in

Handig voor Digital IDL Clearview AI wil iedereen op aarde via megadatabase kunnen identificeren

p051292 556558 0

Gezichtsherkenningsbedrijf Clearview AI wil nagenoeg iedereen op aarde via een megadatabase die honderd miljard afbeeldingen bevat kunnen identificeren wat neerkomt op veertien foto's voor elk persoon op aarde.

Dat heeft het bedrijf onlangs tegenover investeerders laten weten, zo meldt The Washington Post op basis van een financiële presentatie die het in handen kreeg.

In de presentatie stelt Clearview dat de gebruikte nu meer dan tien miljard afbeeldingen bevat en het dataverzamelingssysteem 1,5 miljard afbeeldingen per maand verwerkt.

Met een investering van vijftig miljoen dollar claimt het bedrijf de database naar honderd miljard afbeeldingen te kunnen uitbreiden, alsmede nieuwe producten ontwikkelen.

Verder zal het geld worden gebruikt voor het lobbyen van beleidsmakers, wat in gunstigere wetgeving moet resulteren.

Het bedrijf wil daarnaast niet alleen gezichten voor opsporingsdiensten scannen, ook doet het bedrijf onderzoek naar ën waarmee het mensen kan identificeren op basis van de manier waarop ze lopen, hun locatie achterhalen op basis van een foto en hun vingerafdrukken op afstand kan …

Lees verder bij de bron: Privacynieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 Bill Gates Vaccines

Premier Rutte belde in april 2020 (er was nog geen vaccin) al met Gates over coronavaccins

7isll01vniq

Aan Bill Gates-gelinkt laboratorium ontwikkelt vaccin dat zich als virus verspreidt om echt iedereen te vaccineren