in , , ,

Deel en actie, want iedereen kan zichzelf erin vinden: Open brief aan mijn zorgverzekeraar

Beste ,

Ik ben een van jullie ruim 4 miljoen klanten en erger mij steeds meer aan jullie ondoorgrondelijke manier van informatieverstrekking.

Onbevangen een brief van jullie openmaken is er ook al lang niet meer bij. Ik ben eerlijk gezegd gewoon bang voor wederom een vette rekening.

Zo kreeg ik laatst weer een brief met als titel: vergoedingenoverzicht. Nou, die titel klopte al niet want het betrof een rekening, een pittige wel te verstaan.

Onder het kopje Omschrijving zorgkosten staan een paar zinnen te lezen waar ik het als klant niet mee eens ben. Ik vermoed dat jullie die tekst uit eigen belang erbij hebben gezet. Ik plak de zinnen er even bij…

‘Volgens de privacywetgeving mogen wij u via dit overzicht geen uitgebreide omschrijving geven van de zorgkosten. Zeker niet als er meerdere verzekerden op één polis staan.’

Ik ben klant en ik betaal dus heb ik recht op volledige informatie met betrekking tot rekeningen die mij en of mijn gezinsleden aan gaan! De omschrijvingen die jullie plaatsen bij de nota’s zijn zo belachelijk vaag dat ik wel genoodzaakt ben om daarover te bellen.

Vreemd genoeg zijn zelfs jullie niet in staat mij duidelijkheid te verschaffen over de nota’s en moest ik daarvoor zelfs, in dit geval, het bellen.

Nu houd ik al een dubbele administratie bij van alle ziekenhuisbezoeken, bezoeken aan huisartsen, tandarts en andere specialisten. Maar blijkbaar is zelfs deze manier van bijhouden onvoldoende.

Vanaf nu zal ik ook alle voorgeschreven medicijnen noteren én ik zal de apotheek vragen wat de kosten daarvan zijn. Daar zal hij absoluut niet blij mee zijn, want dat is voor hem nog meer extra werk.

Terug naar de rekening. De rekening bestond uit een paar kleine bedragen, een hoog bedrag voor tandartskosten en een bedrag voor ziekenhuishulp.

Het bedrag voor ziekenhuiskosten was ruim honderd euro en door jullie op een bepaalde dag in 2014 gedateerd. Ik kon echter nergens in mijn dubbele administratie terugvinden dat ik op die bewuste dag in het ziekenhuis was geweest. Vandaar dat ik én jullie én het ziekenhuis heb moeten bellen.

Nu blijkt dat het door jullie in rekening gebrachte bedrag bestaat uit een aantal ziekenhuisbezoeken en handelingen zoals het maken van foto’s, over een periode van een jaar. De periode startte volgens jullie administratie ergens in januari 2014 en bevat ook rekeningen van 2015.

Een groot gedeelte van de rekening hebben jullie voor het gemak maar onder mijn eigen risico van 2014 geplaatst, inclusief de gemaakte kosten van dit jaar! Dat snap ik dus ook niet. Zorgkosten gemaakt in 2015 horen toch te vallen onder het eigen risico van 2015 of ben ik nu dom?

Nou, kom er maar eens op als ! Ik vind het zot dat ík diverse telefoontjes moet plegen met zorgverleners om duidelijkheid te krijgen over een rekening van jullie. Dat is jullie eerste taak naar klanten toe: helder communiceren en inzichtelijk informeren.

Om mij heen hoor ik dat onder andere ziekenhuizen, huisartsen en apotheken zoveel telefoontjes krijgen van patiënten met soortgelijke vragen, dat ze er tureluurs van worden.

Het opstapelen van zorgkosten, zoals jullie dat doen, maakt dat steeds meer mensen moeite hebben om hun rekeningen te betalen. Dit moet toch anders kunnen?

Ik ben toch niet de enige van die ruim vier miljoen klanten die nu aan de bel trekt?

Wij klanten staan bij jullie niet centraal, dat is mij wel duidelijk. Wij zijn een nummer. Wij moeten gewoon betalen en zeker geen vragen stellen want daar zijn jullie niet op ingesteld. Wanneer komt daar eens verandering in?

Lees verder via Mary Sjabbens.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Is het nu wachten op de bommen: Russen hacken computers Witte Huis

1962 de maanlandingen, in scene gezet ?