in

Denemarken gaat snel digitaal coronapaspoort lanceren die voldoet aan de eisen van EU

via Ellaster.nl

De Deense gaat samen met het bedrijfsleven een digitaal coronapaspoort lanceren om zo het land geleidelijk weer te openen, zo meldt het Deense ministerie van Financiën.

Vooralsnog zal het paspoort alleen zijn te gebruiken voor reizigers naar het buitenland die willen aantonen dat ze gevaccineerd zijn.

Zodra duidelijk is of gevaccineerde personen het wel of niet kunnen verspreiden zal er een definitieve beslissing worden genomen of het paspoort voor andere doeleinden dan alleen reizen wordt ingezet.

Het paspoort moet snel en eenvoudig kunnen worden uitgerold als uit onderzoek van gezondheidsprofessionals blijkt dat het kan. Naast reizen wordt er ook specifiek gekeken naar toepassingen binnen de culturele sector.

Het coronapaspoort zal voldoen aan de eisen van de , zo meldt het Deense ministerie. Bodskov hoopt binnen drie tot vier maanden een eerste coronapaspoort voor zakenreizigers gereed te hebben.

De Deense industrie ziet in een app de oplossing.

Lees verder bij de bron: Denemarken gaat snel digitaal coronapaspoort lanceren


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Build Back Better-plan: Het complot dat zelfs de koning steunt

green and white typewriter on blue textile

Toeval: Zoon Grapperhaus heeft baan bij het World Economic Forum