in , , , , , ,

Weer wordt complottheorie de waarheid: Kabinet wil dat álle banken ons gaan surveilleren

Until debt tear us apart printed red brick wall at daytime

Als het aan het kabinet ligt, mogen banken transacties van hun klanten gezamenlijk gaan doorlichten. Banken surveilleren hun klanten nu al individueel, maar een nieuw wetsvoorstel moet het mogelijk maken om transactie- en klantgegevens massaal uit te wisselen.

Critici vrezen dat het wetsvoorstel leidt tot een ‘bancair sleepnet’. Als banken transacties ‘ongebruikelijk’ vinden, kunnen ze klanten om verantwoording vragen.

Dat overkomt steeds meer Nederlanders. Als een bank een klant onbetrouwbaar vindt, kan de rekening geblokkeerd worden.

Bij banken werken nu al 12.000 medewerkers die zich bezighouden met het controleren van transacties.

Massasurveillance

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) waarschuwt voor ‘een vorm van massasurveillance die kan leiden tot uitsluiting en waarbij risico’s op discriminatie kunnen ontstaan’.

Als klant weet je niet waarom een bank je als ‘hoog risico’ bestempelt. De wettelijke normen daarvoor zijn ‘open en multi-interpretabel’, zegt advocaat Fleur le Roy tegen Radar.

In de praktijk gebeurt dit al

“De open normen kunnen ervoor zorgen dat instellingen ongewild verkeerde inschattingen maken. Dit kan desastreuze gevolgen hebben voor een (potentiële) klant, zoals discriminatie en onterechte uitsluiting, met mogelijk onomkeerbare financiële en reputatieschade tot gevolg. In de praktijk gebeurt dit al,” stelt ….

Lees verder bij de bron: Ninefornews

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jouw energierekening wordt hoger

Extreme stijging energierekening: belasting stijgt volgend jaar met 226%

eu leger

Oorlog in Oekraïne: dekmantel voor totale militarisering EU