in ,

Gaaf land! Scheveningse vrouwen demonstreren tegen intimidatie: ‘Dochters durven niet over straat’

Sissen, nafluiten of uitschelden. Veel vrouwen krijgen regelmatig te maken met straatintimidatie. De vrouwen in Scheveningen zijn het zat. Ze gaan vrijdag demonstreren op de boulevard.

“Onze dochters durven ’s avonds niet meer naar huis te fietsen”, vertelt Roos Padmos, een van de initiatiefnemers.

“Er wordt gesist, ze worden achterna gefietst of uitgescholden voor hoer als ze niet ingaan op uitnodigingen om mee te gaan.”

De intimidaties gaan ver, zegt Roos.

“Laatst was er een zeventienjarig meisje dat na haar werk bij een strandtent naar huis fietste. Twee jongens gingen met een scooter naast haar rijden, zeiden tegen haar dat ze ‘lekker is’ en vroegen of ze mee wilde gaan om iets te drinken.

Ook toen ze een paar keer nee zei en in huilen uitbarstte, gingen ze door en scholden ze haar uit voor hoer. Vervolgens wachtten ze haar verderop in de straat weer op.”

Dit soort incidenten hakken erin bij de vrouwen en meisjes in de badplaats. “Het moet eens afgelopen zijn met de intimidaties”, zegt ….

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

VS koopt volledige voorraad Covid-medicijn remdesivir op

Kabinet wijzigt kiesstelsel: de voorkeursdrempel vervalt, stem op hele kandidatenlijst of op één kandidaat