in ,

Burgerinitiatief: Meisje naroepen of naar haar sissen? Boete!

1041247850 d05dd697da boete1

Sissen, agressief om seks vragen, vrouwen reduceren tot lustobject of hen uitmaken voor hoer. Dat soort gedrag moet worden verboden en beboet, vindt een groep die een burgerinitiatief gestart is.

Via de site straatintimidatie.nl willen ze 40.000 handtekeningen ophalen. Zo kan het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer komen.

“Wij vinden dat vrouwen in een vrije samenleving ongehinderd over straat moeten kunnen gaan. Met dit burgerinitiatief vragen wij de overheid door middel van wetgeving een duidelijk signaal af te geven dat dit gedrag niet wordt getolereerd”, schrijven de initiatiefnemers.

Fluiten mag

“We hebben het heel bewust nauw gehouden”, legt Gaya Branderhorst uit. “Dus uitschelden voor hoer of slet of masturbatiebewegingen maken staat erin, maar nafluiten niet.” Hoewel fluiten ook irritant kan zijn, ligt het onderscheid er volgens haar in dat het over het algemeen niet bedreigend is.

via RTL Nieuws.

Foto via joostmarcellis , m-space cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
14315142591 2e81e961af eu euro1

EU gaat Nederland verder leegtrekken: Brussels plan voor Europese WW-regeling

300 2 909 sanquin bloedbank ver21

U geeft gratis bloed en ex-baas bloedbank vertrok met 457.000 euro