in , , , , , , ,

Post-Truth: De week waarin de censuur door het establishment weer flink toesloeg

5611594783 8e9a533564 Post Truth e1488817436388

Er waren weer bijzondere ontwikkelingen in het nieuws rondom de vrijheid van meningsuiting en uitwisseling daarvan. Met gepaste trots presenteert NU.nl het volgende nieuws: Facebook start ook in Nederland met aanpak nepnieuws 

Facebook gaat ook in Nederland starten met het aanpakken van nepnieuws op het sociale netwerk. Om feiten te checken wordt samengewerkt met NU.nl en de Universiteit Leiden.

Het filteren door Facebook is ondertussen begonnen en ook in Nederland mag u in uw eigen specifieke filterbubbel niet meer zomaar afwijkende gedachten zien of posten. Wanneer NU.nl of Universiteit Leiden vinden dat iets niet past in het wereldbeeld van het establishment, dan moet er direct worden opgetreden:

Wie nepnieuws op Facebook probeert te delen, krijgt dan een waarschuwing te zien. Dat moet mensen ervan weerhouden om misleidende informatie te verspreiden. Nepnieuws [..] zal minder goed scoren in de algoritmes van de site, en daarom minder zichtbaar worden.

De topman van de propaganda en censuur bij de NOS komt ook nog even aan het woord. Marcel Gelauff zegt: “Bovendien heb ik het idee dat er in Nederland weinig tot geen sprake is van nepnieuws dat voor echt nieuws wordt aangezien.” Ondanks alle ophef hierover in de media, is er dus ‘weinig tot geen sprake’ van een risico door nepnieuws. En dit is een uitspraak iemand die zeer zeker niet gebaat is bij het onderschatten van nepnieuws.

Post-Truth: Hoe uw beeld op de realiteit moet worden herzien

Het hele hypocriete verhaal rondom nepnieuws is voornamelijk defensieve projectie, verwijt anderen wat je zelf doet. De “Post-Truth Politiek” wordt al sinds jaar en dag gevoerd, dit staat voor het feit dat niet de realiteit (whatever die tegenwoordig is) belangrijk is, maar dat je als establishment moet en kan bepalen wat de burger denkt. Veelal is de post-truth politiek gebaseerd op het oproepen van emoties, vooral niet gebaseerd op reële feiten, die pas je immers aan aan de gewenste situatie. De algemeen aanvaarde waarheid is wat het establishment zegt dat het is. Wie het eerst liegt wint, de realiteit doet al sinds jaar en dag niet meer toe.

George Orwell beschreef in zijn inmiddels beroemde boek ‘1984’ een Ministerie van Waarheid. Omdat Facebook een dominante partij is in de verspreiding van nieuwsberichten, zou je kunnen zeggen dat dit Ministerie van Waarheid nu gerealiseerd gaat worden. Het is redelijk absurd te noemen dat hiervoor een partij als NU.nl ingeschakeld wordt. Dat is simpelweg een van de mainstream media kanalen die niets anders doet dan de mainstream opvatting over nieuws en actualiteiten verspreiden.

Het wordt trouwens vreemder als je kijkt naar de financiën van deze deal. Die zijn er officieel niet. “Facebook betaalt ons en de Universiteit Leiden niet”. Dan laat ik aan u over om eens na te denken over de beweegredenen van NU.nl en Universiteit Leiden om hierin te participeren, en wie die personen daarvoor betaalt.

Onwelgevallig bericht? Direct Wegjorissen!

Het wordt echter nog vreemder. Facebook richt namelijk ook kunstmatige intelligentie in om te zorgen dat u alleen het nieuws krijgt te zien dat de goedkeuring van het establishment krijgt. In een zeer griezelige blogpost van toekomstig wereldleider en Facebook oprichter (met CIA geld) Mark Zuckerberg, schrijft hij:

One of our greatest opportunities to keep people safe is building artificial intelligence to understand more quickly and accurately what is happening across our community. This is still very early in development, but we have started to have it look at some content, and it already generates about one-third of all reports to the team that reviews content for our community.

Ondertussen kijkt je smartphone goed mee met letterlijk alles wat je doet. Idem trouwens je ‘slimme’ energiemeter. Ja, die slimme energiemeter die wel hoogfrequent al uw gegevens doorgeven, maar die niet meer correct stroom kunnen meten.

De volgende stap diende zich ook reeds aan deze week: Sites die onwelgevallige informatie verspreiden volledig wissen uit je archief. Zoals Google heeft gedaan met de grote website van Health Ranger Mike Adams, Natural News. Kritiek op vaccins, het beschrijven van de gezondheid van nootjes en biologisch (niet-GMO) voedsel promoten, dat kan anno 2017 natuurlijk niet meer. Vaccins, farmaceutische medicijnen en GMO zijn verplicht. Google haalde dus zonder commentaar alle pagina’s van Natural News uit hun archief. Niet meer te vinden als je ernaar zocht. Aanschouw de censuur in actie.

Na veel ophef kwam Natural News weer terug op Google, deze site is weer te vinden, dat geldt natuurlijk niet voor de kleinere sites die zullen verdwijnen en reeds zijn verdwenen uit de zoekresultaten van de grootste zoekmachine op internet. We hebben het niet meer over het inhouden van Google Ads advertentie inkomsten, maar volledig laten verdwijnen van een zeer goed onderbouwde andere visie uit de zoekresultaten. George Orwell zou trots zijn op deze vorm van Ministerie van Waarheid.

Bangmakerij: Wegcensureren van de nieuwe partijen met angst

De bangmakerij van het establishment op het adres van de bevolking gaan ondertussen lekker door, NRC kopt: De economische gevolgen van populisten aan de macht. Gezien de economische situatie in het VK en de VS zou je zeggen, prima in orde! Het partijblad van het establishment, de NRC, denkt uiteraard anders: „De nadelen blijken pas later.” Als nationalisten zinnige dingen zeggen, dan zijn we kennelijk in gevaar.

1984

Het boek 1984 is weer een best-seller!

We moeten kennelijk nu ook handelssancties gaan opleggen aan de VS! Lekker Trump blokkeren in zijn handelen, terwijl Trump uiteraard het criminele establishment aan het oprollen is. Het Europarlement stemde zelfs voor het introduceren van een Visumplicht voor Amerikanen. Onder Trump ben je als Amerikaan kennelijk ineens niet meer welkom in Europa. Aldus het Europarlement, die hierover trouwens voor de volle 100% niets te zeggen heeft. De oorlog van het establishment tegen de bevolking woedt lekker door.

In ander nieuws: Steeds maar weer die immigratie.

De regeringsleider van Slovenië (onderdeel van de EU), Miro Cerar, was in het nieuws met het volgende citaat: Miljoenen migranten wachten erop, om via deze route [Middellandse Zee] in de EU te geraken. En dat betreft een uitermate ernstige situatie”  Nu het weer weer beter wordt, staat een nieuwe massa-immigratie over de Middellandse zee gepland.

Maar daarbij maakt Cirar een tragische denkfout, hij zegt: “Wanneer de EU de ongelimiteerde massa-immigratie niet weet te stoppen en de veiligheid van haar burgers niet kan garanderen, dan zal er binnenkort niets meer zijn, wat ze überhaupt nog kan regelen”. Hij dreigt met het einde van de EU (op welke manier dan ook) als de ‘vluchtelingen’ zich weer met vele honderd duizenden tegelijk aandienen. EU parlementarier Judith Sargentini: Heeft Brussel wel iets te zeggen over de immigratie? Luister naar en huiver over haar betoog.

Maar Cirar vergist zich uiteraard: het is niet de vraag ‘of de EU de migratie weet te stoppen’, de EU vindt de migratie juist wenselijk! De EU brengt die zelfs op de been! De EU haalt de ‘vluchtelingen’ zelfs (gratis) op! De EU dringt ons nu zelfs asielvisums op. Elke migrant wordt direct genationaliseerd bij aankomst. De post-truth realiteit verschilt flink van de reële realiteit. Hier komt dus weer meer migratie op verzoek van de EU, gebracht en opgedrongen als het is door de EU! De EU is er echt niet voor u.

De Politici aan het woord over immigratie

Jesse Klaver (GroenLinks) geeft wat stemadvies wat meer inzichten over de geplande immigratie: “Probeer je eens te verplaatsen in een ander. Is het dan zo erg om je gedrag aan te passen of tradities aan te passen? Helemaal niet.” Tijdens deze omvolking van de EU is het weg met ons, en daarover moet je gewoon niet zeuren. Mond dicht en omvolken dus. GroenLinks geeft hiermee helaas weer wat stemadvies.

Mocht u denken dat de integratie is mislukt doordat vluchtelingen niet integreren, vooral in de bijstand verdwijnen, met vooral hoge verdoezelde kosten, de uitkeringen voor de migranten blazen ons systeem zelfs op en de misdaadstatistieken immer verder groeien, dan heeft u (78% van Nederland, 10 miljoen Nederlanders) het dus mis. PvdAer Dijsselbloem legt het uit: Je kunt niet zeggen dat de integratie is mislukt. Ga eens in de collegezalen kijken in de grote steden. Die zitten inmiddels bomvol met kinderen met een migrantenachtergrond”. Studenten die vrouwelijke docenten geen hand geven en geen beoordeling accepteren van vrouwelijke docenten. Herinner daarbij: Er is wel gratis onderwijs voor immigranten, maar niet voor u uiteraard. U moet het immers betalen. De PvdA geeft hier wat stemadvies. Zie daarbij het partijkartel in werking: Stem D66, krijg PvdA.

PvdAer Frans Timmermans, de huidige ongekozen EU vice-president, zocht het nieuws op met de volgende boodschap over de door de EU opgelegde migranten-stroom: “If Member States do not increase their relocations soon, and if the pressure on Greece and Italy is not sufficiently alleviated, the Commission will not hesitate to make use of its powers under the Treaties and open infringement procedures for those Member States who have not complied with the obligations stemming from the Council Decisions.” De EU bedreigt nu de lidstaten om migranten op te nemen, terwijl de EU immer meer migranten ophaalt.

Onthoudt onder wiens leiding de migranten zijn binnen gekomen, genationaliseerd en verspreid over Nederland: De PvdA en VVD geven daarmee stemadvies af. Stem anders.

Jean Claude Juncker als de nieuwe Erich Honecker

Erich Honecker was het opperhoofd van de DDR (Duitse Democratische Republiek) die geregeerd werd op basis van Russische stijl socialisme, niets democratisch aan dus. In een geweldige betoog op FTM wordt een vergelijking gedaan tussen de DDR één maand voordat de muur neerkwam en de EU van nu, één maand voordat de EU verdween vanwege de volgende lading door de EU geïmporteerde ‘vluchtelingen’?

Deze maand viert de Europese Unie de zestigste verjaardag van het Verdrag van Rome. [..] De regeringsleiders van de lidstaten [zullen] plechtig trouw zweren aan het grote Europese project. Ook al wordt de Europese Unie door steeds grotere groepen Europese burgers uitgekotst, haar leiders gaan moedig voorwaarts in de rotsvaste overtuiging dat zelfs de grootste volkswoede te temmen valt als de politieke wil er maar is.

Zulke politieke hybris zagen we ook op 7 oktober 1989, de veertigste verjaardag van de DDR. Terwijl Honecker sprak [in het Berlijnse Palast der Republik], vond er buiten een grote protestdemonstratie tegen het DDR-regime plaats. Maar in het Palast der Republik ging het verjaardagsfeestje van de DDR door alsof er niets aan de hand was. 33 dagen later viel de Berlijnse Muur.

Een mooie en passende beschrijving. Zeker niet een onmogelijke toekomst voor de EU.

Hoewel Rutte had verzocht niets te vertellen over de toekomstplannen van de EU voor de verkiezingen in Nederland, is de immer sluwe (evenals ongekozen) EU President Juncker toch voor de dag gekomen met zijn White Paper. Juncker heeft een Witboek gemaakt – inclusief EU vredesduiven als prachtig stukje symbolische propaganda – met vijf toekomstscenario’s. Terwijl Juncker eerst met een flink aantal pagina’s propaganda duidelijk aangeeft dat meer EU juist nu zo ontzettend hard nodig is, hij voorziet een Federale EU regering in het beeld van het gedachtegoed van Guy Verhofstadt, beschrijft hij ook scenario’s met minder EU. Althans…

witboekVijf Scenario’s: Meer EU, Flink Meer EU, Significant Meer EU of Nog Veel Meer EU?

In geen van de vijf scenario’s van Juncker wordt aan de basis van de EU getoornd. Zelfs in het minimum-scenario moet de interne markt (met CETA, TTIP, TISA) gewoon verder versterkt worden met ‘meer EU’ en dus met minder inspraak, democratie en soevereiniteit.

De optie ‘Minder en efficiënter’: “De EU focust op meer en snellere resultaten op bepaalde terreinen.” Vooral weer meer EU dus: “Consensus over de noodzaak om bepaalde prioriteiten beter aan te pakken.” Klinkt mij als meer. “De EU27 krijgt sterkere instrumenten om collectieve besluiten rechtstreeks te handhaven en te implementeren”. Ja, dat is meer. “De EU27 intensiveert haar werk op het gebied van innovatie, handel, veiligheid, migratie, grensbeheer en defensie.” Dat is duidelijk veel meer. “Zij ontwikkelt nieuwe regels en handhavingsinstrumenten om de interne markt op belangrijke nieuwe terreinen te verdiepen.” Duidelijk hoor: Meer EU! “nieuwe EU-brede projecten voor decarbonisatie en digitalisering.” Meer dus.

De optie ‘Interne Markt en niets meer’: “Concentreert de Unie zich in toenemende mate op het verdiepen van sommige essentiële aspecten van de interne markt.” Het verdiepen is uiteraard overdracht van meer macht naar de EU en het verder beperken van inspraak door het volk. ‘Niets meer‘ betekent echter vooral ‘niets minder.’ Er is wel een Trump-clausule opgenomen die zegt: ‘Voor elk nieuwe richtlijn, moeten er twee verdwijnen’ – beter goed afgekeken dan slecht bedacht! – maar dat is uiteraard een wassen neus. Ook hier is gewoon sprake van meer EU. Het verder ‘bestendigen’ van de bestaande situatie is gewoon meer EU.

Goed beschouwd zijn de minder-minder-minder scenario’s dus vooral meer-meer-meer. Meer interne markt (meer CETA, TTIP en TiSA), meer samenwerking op gebied van ‘veiligheid’, blijvende samenwerking op eurozone inclusief afpersen van Griekenland om de bekende bankiers weer te redden, gewoon door met samenwerking defensie (i.e. Eufor EU leger, migranten taxi-dienst Frontex, etc), meer bilaterale samenwerking, meer EU. In elk van de 5 scenario’s blijft er sprake van een Ever Closer Union.

Bas van Eickhout (GroenLinks Europarlement) beschrijft het goed, tussen alle Pro-Europa retoriek schijnt de scherpe analyse van Bas mooi door:

“Wij willen een EU die gaat leveren voor mensen in plaats van bedrijven,” aldus Eickhout.  Eickhout kan zich daarom moeilijk vinden in de de vijf toekomstscenario’s die Juncker schetst. Geen van die scenario’s raakt echt de kern over de ontevredenheid over de EU.

Of er nu meer of minder Europese integratie komt, bij Juncker lijkt al vast te staan dat de interne markt en handelsakkoorden zoals CETA de kern van de EU moeten vormen. Voor burgers die snakken naar meer democratie, duurzaamheid of simpelweg meer kansen op een fatsoenlijk inkomen hebben de scenario’s te weinig te bieden.”

Beste GroenLinksers: met deze analyse ben ik het uiteraard helemaal eens! Dank voor de Tip! Helaas stemmen we voor de Tweede Kamer en telt EU parlementariër Bas van Eickhout daarin niet mee. Obama imitator Jesse Klaver heeft duidelijk andere ideeën, zoals u boven kon lezen. GroenLinks blijft wel verzetten tegen TTIP en CETA, en dat is goed.

Een grote sprong voorwaarts, desnoods dan maar met een klein deel van de EU

Juncker maakt er zelfs grapjes over: De commissie benadrukt dat input van burgers onmisbaar is. Europese Unie noemt input burgers onmisbaar ”De Europese Unie wil burgers de komende jaren meer betrekken bij haar beleid, zodat het politieke orgaan minder ver van de burger komt te staan. Elke stem moet worden gehoord”, aldus Juncker in het document. Wie gelooft het nog?

Idealiter en waarschijnlijk loopt Juncker eind maart weg met ‘Wie meer wil doet meer’ scenario. Een wedergeboorte van het EU-geloof. Het wordt reeds met grote regelmaat besproken dat er een EU is van meerdere versnellingen, waarbij snelle integratie tussen ‘welwillende’ overheden (zoals nu de Nederlandse overheid) niet meer in de weg gelegen kan worden door landen als (voorheen) het VK, de Visegrad landen en landen waar de bevolking weer wat zeggenschap krijgt, zoals in Nederland met de PVV, maar ook in Frankrijk: Marine Le Pen, in Italië: Grillo, in Duitsland: AfD, in Spanje: Podemos, voorheen in Griekenland met Syriza, etc.

Hoe ‘geweldig’ zou het dan zijn als ‘we’ een eurozone regering zouden kunnen vormen met een klein aantal ‘welwillende’ eurozone-lidstaten. In dat geval is er weer een grote sprong voorwaarts gemaakt naar het beëindigen van de lidstaat-democratie en het door de bevolking ongewenst en weggestemd opdringen van een centrale EU-regering ver van de burger weg! Stapje voor stapje naar de Brusselse EU dictatuur, precies zoals Schuman het schreef (in samenwerking met de CIA):

„Europa wordt niet in één keer of volgens één plan opgebouwd, maar door middel van concrete vorderingen die eerst een feitelijke solidariteit tot stand brengen.”
— Schuman, 1950, overgenomen uit het Juncker’s Witboek.

Het bovenstaande beschrijft uiteraard de bekende salami-tactiek als middel en doel. En willekeurig welk scenario men kiest, er wordt weer een salami-plakje meer macht overgedragen.

Doen net alsof ‘minder EU’ nu een optie is, met als doel daarmee het gras voor de voeten van Wilders, Le Pen, Grillo, etc, weg te maaien, om vervolgens toch ouderwets meer macht te grijpen voor de EU. Post-Truth politiek in uitvoering. Stap voor stap, totdat er geen terugkeer meer mogelijk is. De Federale Unie roept hard. Red de democratie, stem EU-sceptisch: met de PVV, de PvdD, Forum voor Democratie, PiratenPartij, De Burger Beweging, VNL, de SP en de Libertarische Partij.

Juncker2 e1433752556799

Overig Nieuws

Een blik op de overige bookmarks van afgelopen week:

Ja, het was weer een mooie week voor het establishment. Geniet nog even van Nigel Farage in zijn nieuwe Leading Britain’s Conversation radio-show en houdt Café Weltschmerz (zoals de aflevering ‘Geldcreatie is schimmig‘) goed in de gaten. Dan ben ik in ieder geval weer benieuwd welk een poppenkast ons de komende week weer wordt voorgehouden om ons te manipuleren richting de verkiezingen. Tot dan: blijf nuchter, ontloop de psychose en doorzie het spel.

Lees de rest verder bij de Bron: Lang Leve Europa!

Photo by Ira C cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2598527424 300de5db44 schandpaal

En zo laat je bezwaar maken uit je hoofd: Gegevens bezwaarmakers statushouders op straat

3440419503 5d37ba47a7 cell phone brain

Overheidsdocument: Straling mobiele telefoons vormt wel degelijk gevaar voor gezondheid