Het einde van het mooie voorjaarsweer is in zicht. Geheel volgens het patroon dat bij global cooling hoort voorspellen internationale weermodellen voor Centraal en West Europa een snelle switch naar extreem koud weer in de meivakantie, met mogelijk zelfs sneeuwval, ook in nederland.
Een enorm gebied van rusland tot het verenigd koninkrijk en portugal krijgt volgens de huidige weermodellen met een historisch koud begin van mei te maken.
Het kan enkele graden gaan vriezen, en grote delen van Europa – met name Scandinavië, de Alpen en het noorden van spanje – kunnen met flinke sneeuwval te maken krijgen.
Het zijn natuurlijk nog maar verwachtingen die kunnen veranderen, maar op de kaart voor zaterdag 7 mei is te zien dat bijna heel centraal Nederland op enkele centimeters sneeuw zal moeten rekenen (1).
Ook het KNMI voorspelt voor 1 tot 8 mei ‘maxima ruim onder het langjarig gemiddelde'. Daarna zouden de temperaturen weer flink gaan stijgen.
Verwachte sneeuwval op 7 mei:
Afkoeling klimaat doet beschavingen historisch ten onder gaan
De snelle weer- en temperatuurveranderingen horen bij het grotere patroon dat we al enkele jaren bespreken: Global Cooling. Het nieuwe Solar Minimum zorgt er (in combinatie met het afnemende magnetische veld) voor dat de Aarde niet verder opwarmt, maar juist afkoelt.
De straalstroom wordt steeds zwakker, waardoor het weer en de temperaturen steeds grilliger en extremer worden.
Afkoeling is vele malen gevaarlijker voor de mensheid, want lagere temperaturen veroorzaken behalve extreme en zeer snel wisselende weersomstandigheden ook slechtere oogsten, hongersnoden, de uitbraak van ziekten, schaarser wordende hulpbronnen, omvangrijke migratiestromen, en daardoor het uitbreken van oorlogen.
Historisch bloeien beschavingen daarom altijd op tijdens opwarmingsperioden, en storten juist in als het afkoelt. Daar komt nog eens bij dat we aan het begin van de 21e eeuw aan het einde van alle bekende cyclussen zijn beland, inclusief de grote ijstijd cyclus.
Als het patroon dat al tienduizenden jaren bestaat doorzet, dan stevent de planeet op een nieuwe IJstijd af die, gezien de razendsnelle afname van het magnetische veld (en de daaraan gekoppelde aan de gang zijnde poolomkering), vermoedelijk veel sneller zijn intrede zal doen dan velen nu aannemen.
Nieuwe voorbeelden van Global Cooling
De afgelopen jaren zijn de voortekenen van Global Cooling over de hele wereld steeds duidelijker zichtbaarder geworden. Enkele recente voorbeelden:
…..
Lees verder bij de bron: Xandernieuws
Het toekomstig weerbeeld? Geloof het of niet maar het wordt kouder!