Aangifte tegen NIDA en Partij van de Eenheid vanwege oproep overtreden boerkaverbod

Ook burgemeester Krikke, die een betoging tegen het boerkaverbod liet doorgaan

succo / Pixabay

De organisatie Femmes for heeft aangifte gedaan tegen onder meer NIDA en de Partij van de Eenheid omdat zij oproepen tot overtreding van het . Dat zegt Shirin Musa, de voorvrouw van Femmes for Freedom.

De aangifte is afgelopen vrijdag verstuurd aan het OM in . Dat kan de ontvangst ervan nog niet bevestigen. NIDA en de PvdE zitten allebei in de Haagse gemeenteraad.

Sinds 1 augustus is het op sommige plaatsen, onder meer ziekenhuizen en het OV, niet meer toegestaan om gezichtsbedekkende kleding te dragen. NIDA kondigde eerder aan een ‘nikaabfonds’ op te zetten om de bekeuring te betalen van vrouwen die bekeurd worden voor het dragen van een nikaab of boerka.

‘Met het nikaabfonds wordt aan opruiing gedaan en worden boerkadraagsters aangemoedigd de te overtreden. NIDA legitimeert strafbare feiten, en ondermijnt het rechtssysteem en de

De Partij van de Eenheid krijgt ook het verwijt van opruiing, omdat voorman Arnoud van Doorn op Twitter heeft opgeroepen tot verzet tegen de wet. Verder richt de aangifte zich ook op Hagenaar Abou Ilias, die eigenlijk Moussa L. heet.

Hij wierp zich op als ‘boerkabuddie‘, om vrouwen in gezichtsbedekkende kleding te …

Lees verder bij de bron: Omroep West


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Cijfers Europol: 24 moslim aanslagen, 19 extreemlinkse en maar 1 extreemrechtse

Maar liefst 8 Amsterdamse agenten op non-actief om harddrugs