, Rutte is dus ongeschikt: Rutte onaangenaam verrast door EU-heffing van 642 miljoen