Belastingdienst, Nederlandse Bank en ABN AMRO: Bij de bank niet pluis? Neem een kluis in huis…

Cyprus 2014: transacties en opnames van contanten aan banden gelegd

kluis 1565242745
stevepb / Pixabay

In mijn columns schrijf ik regelmatig over onze . Over de aversie die de laatste jaren is ontstaan in onze samenleving tegenover het handelen van de banken ten opzichte van onze in bewaring gegeven spaargelden en de miserabele vergoeding daarvoor.

Ook zijn het de bonussen van bankiers en witwaspraktijken die de massa boos maken.

Hoogmoed komt voor de val

Banken lijken totaal niet meer op de vertrouwde bewaarders van ons geld. Het machtige bankenkartel kijkt hooghartig op ons rekeninghouders neer. Wie het grote geld beheert bezit de macht, althans zo denken de hautaine bankiers. Zal het gezegde: “hoogmoed komt voor de val,” nog altijd van toepassing zijn? We gaan het meemaken.

Ooit betaalde ik aan de deur

Om deel te kunnen nemen aan het (digitale) betalingsverkeer zijn we met ons allen afhankelijk van de bank. We moeten wel een rekening openen, met een gekoppelde spaarrekening, om onze vaste lasten maandelijks te laten afschrijven. Ik weet nog dat ooit in het verre verleden een mannetje aan de deur kwam om elk kwartaal de te innen voor mijn begrafenisverzekering. Hij vertoeft al lang in het hiernamaals en ik betaal nog altijd braaf mijn premie al decennia lang via de “giro”.

Zijn werkgever verzocht ons schriftelijk om op die wijze voortaan de premie te betalen. Mijn afscheid van deze aardkloot zal best groots gevierd kunnen worden als ik bedenk hoe lang ik al niet netjes mijn premie betaal. Nou ja, een beetje premie eigenlijk maar, want moet wel passen bij mijn inkomen en mijn wat al te grote uitgaven.

We kunnen niet zonder de bank

Hoe dan ook, niemand in deze moderne digitale maatschappij kan zonder de bank. Allemaal zijn we afhankelijk van onze systeembanken die elke seconde miljarden heen en weer sturen naar de betaalrekeningen van miljarden rekeninghouders in een wereldwijd omvattend fiat geldsysteem.

ABN/AMRO, wat krijgen we nou…!

Wat schetst nu mijn verbazing. Lees ik vandaag, anno 7 augustus 2019, een nogal alarmerend nieuwsbericht over onze eigen staatsbank ABN/AMRO, die overigens bijna staatsbank af was. Echter is de privatisering dit jaar stil gevallen. Vreemd eigenlijk, verdacht misschien. Onze staatsbank gaat op verzoek van toezichthouder DNB(De Nederlandse Bank) alle klanten doorlichten op witwassen.

Ja, ook particulieren. Uw rekening en de mijne. Hoewel, mijn betaalrekening is ondergebracht bij een concurrent, maar toch. Wat gaan we nu beleven? Deze controle gaat wel erg ver. Worden wij particulieren nu ineens allemaal verdacht van witwaspraktijken?

Kruis

Te gek voor woorden. Dat het vuile kapitaal van duistere vastgoedhandelaren en criminelen gretig door de bankiers door de wasmachine is gedraaid en vervolgens via de droger en de strijker glad gestreken netjes is verdeeld onder louche rekeninghouders, hoeft nog niet te betekenen dat iedere particuliere rekeninghouder een crimineel is. Wat krijgen we nou? Ik voel me diep in mijn kruis getast.

Is de kapitaalcontrole begonnen?

Zoals gezegd heb ik niet zelf een rekening bij de ABN/AMRO, maar dat neemt niet weg dat een onlangs door mij ontvangen betaling via een ABN/AMRO-rekening als verdacht kan worden aangemerkt. Ik schrik me een hoedje. Zou deze persoon met zijn ABN/AMRO-rekening een crimineel kunnen zijn? En zou de betaling naar mij toe een vergoeding kunnen zijn voor een “klusje” wat ik heb gedaan?

Zo noemen criminelen onder elkaar de karweitjes die het daglicht niet kunnen verdragen. Ik vind het ronduit beangstigend dat mijn persoontje mogelijk betrokken zou kunnen worden in een onderzoek naar crimineel geld.

Ach, ik ben natuurlijk al een poosje wantrouwend tegenover onze bankiers waarover ik met de regelmaat van de klok negatieve stukjes schrijf. Eigenlijk vrees ik dat het voornamelijk gaat om de kapitaalcontrole. De totale controle van het betalingsverkeer. Je moet natuurlijk een smoes verzinnen om een dergelijke controle uit te kunnen voeren. In ons vrije democratisch landje kun je toch niet zomaar iedereen gaan controleren op zijn financiële transacties?

controleert al genoeg

Ik ken tot nu toe maar één instantie die controles kan instellen en dat is de Belastingdienst. Bij iedereen wel bekend en gevreesd. Maar al jarenlang door alle belastingbetalers gedoogd. Per slot van rekening willen we in een fatsoenlijk land dat iedereen netjes zijn belasting afdraagt naar draagkracht. De rijken wat meer dan de armen.

Daarom vinden we het met ons allen normaal dat de Belastingdienst boekenonderzoeken uitvoert bij ondernemers en de aangiften inkomstenbelasting controleert op onvolkomenheden. Maar dat nu ook banken onze financiële transacties gaan controleren, dat gaat erg ver. We leven in een democratie en niet in waar elke lantaarnpaal de Chinees in de straat controleert.

Groot wantrouwen in fiatgeldsysteem

Het doorlichten op witwassen van alle rekeninghouders is een pure kapitaalcontrole. Als men hiermee begint dan is er sprake van wantrouwen. Banken vertrouwen hun eigen fiat geldsysteem niet meer en zijn bang dat er straks geld verdwijnt in verkeerde richtingen. Het is zaak om daar op tijd lucht van te krijgen om een val van het geldsysteem, en daarmee de systeembanken, te voorkomen.

DE ABN/AMRO zet zelfs duizend medewerkers in om de controles op het geldverkeer uit te voeren. Straks volgen alle banken natuurlijk wanneer blijkt dat het resultaat oplevert en er zwart geld opduikt. De Belastingdienst krijgt ingevolge wettelijke afspraken direct de informatie van de banken toegespeeld. Prima zaak, dat wel. Echter is het neveneffect, een totale kapitaalcontrole. Veel rekeninghouders zullen niet beseffen wat dit betekent als straks banken in de problemen raken. Hun beurswaardes zijn al 2 jaar duidelijk aan het dalen. Beleggers vertrouwen het niet meer. Logisch uiteraard, want door de aanhoudende rentedaling breekt hun verdienmodel af en worden straks verliezen geboekt.

Banken mogen niet omvallen

Banken beheren het geldsysteem en mogen niet failliet gaan. Als de één omvalt dan gaat de ander ook. Als dominosteentjes. De moet dan ingrijpen met veel belastinggeld en daar zitten wij rekeninghouders/belastingbetalers niet op te wachten. Sterker nog, we kunnen dat niet aan. Een kapitaalcontrole kan de rekeninghouder, als het zover komt, aan banden leggen met zijn transacties en zelfs de opnames van contanten. Cyprus 2014. Door de meesten al lang vergeten, maar toen door insiders wel genoemd als voorbeeld wanneer het later in het “Grote ” toch mis mocht gaan.

Als we nu eens goed om ons heen kijken dan zien we een duidelijke verslechtering in de financiële positie van veel banken. De Deutsche Bank voorop. Ach, laten we gewoon afwachten met nog één keer een verwijzing naar de titel van deze column: “Bij de bank niet pluis? Neem een goeie kluis in huis…” O ja, die betaling op mijn rekening via de ABN/AMRO kwam van mijn neef die eigenaar is van een groothandel in brandkasten(ha, ha, ha).

Lees verder bij de bron: Biflatie.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
iphone 1565213709

Hackers kunnen op een Iphone inbreken door alleen een tekst bericht te verzenden

5G 1563343065

T-Mobile heeft in 2020 als eerste een landelijk 5G-netwerk