in

WhatsApp is eigenaar van alle foto’s die u verstuurt

12769823803 2e24f8aeca whatsapp1

Hoe vaak per dag verstuurt ú een foto per WhatsApp? Een snapshot van de kinderen, vrolijk in bad, naar uw overwerkende partner? Een weinig verhullend plaatje uit het pashokje waar u uw nieuwe bikini ter keuring aan een vriendin voorlegt? Of, wie weet, een gewaagde foto om uw geliefde naar uw bed te lokken? Welnu, al die foto’s worden op het moment dat u op ‘send’ drukt eigendom van WhatsApp.

Wereldwijd worden miljarden berichten per dag met de razend populaire app verzonden. Meer dan 430 miljoen gebruikers bestoken elkaar met berichten en foto’s. Zodra u de app gebruikt, staat u de rechten van die foto’s af, zo ontdekte het Duitse Handelsblatt bij het lezen van de kleine lettertjes van de gebruikersovereenkomst.

Inhoud verspreiden

“WhatsApp heeft een kosteloos recht ingebouwd om bijna alles met de inhoud van de gebruikers te kunnen doen,” zegt een juridisch expert tegen het Handelsblatt. WhatsApp behoudt zich dus het recht voor om alle berichten, afbeeldingen en andere inhoud die een gebruiker verstuurt via verschillende communicatiekanalen verder te verspreiden.

Meer via HP/De Tijd.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
13628683663 141a1c8927 koopkracht inleveren1

Nederlander verliest opnieuw aan koopkracht

3935683158 3452cfaeb5 e health1

Zorgverzekeraars gaan e-health opdringen. Geen e-health? Geen contract!