Cellen staan leeg: Tsunami van overvallen overspoelt het veilige en gave Nederland

Het misdaadcijfer daalt … Trap er niet in!

Het aantal overvallen is in de eerst helft van dit jaar met bijna een vijfde toegenomen, bevestigt de na berichtgeving hierover door het AD. Vorig jaar rond deze tijd lag het aantal op 649, terwijl de teller dit jaar al op 750 staat.

Vooral het aantal overvallen op maaltijdbezorgers steeg.

In de eerste zeven maanden gebeurde dat 88 keer, tegen 42 keer in dezelfde periode een jaar eerder.

De afgelopen jaren was er juist sprake van een daling van het aantal overvallen. In 2009 lag het aantal nog op 2900, in 2017 was dat gedaald naar 1140. Dat was te danken aan extra politie-inzet.

Pas sinds vorig jaar zit het aantal weer in de lift, ziet ook Jos van der Stap, Landelijk coördinator overvallen bij de politie. “Mogelijk komt het omdat korpsen tegenwoordig wat vaker prioriteit geven aan het bestrijden van andere vormen van , zoals ondermijning en cybercrime.”

Omdat het de komende tijd, in de herfst, slechter weer wordt en sneller donker, vreest de politie dat het aantal overvallen op bezorgers verder zal toenemen.

Van der Stap: “Wij adviseren bedrijven met veel bezorgers, zoals pizzaketens, af te stappen van contante betalingen. Hierover zijn we ook voortdurend met ze in gesprek.”

Lees verder bij de bron: ThePostOnline


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Omstreden belastingdeal koning en Maxima bevat constitutionele bom

Femke Halsema (‘GroenLinks’ burgemeester Amsterdam) dreigt dakloze met straf