in

Gemeente en waterschap blunderde gigantisch bij aanpak wateroverlast Kockengen

8179539544 d441cbb20b hoog water Kockengen1

Geen communicatie tussen de gemeente en het waterschap, stuwen die open stonden, verstopte gemalen en telefoons die niet werden opgenomen. Een onafhankelijk onderzoek velt een vernietigend oordeel over de aanpak van de wateroverlast in de gemeente Kockengen deze zomer.

Extreme overlast

Bij de zware regenval van maandag 28 juli dit jaar werd het Utrechtse dorp Kockengen het zwaarst getroffen. Vijf dagen lang stond in de straten ruim een halve meter water. En dat was niet de eerste keer. De laatste jaren heeft het dorp verschillende keren te kampen gehad met extreme wateroverlast.

Telefoon niet opgenomen

Organisatieadviesbureau Twijnstra Gudde onderzocht op verzoek van de gemeente Stichtse Vecht en het waterschap wat de reden was dat het in juli Kockengen misging. Het onderzoeksrapport schetst een ontluisterend beeld. Er was nauwelijks sprake van communicatie tussen de gemeente en het waterschap Stichtse Vecht en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Ook met de bewoners werd nauwelijks gecommuniceerd. De brandweer belde tevergeefs naar de gemeente en het waterschap. De telefoon werd niet opgenomen. Stuwen stonden open, gemalen bleken door verstoppingen het water niet weg te kunnen pompen.

Lees verder via Binnenlands Bestuur.

 

Foto via Jac. Janssen cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ByM2kUNIIAAQSu e1411466947369

Uitzendkracht zet filiaal Randstad in brand

14511736635 28abfd73c6 bellen fietsen1

Met de dag debieler aan het worden: Beloning voor fietser die mobiel negeert