in , , , ,

Door grove privacyschendingen sluit de belastingdienst een net om wanbetalers

4294592373 3dde07850c Belastingdienst e14229667579341

Veel wanbetalers kunnen simpelweg niet betalen. Bijvoorbeeld door de vele accijnzen, BTW-verhogingen en naheffingen. >

Honderdduizenden wanbetalers zijn dit jaar niet meer veilig voor de lange arm van de Belastingdienst. Een nieuwe aanpak dwingt drie keer zoveel belastingschuldenaren tot betalen. De fiscus heeft tot oktober al 50 miljoen euro extra binnengehaald.

De verbeterde controle is zo succesvol, dat de fiscus volgend jaar de 1,2 miljoen kleine zelfstandigen op dezelfde manier controleert. ,,Ik reken op spectaculaire resultaten,” zegt directeur van de Belastingdienst Hans Blokpoel tegen het AD.

,,Wij zijn zover dat we alle wanbetalers permanent in de gaten kunnen houden,” zegt Blokpoel. ,,Zodra iemand een nieuwe baan heeft, een uitkering krijgt, een auto koopt of een erfenis ontvangt, dan zien wij dat en komen wij meteen met een invordering.” (AD.nl)

Omdat ze alles van je weten. Alles. Geen enkele instantie ter wereld is zo gebaat bij Totale Privacyschending als de belastingdienst. Bijvoorbeeld dankzij de ANPR-data van de camera’s op de snelwegen, en het SkyNetachtige SyRI-systeem van Lodewijk Asscher. Ondanks alle technologie zijn we gewoon aan het afzakken naar een feodalistische staat.

We zijn allemaal horigen op het land van de Koning, die van ons belastinggeld dure juwelen koopt voor zijn dochters, terwijl de belastingdienst als de sheriff van de Koning het land afstruint naar horigen die niet braaf elke graankorrel hebben opgegeven of betaald.

Nou, gefeliciteerd met die 50 miljoen, Belastingdienst. Is toch mooi weer 1/22 van de 1,1 miljard boete die we aan de EU hebben overgemaakt.

Lees verder via GeenStijl

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7297820998 d94789a144 bitcoin1

Bitcoin-betalers eenvoudig te ontmaskeren

15573438621 4673f7163b postnl1

PostNL verkoopt adresgegevens aan Zorgverzekeraar Promovendum, overleden personen en kinderen aangeschreven