in , , , ,

Niet om negatief te doen: Roundup van een paar dagen assielzoekersnieuws

5917459089 f6baa789a5 refugees

VN: wereld wachtte te lang in vluchtelingencrisis

Rijke landen hebben te lang gewacht met reageren op de vluchtelingenproblematiek. Dat zegt Antonio Guterres van de vluchtelingenorganisatie van de VN. ‘Helaas zien de rijken pas dat de armen bestaan als de armen bij de rijken de hal binnenkomen.

Helaas zien de rijken pas dat de armen bestaan als de armen bij de rijken de hal binnenkomen.

Het hoofd van de UNHCR maakte die opmerking zaterdag bij de jaarlijkse vergadering van de Verenigde Naties in New York. Daar komen de wereldleiders deze dagen bijeen.

Lees verder bij de Bron: PAROOL

Hoe is het ineens mogelijk? 1000 extra woningen voor vluchtelingen in Amsterdam

Woningcorporaties Rochdale en Eigen Haard gaan ongeveer duizend extra tijdelijke woningen ter beschikking stellen aan de opvang van vluchtelingen met een verblijfstatus.

Volgens AT5 komen er niet alleen ex-vluchtelingen in de tijdelijke woningen te wonen, maar ook ‘gewone’ jongeren. Het is de bedoeling om ex-vluchtelingen op die manier te mengen met andere Amsterdammers.

Lees verder bij de Bron: Telegraaf.nl

Bedenk wel even dat de wachtlijst voor de burgers 12 jaar is…

’75 procent Noord-Hollanders ernstig bezorgd over asielzoekers’

Drie op de vier Noord-Hollanders maken zich ernstig zorgen over de komst van vluchtelingen. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond in opdracht van RTV Noord-Holland.

Van de Noord-Hollanders die zich zorgen maken, is 39 procent bang dat er vluchtelingen Nederland binnenkomen die een gevaar voor de samenleving kunnen vormen. Daarnaast zegt 22 procent niets tegen asielzoekers te hebben, maar wel te vinden dat het er te veel zijn.

Lees verder bij de Bron: ThePostOnline

College in gesprek met Brabantse rijken die azc-grond willen kopen

Het college van de Brabantse gemeente Halderberge wil in gesprek met de groep rijke buurtbewoners die een stuk grond willen opkopen om de komst van een groep vluchtelingen te voorkomen.

Dat meldt BN De Stem.

De rijken in het Brabantse dorp Oudenbosch, dat onder de gemeente Halderberge valt, hopen met de aankoop te voorkomen dat er 750 vluchtelingen naast ze komen wonen.Het verzoek wordt, volgens het college, in het gesprek “nader doorgenomen en, afhankelijk van de uitkomst van deze gesprekken vinden er eventuele vervolgafspraken plaats”.

Lees verder bij de Bron: NU.nl

Tienduizenden Afghanen zijn onderweg naar Europa

Maandelijks verlaten honderdduizend Afghanen hun geboorteland. Velen van hen zijn op weg naar Europa en Duitsland.

Experten verwachten volgens een bericht in Welt am Sonntag een stijgend aantal asielzoekers uit Afghanistan. Momenteel verlaten maandelijks tot 100.000 Afghanen hun geboorteland, schrijft de Duitse zondagskrant op basis van veiligheidskringen.

Het hoofd van de Afghaanse missie van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), Richard Danziger, zei in de krant dat dit jaar al rond de 70.000 Afghanen in Europa zijn aangekomen. Terwijl arbeidsmigranten vooral naar Iran, Pakistan of de Arabische Emiraten gaan, trekken tienduizenden anderen naar Europa en dan vaak naar Duitsland.

Lees verder bij de Bron: Het Nieuwsblad

Dit jaar 17.000 asielzoekers in Nederland aangekomen

In de eerste acht maanden van dit jaar zijn 17.000 asielzoekers in Nederland aangekomen. Ook zijn 8.000 nareizigers geregistreerd door het IND.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.Meestal vragen de mannen eerst asiel aan, waarna vrouwen en kinderen daar achteraan reizen.

Sinds mei dit jaar is het aantal asielverzoeken fors gestegen. In augustus kwamen bijna 7.000 asielzoekers en nareizigers in Nederland aan. Ruim de helft daarvan komt uit Syrië. Ook kwamen 1.390 personen uit Eritrea aan.

Lees verder bij de Bron: NU.nl

Wijkcentrum Geldrop beklad

Onbekenden hebben zaterdag wijkcentrum De Dreef in Geldrop beklad. Ze schreven ‘kut asiel’ en ‘fuck allah’ op de muur, begeleid door een hakenkruis.

Een woordvoerder van het wijkcentrum laat aan Omroep Brabant weten dat de teksten zo snel mogelijk zullen worden verwijderd. De woordvoerder kan niet zeggen of er aangifte zal worden gedaan.

Lees verder bij de Bron: Telegraaf.nl

Grote anti-vluchtelingen demonstraties door heel Europa

 

Vluchtelingenhaatteksten op station Woerden

https://twitter.com/woerdentv/status/648004440830648321

Klagende assielzoekers, Powned undercover in AZC Rosmalen

 

In asielzoekerscentrum Erfurt urineren mannen over alleenstaande vrouwen

In een onderkomen voor vluchtelingen in het Duitse Erfurt is sprake van gruwelijke misstanden. Vrouwen vernederen en misbruiken de vrouwen seksueel en er vinden sadistische praktijken plaats. Zo ‘urineren mannen over alleenstaande vrouwen uit andere landen’ en ‘als vrouwen slapen is aanranding aan de orde van de dag’. Dit blijkt uit een geheime interne memo van een legerarts die is uitgelekt, meldt Wierd Duk in het AD.

Het Duitse leger heeft het bestaan van de brief bevestigd.

Lees verder bij de Bron: ThePostOnline

Karinthië: 20 asielzoekers in hongerstaking – ze eisen € 2000,- netto per maand

e28c0b7addf48cc7b770dfb8564eaac0

De vluchtelingencrisis heeft veel gezichten. Een bijzonder hatelijk gezicht krijgen op dit moment de inwoners van de Oostenrijkse deelstaat Karinthië te zien. In St. Kanzian aan de Klopeinersee gingen 20 asielzoekers in hongerstaking: Ze eisen € 2000,- netto per maand zakgeld en in plaats van een identiteitsbewijs voor vreemdelingen een echt paspoort. Dit blijkt uit een politieprotocol van afgelopen woensdag. De leider van de FPÖ in Karinthië, Christian Ragger, noemde deze actie een “schaamteloze eis” die zou laten zien dat velen ervan uit zouden gaan de welvaartsstaat te kunnen uitbuiten.

Om hun eis naar meer zakgeld kracht bij te zetten, gingen de asielzoekers niet alleen in hongerstaking, maar wilden ze ook – zoals bekend werd – een persconferentie organiseren, die echter niet tot stand kwam. Met hulp van de media, die zeer gevoelig zijn voor dit thema, hoopte men blijkbaar op nog meer ondersteuning voor de wens naar meer zakgeld.

De eis van de 20 hongerstakers in St. Kanzian is nog schaamtelozer wanneer men deze vergelijkt met de inkomsten van de Oostenrijkers. Zo krijgt iemand met een minimumpensioen niet meer dan € 872,31 per maand (volgens de pensioenverzekeraar). Daarmee moet hij ook nog zijn woonbehoeftes dekken. Zelfs een echtpaar dat een minimumpensioen krijgt, komt niet op meer dan € 1307,89, hoewel het zijn hele leven lang in Oostenrijk hard gewerkt en belastingen afgedragen heeft. Maar geen van de regeringsleden heeft op dit moment medelijden met deze mensen. Dat wordt volledig gereserveerd voor de “vluchtelingen”.

Lees verder bij de Bron: E.J. Bron

Minderjarige asielzoekers AZC Overberg hinderen ambulancebroerders bij werk

Twee jongeren zijn zaterdagavond in het asielzoekerscentrum in Overberg aangehouden, nadat ambulancemedewerkers werden gehinderd bij hun werk. De ambulancemedewerkers waren volgens RTV Utrecht opgeroepen voor hulp aan een meisje, maar kregen last van erg nieuwsgierige bewoners van het azc.

De politie moest uiteindelijk ingrijpen. Volgens het AD zijn de twee opgepakte jongeren twee 16-jarige jongens die zich erg hinderlijk gedroegen.

Lees verder bij de Bron: ThePostOnline

Gewonden door vechtpartij azc Overberg

Op het terrein van asielzoekerscentrum (azc) Overberg in de provincie Utrecht is het in de nacht van donderdag op vrijdag erg onrustig geweest. Door vechtpartijen zijn twee mensen gewond geraakt. De politie heeft twee anderen opgepakt, meldde een woordvoerder. Aan het begin van de nacht werd er door twee groepen gevochten. De politie kreeg de situatie onder controle, maar twee uur later liep het opnieuw uit de hand.

De eerste melding van onrust was rond 0.30 uur. Op dat moment was er een vechtpartij op het terrein van het asielzoekerscentrum. Twee grote groepen stonden volgens de politie tegenover elkaar. “Er werd flink gevochten”, zei een politiewoordvoerder. Agenten haalden de groepen uit elkaar. Het werd daarna weer rustig.
Toch bleek het rond 02.30 uur opnieuw uit de hand te zijn gelopen. Het was een “massale vechtpartij“, waarbij “tientallen mensen” waren betrokken. Volgens de woordvoerder werd ook schade aangericht op het terrein. “Er is tijdens de vechtpartij onder meer meubilair gebruikt.”

Lees verder bij de Bron: Telegraaf.nl

Drie asielzoekers randen 18-jarige Almeerse aan

Een 18-jarige vrouw uit Almere is in de nacht van zaterdag op zondag aangerand door drie bewoners van een asielzoekerscentrum. Via cameratoezicht konden agenten het voorval live volgen en binnen twee minuten ingrijpen. De drie verdachten zijn aangehouden. Dat schrijft Almere Nieuws.

Het incident vond rond 03.00 uur plaats in de Herbergsteeg in Almere. Toen de vrouw samen met een vriendin vanaf de Grote Markt via de Herbergsteeg naar de taxistandplaats liep, werd zij besprongen door drie mannen. De vriendin van het slachtoffer kwam haar te hulp en sloeg er flink op los, waardoor de daders het opgaven.

Lees verder bij de Bron: AD.nl

Hongarije: wij willen fouten van West-Europa niet herhalen

Hongarije zit er niet op te wachten om fouten van West-Europa met betrekking tot multiculturalisme te herhalen. ‘We willen vermijden dat wij precies dezelfde fouten maken.’

Met deze woorden verdedigt Zoltán Kovács, woordvoerder van de Hongaarse premier Viktor Orbán, de opstelling van Hongarije over het toelaten van migranten tot Hongarije, in een interview met The Sunday Telegraph.

Diversiteit

Hongarije zit niet te wachten op ‘preken’ van de Europese Unie over het toelaten van migranten uit het Midden-Oosten.

Kovácz reageert daarmee op de woorden van vicevoorzitter Frans Timmermans van de Europese Commissie. Timmermans zei deze week dat ‘diversiteit‘ de toekomst is en dat Oost-Europese landen daaraan moeten wennen.

Orbáns woordvoerder zegt daarover: ‘In tegenstelling tot wat Timmermans denkt, kunnen we niet in de toekomst kijken. Maar wij zijn ons bewust van het verleden, en volgens ons is multiculturalisme in West-Europa geen succes geweest. We willen vermijden dat wij dezelfde fouten maken.’

Lees verder bij de Bron: Elsevier.nl

Hongarije zwicht voor druk Europa en breekt muur met Slovenië weer af

Hongarije heeft de afsluiting aan de Sloveense grens die het donderdag zonder voorafgaandelijke verwittiging was beginnen bouwen, opnieuw afgebroken. Dat heeft het Hongaarse staatspersbureau MTI zaterdag bericht.

De voorlopige afsluiting bestond uit drie boven elkaar liggende rollen van Navo-prikkeldraad. Die constructie is nu weer afgebroken.

Premier Viktor Orban zei vrijdag na een ontmoeting met zijn Oostenrijkse ambtgenoot Werner Faymann dat een omheining aan de Sloveense grens problematisch is, omdat de twee landen tot de Schengenzone behoren. Omheiningen kunnen wel gebouwd worden, maar die moeten binnen een dag weer kunnen worden afgebroken.

Lees verder bij de Bron: Wij willen het Weten!

Duitse politie bepleit scheiden vluchtelingen naar religie

De Duitse politie heeft zich uitgesproken voor het scheiden van vluchtelingen naar geloof, nu het in asielzoekerscentra geregeld tot confrontaties komt. De politie zit aan de grens van wat zij nog aankan, zegt vakbondsbestuurder Jörg Radeck in de krant Die Welt.

Bij een vechtpartij tussen twee rivaliserende groepen in een asielzoekerscentrum in het West-Duitse Calden raakten zondag veertien mensen gewond. Vrijdag ontstond in een noodopvang in Leipzig een massale knokpartij na onenigheid over wie het eerst naar de wc mocht. De vluchtelingen, onder wie Syriërs en Afghanen, sloegen op elkaar in met stokken, tafelpoten en bedden.

Lees verder bij de Bron: Reformatorisch Dagblad

Calais: Illegals complain and throw away food given by French leftists

video is verwijderd

 

‘Refugees’ terrorizing German people in their own homes, Stadtallendorf, Germany, Sept 2015

video is verwijderd

 

Muslim migrant to Welfare employees: I f..ck your wife in the ass

video is verwijderd

Locatie opvang asielzoekers blijft geheim

De gemeente Dordrecht weigert vooralsnog de locatie bekend te maken waar in de stad honderd asielzoekers kunnen worden opgevangen. De gemeenteraad beslist dinsdag over het voorstel van het college om voor maximaal honderd personen gedurende 72 uur noodopvang te bieden. Burgemeester en wethouders hebben aangekondigd dat ook tijdens de raadsvergadering de locatie angstvallig geheim zal worden gehouden.

Pas als het COA na de instemming van de gemeenteraad een beroep op Dordrecht doet voor noodopvang, wil het college de plek bekendmaken en omwonenden informeren. „Er zijn ook andere gemeenten die pas de locatie bekendmaken als er een verzoek van het COA ligt”, legt gemeentewoordvoerder Mark Benjamin uit.

Binnen de gemeenteraad klinkt gemor over het voorstel. Vooral de weigering van het college om de locatie bekend te maken, is voor veel raadsleden moeilijk te verteren. Zij willen hun zegje kunnen doen over de gekozen opvangplek, maar krijgen die mogelijkheid nu niet. „Het is aan de raad of met het voorliggende voorstel kan worden ingestemd”, aldus de zegsman.

Lees verder bij de Bron: Telegraaf.nl

Heel Holland zegt NEE tegen doorgedrukt AZC

Alphen aan den RijnHeumensoordRijswijkEnschedeGroningen – HaarlemmermeerValkenswaardWezep ZeistTilburgOldebroek – PurmerendStiphoutAmsterdamHalderbergeBergen op ZoomVijfhuizenOudenbosch – Gouda

Niet zeuren mensen…het is net als een nieuwe supermarkt.
Aldus Dijkhoff.

Lees verder bij de Bron: GeenStijl

Moslims in verzet tegen „christelijke” hulp aan vluchtelingen

Je bent vluchteling en je krijgt bezoek van een christen die om je geeft. Niets bijzonders; dat gebeurt al tientallen jaren. Maar de islamitische gemeenschap komt nu in verzet. „De islam mag ons niet door christelijke opportunisten worden afgenomen.”

Woedt er een geestelijke strijd in de Nederlandse opvangcentra? Voor een christelijke vrijwilliger uit Rotterdam is dat geen vraag. „Die strijd is gigantisch”, zegt ze. „Ik werk al jaren onder moslims, maar ik ben compleet verbaasd over wat hier gaande is.”

De vrijwilligster wil anoniem blijven om haar werk niet te schaden, maar stelt dat de christelijke vluchtelingen in de noodopvang in het Erasmus Sportcentrum „doodsbang” zijn. „Ze zeggen het zelf tegen me. Ik durf mijn Bijbel hier niet te lezen, hoor ik dan van de mensen.”

Volgens de vrouw komen orthodoxe moslims uit Rotterdam met auto’s en bussen langs om spullen te brengen, waarbij vluchtelingen onder druk zouden worden gezet om bijvoorbeeld aan het islamitische Offerfeest, dat deze dagen door veel moslims wordt gevierd, mee te doen.

Spullen die door niet-moslims zijn geschonken, zouden de vluchtelingen niet mogen aan­nemen. De spullen die door moslims zelf worden uitgedeeld, zouden alleen voor geloofsgenoten zijn. „Een Arabische christen­vrouw werd zelfs verteld dat ze eerst een hoofddoek op moest hebben voordat ze door moslims zou worden geholpen.”

Lees verder bij de Bron: Reformatorisch Dagblad

Vrouw (23) met zoontje in kinderwagen mishandeld in Gilze

Een 23-jarige vrouw uit Gilze is zaterdagmiddag op de Tilburgsebaan in Gilze zonder enige aanleiding door een 33-jarige man mishandeld. Haar 24-jarige vriend die ter plaatse kwam, heeft de man in de kraag gegrepen en vervolgens overgedragen aan de politie.

De vrouw maakte met haar zoontje in de kinderwagen en de hond een wandeling over de Tilburgsebaan. Ze zag rond twaalf uur een man die vanaf de overzijde van de weg overstak. Ze zag dat die man een vreemde blik in zijn ogen had. De vrouw vertrouwde het niet en besloot direct haar vriend te bellen.

De man liep op haar af, ze voelde dat hij stevig aan haar haren trok waarna ze met kracht voorover werd geduwd. Ze viel tegen de kinderwagen en kwam samen met haar zoontje op de grond terecht.

Lees verder bij de Bron: Omroep Brabant

Tientallen kindbruiden onder vluchtelingen

Zeker 34 Syrische kindbruiden hebben tussen januari 2014 en begin dit jaar asiel aangevraagd in Nederland. Verder zouden er nog minstens 22 nareizende jonge bruidjes onze kant op komen.

Dat meldt RTV Noord op basis van een intern stuk van de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND). De cijfers dateren van eind maart 2015.

Volgens de IND zijn 9 van de 34 geregistreerde bruiden inmiddels volwassen. De dienst weet verder dat er twee 13-jarigen en twee 14-jarigen onder de gehuwde meisjes die momenteel onderweg zijn, zitten.

Kindhuwelijken worden in Nederland erkend, mits geregistreerd in land van herkomst.

Lees verder bij de Bron: PowNed

Vier mannen vast voor aanranding

De politie heeft vier Almeerders aangehouden voor het aanranden van een 20-jarige vrouw aan de Herbergsteeg in de nacht van zaterdag op zondag.

De politie was snel ter plaatse en heeft alle vier de mannen ingerekend. De verdachten zijn 18, 19 en 20 jaar oud. Vanmorgen werd op internet druk gespeculeerd over de achtergrond van de verdachten. Het zou volgens een lokale website gaan om asielzoekers.

Lees verder bij de Bron: omroepflevoland

PvdA wil opheldering over kindbruiden in Ter Apel

De PvdA wil opheldering van Klaas Dijkhoff, staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, over Syrische kindbruiden in het asielzoekerscentrum in Ter Apel.

Kamerlid Attje Kuiken heeft hier maandagochtend vragen over gesteld na berichtgeving van RTV Noord. Kuiken wil van de staatssecretaris weten of het klopt dat Nederland op dit moment huwelijken erkent tussen minderjarige meisjes met meerderjarige mannen die zich aanmelden bij een AZC. Daarnaast wil ze weten hoe het COA controleert of er sprake is van een ongelijkwaardige relatie met misbruik en mishandeling.

Volgens RTV Noord, die inzage kreeg in stukken van de IND, zouden ongeveer twintig meisjes die in Syrië zijn uitgehuwelijkt en getrouwd, onderweg zijn naar Ter Apel. Ze reizen hun echtgenoten achterna die al eerder naar Nederland kwamen en hier asiel hebben gekregen.

Lees verder bij de Bron: NU.nl

Noodkreet Duitse politie: ‘Zwijgen over zware criminaliteit asielzoekers’

De redactie van de Duitse krant Braunschweiger Zeitung heeft het gisteren aangedurfd om de noodkreten van twee lokale Duitse politieagenten in haar papieren uitgave te plaatsen: “Polizei: Wir sind am Ende”! Straftaten durch Asylbewerber nehmen zu.

Politie: ‘We kunnen het werk niet meer aan! Criminaliteit door asielzoekers neemt toe’.

De twee gedesillusioneerde politiemensen die in hun grootste nood toevlucht tot de krant zochten, schrijven in hun diepste wanhoop:

“De Braunschweiger politie is radeloos! We kunnen het werk niet meer aan. Alle beschikbare politie- eenheden houden zich nog uitsluitend bezig met winkeldiefstallen, berovingen zoals straatroof, en fysieke mishandelingen, het is een verhaal zonder einde. Collega’s zijn volledig opgebrand, er is niet voldoende personeel”. Beide wanhopige politieagenten zeggen bovendien dat zware criminele delicten die door asielzoekers worden gepleegd niet geopenbaard mogen worden aan het grote publiek.

duitsepolitie-2

 

Maar ondertussen weet PvdA beroepskletsmajoor Job Cohen het allemaal beter: “De kritiek van omwonenden op de komst van asielzoekerscentra (azc’s) is begrijpelijk maar ebt weg zodra de asielzoekers er eenmaal zijn”. Leest, huivert, en huilt: hier.

En voor wie daarna nog steeds tranen over heeft, verwijzen we graag naar de‘Dagklapper’ van gisteren: “Albert Heijn en Jumbo zijn azc“.

Lees verder bij de Bron: nachthemel

Face it: Vluchtelingen kosten de belastingbetaler bakken met geld

Voor arme autochtone sloebers die door de gemeente hun huis uitgezet zijn omdat er Syrische ingenieurs geplaatst moesten worden hiero voor gratis.

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6792819478 ce19ec1b85 HPV

HPV-vaccin: Brief aan mijn (klein)dochter

e36b499666bd2e39 640 roken

Roken straks ook verboden in eigen tuin of balkon? Wat heeft CAN met IS en Alqaida?