in ,

Aangifte tegen NIDA en Partij van de Eenheid vanwege oproep overtreden boerkaverbod

Ook burgemeester Krikke, die een betoging tegen het boerkaverbod liet doorgaan

succo / Pixabay

De organisatie Femmes for Freedom heeft aangifte gedaan tegen onder meer NIDA en de Partij van de Eenheid omdat zij oproepen tot overtreding van het boerkaverbod. Dat zegt Shirin Musa, de voorvrouw van Femmes for Freedom.

De aangifte is afgelopen vrijdag verstuurd aan het OM in Den Haag. Dat kan de ontvangst ervan nog niet bevestigen. NIDA en de PvdE zitten allebei in de Haagse gemeenteraad.

Sinds 1 augustus is het op sommige plaatsen, onder meer ziekenhuizen en het OV, niet meer toegestaan om gezichtsbedekkende kleding te dragen. NIDA kondigde eerder aan een ‘nikaabfonds’ op te zetten om de bekeuring te betalen van vrouwen die bekeurd worden voor het dragen van een nikaab of boerka.

‘Met het nikaabfonds wordt aan opruiing gedaan en worden boerkadraagsters aangemoedigd de wet te overtreden. NIDA legitimeert strafbare feiten, en ondermijnt het rechtssysteem en de democratie’

De Partij van de Eenheid krijgt ook het verwijt van opruiing, omdat voorman Arnoud van Doorn op Twitter heeft opgeroepen tot verzet tegen de wet. Verder richt de aangifte zich ook op Hagenaar Abou Ilias, die eigenlijk Moussa L. heet.

Hij wierp zich op als ‘boerkabuddie‘, om vrouwen in gezichtsbedekkende kleding te …

Lees verder bij de bron: Omroep West

Hoeveel sterren geef jij?
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Steun óók het vrije alternatieve nieuws zonder censuur

Tikkie | iDeal | PayPal

Rapporteren

Één reactie

Laat een reactie achter
  1. Hoe lang blijven allochtone Nederlanders de ellende van zich niet aanpassende moslim immigranten accepteren. Als moslims in een westers land willen wonen dan zullen zij zich moeten aanpassen en anders is het terug naar huis. Pim Fortuijn had voor 100 % gelijk en is vermoord door de CIA.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Cijfers Europol: 24 moslim aanslagen, 19 extreemlinkse en maar 1 extreemrechtse

Maar liefst 8 Amsterdamse agenten op non-actief om harddrugs