in ,

Amerikaanse grenspolitie kan data van apparaten reizigers maar liefst 75 jaar opslaan

430689695 f009963c9e no privacy1

De Amerikaanse grenspolitie kan data afkomstig van de laptops, smartphones en andere apparaten van reizigers die de grens oversteken 75 jaar lang in een centraal systeem opslaan.

Dat blijkt uit een nieuwe Privacy Impact Assessment (PIA) van het forensisch programma van de U.S. Border Patrol.

De grenspolitie kan de verzamelde data vanwege veiligheidsovertredingen niet direct naar de systemen van U.S. Customs and Border Protection uploaden. Daarom wordt de data eerst in een Local Digital Forensic Network (LDFN) opgeslagen.

Vervolgens zal een medewerker controleren of de data “schoon” is. Wanneer dit het geval is, kan de data worden geüpload naar het nieuwe systeem genaamd PenLink (PLX).

In de PIA benoemt de grenspolitie verschillende risico’s van het systeem. Doordat verzamelde informatie van reizigers straks organisatiebreed is te doorzoeken, is er een risico dat irrelevante informatie afkomstig van smartphones, laptops en andere apparaten voor een groter aantal agenten toegankelijk is die geen relatie met de betreffende zaak hebben.

Om dit risico te voorkomen is de toegang tot de forensische tools en het PLX-systeem beperkt.

PIA Borderpatrol

Lees verder bij de bron: Privacynieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
vraagteken 300x200

Bepaal jij of doen de grote bedrijven dat voor je?

zorg huis 1564118359

ECB bedankt! Onze woonhut heeft de prijs van een paleis